4 razloga zbog kojih Vam je potrebno životno osiguranje

potpis-za-polisu

Kada razmišljamo o budućnosti, obično se fokusiramo na lepe stvari. Vodimo se najvećim željama i zamišljamo sebe u trenucima kada konačno živimo svoj san. Za ostvarenje većine ciljeva, potrebna su ulaganja – truda, vremena i novca.

Neke novčane troškove unapred očekujemo i trudimo se da ih spremno dočekamo. Upis na željeni fakultet, odlazak na omiljenu destinaciju za odmor i kupovina kuće ili automobila, su najčešći primeri ulaganja za koje se unapred pripremamo, kako bismo učinili svoj život lagodnijim i sadržajnijim.

Ipak, i pored temeljnih planova za budućnost – ona je neizvesna. Često iskrsnu nepredviđene situacije, na koje moramo da se prilagodimo “u hodu”. Ono o čemu izbegavamo da razmišljamo su tragični ishodi, poput letalnih bolesti, saobraćajnih nesreća, invaliditeta i prerane smrti. Razmišljanja o ovakvim ishodima su nelagodna i donose brojna pitanja. Šta će se dogoditi porodici u slučaju Vaše smrti? Kako će se izboriti s gubitkom prihoda? Da li će moći da otplate Vaša dugovanja?

Brige koje izranjaju iz ovih pitanja rešava kupovina životnog osiguranja. Iako je možda neprijatno razmatrati okolnosti koje slede nakon iznenadnog preminuća, ulaganje u životno osiguranje pomaže da tragedija koja je zadesila Vašu porodicu ne bude praćena i finansijskom krizom. Na koji način kupovina životnog osiguranja štiti budućnost Vaše porodice?

4 prednosti kupovine životnog osiguranja

polisa-osiguranja
polisa-osiguranja

#1 Sigurna finansijska budućnost Vaše porodice

Dobrobit Vaše porodice je najvažnija stvar u životu. Sigurno želite da Vaši najmiliji budu zbrinuti i onda kada niste fizički uz njih. Stoga je ovo možda i najvažniji aspekt životnog osiguranja na koji treba računati. Životno osiguranje omogućava Vašoj porodici finansijsku sigurnost u Vašem odsustvu. Bilo da se radi o školovanju dece, kreditu ili osiguranju koje se dodeljuje supružniku, životno osiguranje će lišiti Vašu porodicu finansijske krize u već dovoljno teškom periodu.

#2 Otplaćivanje dugova

Često se dešava da porodice naslede zaostale dugove preminulog člana. Većina zaostalih zajmova se ne oprašta u trenutku Vaše smrti. To znači da će, ako imate neisplaćeno vozilo, hipoteku, zajam na kreditnoj kartici ili slične nepodmirene dugove, Vaš naslednik morati da otplati sva dugovanja. Primera radi, ukoliko Vaša porodica ne uspe da otplati hipoteku na kuću, verovatno će biti primorana da je proda ili se suoči sa zaplenom. Da biste bili sigurni da Vaši najbliži neće morati da prolaze kroz poteškoće podmirivanja dugova, naročito kada je reč o većim novčanim iznosioma, kupovanje polise životnog osiguranja je dobar način za nadoknadu.

#3 Dodatna podrška tokom penzije

Dobar plan životnog osiguranja ujedno predstavlja i efikasan način da obezbedite redovan prihod svakog meseca. Izdvajanje novca za anuitet igra ulogu sličnu penzionom planu – redovno ulaganje novca u proizvod životnog osiguranja će Vam omogućiti  stalan prihod svakog meseca, čak i nakon penzionisanja. Drugim rečima, životno osiguranje Vam pomaže da investirate i izgradite finansijsku strategiju kako biste mogli ugodno da živite nakon odlaska u penziju.

#4 Zaštita poslovanja

Životno osiguranje ne vodi računa samo o životu Vaše porodice u slučaju nepredviđene tragične situacije. Postoje polise osiguranja dizajnirane da štite Vaše poslovanje. Ako ste vlasnik preduzeća, imenovanje Vaše kompanije kao korisnika osiguranja može pomoći da poslovanje u koje ste godinama ulagali napore ne padne u pogrešne ruke ili doživi krah.

U slučaju da Vaši poslovni partneri odluče da kupe deo kompanije i sklope ugovor o kupoprodaji, isplata će ići nominovanim licima preminulog partnera, ali bez davanja udela u kompaniji.

Kako odabrati odgovarajuću polisu osiguranja?

Prednosti kupovine životnog osiguranja su brojne, ali je podjednako važno da pažljivo odaberete polisu koja odgovara Vašim potrebama, uz prethodne konsultacije sa stručnim pravnim timom. Odlučiti se za kupovinu životnog osiguranja je mudar potez, a još mudriji – angažovati advokatski tim sa širokim iskustvom u zastupanju fizičkih i pravnih lica iz oblasti osiguranja. Želite da omogućite bezbednu budućnost svojoj porodici, a da biste bili sigurni da ste uspeli u toj nameri, potrebna Vam je pouzdana pravna podrška.

Kupovina životnog osiguranja jedna je od najvažnijih finansijskih odluka. Pre kupovine životnog osiguranja, raspitajte se koja je advokatska kancelarija pouzdana, obratite se njenom timu za sve potrebne savete i pomoć oko pregovaranja uslova i ugovaranja osiguranja. Pravni tim koji ste odabrali biće pouzdana zaštita Vašoj porodici u slučaju nemilih događaja koji su navedeni u polisi osiguranja.

Mnogo ljudi prerano gubi život zbog bolesti ili nesreće. Pritom, ako su hranitelji porodice, njihova smrt najčešće završava pogubno po budućnost bliskih ljudi. Budućnost je nepredvidiva i jedini način da se uhvatimo u koštac sa izazovima koje ne očekujemo, je da zaštitimo one koji zavise od nas.

Možda ne možete da zaštitite porodicu od emotivnog gubitka, ali zato možete od finansijskog. Svest o tome da ste učinili sve što je u Vašoj moći da pomognete svojoj porodici da prođe kroz teška vremena, je dovoljan motiv da već danas uradite nešto po tom pitanju.

Author: Nena Jovanović

Profesionalna izrada web sajta u Nišu: https://www.seoexpert.rs/izrada-web-sajta.php.