Kako se lakše odlučiti za odabir novog telefona?

mobilni-telefon-pocetni-ekran

Kako se lakše odlučiti za odabir novog telefona?

Ponuda mobilnih telefona je danas nikada veća, što vam daje širok spektar mogućnosti po pitanju izbora onog koji je najbolji za vas. 

Sa druge strane, pomenuta činjenica vam donekle može i otežati, s obzirom na sličnosti mnogih modela u smislu njihovih specifikacija i cene. Za one koji nisu toliko upućeni u mogućnosti koje pruža napredna moderna tehnologija mobilnih telefona, izbor nije toliko težak, jer osnovne stvari koje većina ljudi koristi poseduje skoro svaki telefon.

Izbor postaje malo teži onima koji su upućeniji u tematiku mobilnih telefona, pa pokušavaju da razaznaju tanane različitosti. Ovi uređaji su potrebni svima, međutim razlike su odčiglednije po pitanju namene i koliko vam je funkcija zaista potrebno, s obzirom na vaše znanje i posao kojim se bavite.

U nastavku teksta saznajte nešto više o najbitnijim kriterijumima za kupovinu mobilnih telefona koji će vam olakštati izbor.

Koliko novca želite da izdvojite?

Na samom početku, pre nego što uopšte otvorite katalog ponude mobilnih telefona, odredite sopstveni budžet, jer će vam to značajno olakšati dalji nastavak potražnje i suziti izbor. 

mobilni-telefon-fotografisanje

Ukoliko ste prethodno koristili neki od iPhone modela telefona, definitivno će vam biti teško da se prebacite na korišćenje nečega drugog. Međutim, imajte u vidu da najjeftinija varijanta pomenutog modela u radnjama košta minimalno 400 evra i to ako se odlučite za neku stariju verziju.

Od ostalih modela telefona koji nemaju IOS operativni sistem, najskuplji su Sasmung modeli telefona, a po nešto pristupačnijim cenama se mogu naći novi modeli telefona marke Nokia, Motorola, Honor

U današnje vreme mobilni operateri nude mogućnost plaćanja na rate, pa tako možete odabrati neku skuplju verziju telefona i plaćati je na odloženo. Složićete se da je količina novca koju želite da uložite popriično bliska sa tim koliko ćete paziti na vaš novi mobilni uređaj. 

Međutim, bez obzira na sumu koju ste spremni da izdvojite, svaki model telefona zahteva jednaku brigu, kako bi vas služio što duže. U tom pogledu, zaštita za displej telefona igra veoma važnu ulogu, ukoliko dođe do nepredviđenih oštećenja ekrana.

Obratite pažnju na karakteristike telefona

Najbolje bi bilo napraviti listu karakteristika mobilnih uređaja koja je vama bitna, pa u tom pogledu izbegavajte ocene i komentare na raznim sajtovima, već sami dobro razmislite. 

Jedan od faktora koji igraju veoma važnu ulogu u eri društvenih mreža i razvoja mnogih privatnih biznisa online, upravo je kvalitetna kamera. Mobilni telefoni su zamenili foto aparate kod većine prosečnih korisnika. 

Takođe, popularni blogeri za putovanja koriste svoje telefone kao alat za posao. U tom pogledu bitni su vam kvalitetna kamera i puno memorijskog prostora za skladištenje ogromne količine fotografija i muzike.

Razmislite o tome koliko vam je zaista potrebno da telefon bude prevelik. Izaberite onaj koji možete koristiti jednom rukom radi praktičnosti u svakodnevnim situacijama. 

Ukoliko često praktikujete putovanja u inostranstvo, izbor telefona sa prostorom za dve SIm kartice će vam znanto olakšati komunikaciju. Kratkoročna baterija je nešto što mnoge korisnike odbija od ponovne kupovine modela kod proizvođača sa kojim su već imali susret.

Ne zaboravite da mobilni telefon može biti sjajan poklon za rođendan vašoj dragoj osobi, pa u skladu sa tim izaberite verziju koja će odgovarati njihovim preferencijama.  

Operativni sistemi dele ljude na dve grupe

Operativni sistem za koji se jednom odlučite verovatno će i u budućnosti određivati vaš odabir modela telefona. Međutim, činjenica je da će se korisnik Android platforme lakše prebaciti na upotrebu uređaja sa iOS platformom, dok je situacija u drugom pravcu ipak dosta drugačija.

Bitno je istaći da su oba operativna sistema praktična za upravljanje i da u najvećoj meri podržavaju veliki broj istih aplikacija. Android telefoni nude širi spektar mogućnosti po pitanju izbora telefona po različitim cenama i više opcija za prilagođavanje na samom uređaju.

Sa druge strane, iOS operativni sistem nudi nešto ujednačeniji pristup uređaju i samim tim slično korisničko iskustvo. Bezbednost prilikom izvršavanja operacija na telefonu je na većem nivou, a aplikacije funkcionišu mnogo tečnije, bez većih bagova. 

Uvideli smo da je izbor mobilnog telefona postao znanto teži što više ulazimo u pojedinačne karakteristike svakog modela i upoređujemo njihove specifikacije. Takođe, prilikom izbora obratite pažnju i na kriterijume poput kvaliteta displeja, dizajna i jačine procesora. Nadamo se da vam je ovaj tekst olakšao tumačenja kvaliteta mobilnih uređaja i da će vam svaka naredna odluka biti znantno jednostavnija.