Kako se savršeno obući za doček Nove godine?

zurka-ljudi-zabava

Najluđa noć je pred nama i dok mnogi još nisu odlučili gde će se naći kad veče otkuca ponoć, još više njih je u potrazi za savršenim komadom odeće koji će upotpuniti atmosferu za taj poseban dan. 

Podrazumeva se da vas Nova godina mora dočekati u najboljem izdanju, kako bi se takva atmosfera nastavila i ubuduće. Zato vam donosimo savete kako da izgledate najbolje sebi i drugima.

Najbolje muške i ženske kombinacije za Novu godinu

Svet mode se menja brzim tempom, ali novogodišnje čarolije podrazumevaju šljokice koje nikad neće izaći iz mode.

Grad će za dočeka biti pun svečano obučenih žena i muškaraca, ali opuštenije varijante su uvek prihvaćene. Iako je uvek poželjnije doći preterano sređen nego lošije obučen, nisu vam potrebni sati provedeni u izboru šta nositi kako bi izgledali i osećali se lepo.

Naravno da nije obavezno nositi nešto novo kada dočekujete Novu godinu, ali ako su vam dosadile stvari koje imate ili ste ih možda već nosili na razne druge proslave, možete se osvežiti i sačekati ponoć u novom izdanju, najboljoj verziji sebe.

Kako bi našli stvari koje zadovoljavaju dugi niz kriterijuma nisu potrebni dani potrošeni u šopingu. Ukoliko tražite sve na jednom mestu i široku ponudu, za kupovinu su vam najbolji tržni centri u Beogradu, zbog raznovrsnijeg i modernijeg sadržaja  nego u manjim buticima.

Muške kombinacije – pouzdan izgled koji osvaja

Momci ne mogu da omaše bilo da se odluče da nose pantalone ili farmerke, naravno ukoliko ih upare sa upasanom košuljom i nekim finim kaišem, da upotpune izgled. 

Košulje sa printom ili bez su dilema, ove godine kažemo bez tufni. Izaberite jednostavne jednobojne modele, a neka aksesoar govori o vašem stilu. 

Proširite vaš ukus ili ga iskažite na najbolji način, stavite sat, narukvicu, lančić, prstenje itd. Spisak mogućnosti zavisi od vašeg polja komfora, ličnih preferenci, ali možda i novogodišnjih odluka.

Izgled ambijenta će vam reći šta je potrebno ispoštovati u izboru kombinacije. Ukoliko se odlučite za restoran neophodno je i da vi budete elegantniji, pa samim tim sako i cipele je poželjno potražiti. 

Sa druge strane, klubovi omogućavaju ležerniji i otkačeniji pristup odevanju, pa je tako sve dozvoljeno dok god je urađeno sa namerom i smislom.

Zanimljivi sakoi će da istaknu svaku kombinaciju. Različiti motivi, materijali i samouvernost sa kojim su doneti, će pokazati prisutnima da znate o čemu pričate i da imate ukusa.

Treba samo imati na umu da se obično atmosfera zimi u zatvorenim prostorima sa mnogo ljudi brzo zagreje i da će se morati žrtvovati udobnost, kako bi se pokazao sako.

Ženske kombinacije – dobar izgled koji sija

Možete očekivati i ove godine šljašteće haljine sa izuzetkom da oni koji prate trend će imati dugačke do zemlje i uske modele istih. 

Ukoliko vam se ne sviđaju trendovi i to je u redu, klasični komadi nikad ne izlaze iz mode. Dugačke svečane pantalone koje padaju preko cipela i sakoi svih krojeva su primeri kako neki komadi se samo modifikuju, a nikako ne zastarevaju. 

Još jedan popularan izbor sa kojim ne može da se pogreši su haljine raznih krojeva u zimskim hladnijim tonovima ili beloj, srebrnoj i zlatnoj boji. U slučaju da se dvoumite i imate više opcija, uvek možete nešto ostaviti da obučete za Srpsku Novu godinu, ako proslavljate.

Čak i da se odlučite za jednostavnije komade, jača šminka i modni dodaci će da naprave balans i skrenu pažnju na vas u bilo kom okruženju. 

Kad smo već kod šminke, tu dajemo prednost sjajnijim senkama zemljanih tonova koje svima dobro stoje, ali nisu isključeni ni neki neobičniji izbori.

Akcenat je svake godine u ovoj sferi na dugim trepavicama i šljokicama, koje će dati iluziju da blistate. Ukoliko nemate mnogo vremena za sređivanje i kasnite na žurku, samo primenom veštačkih trpavica i šljokica ćete na realtivno brz način da promenite izled.

Uzevši u obzir odeću i šminku, potrebno je uklopiti jednostavniji nakit, ali samo ako je to neophodno i ukoliko je sama kombinacija jednostavnija bez šljokica, koje će se boriti sa nakitom.

Elegantno i praktično – cipele i torbe za svaku kombinaciju

Zastarelo je mišljenje da torbica uvek treba da se uklopi sa cipelama, pa tako možete slobodno zanemariti to nekadašnje pravilo i gledati šta se vama sviđa.

Žene nisu u obavezi i ne bi trebalo da se osećaju primorano da nose visoke cipele koje će posle par sati da im pokvare provod zbog neudobnosti, ali ako je to njihova želja onda savetujemo poneti nešto praktičnije od obuće sa sobom, za svaki slučaj.

Nakon par sati provoda postane nebitno ko kako izgleda, da nemojte to da vas spreči da se probujete u nekom trenutku. Ovaj savet se odnosi i na muškarce ukoliko se odluče za kožne cipele, koje često zbog oblika znaju da žuljaju.

Treba razmišljati o satima na nogama ukoliko ste zainteresovani za ples, ali i načinu transporta za koji se odlučite, do i od mesta dočeka.

Što se tiče samog dizajna, jednostavnije jednobojne kombinacije dosta trpe i poželjno je uneti nešto luckastije i otkaćenije, što će razbiti monotoniju. 

Dok za šarene, šljokičave i neobične kombinacije potrebno je sa druge strane svesti dizajn cipela i torbe na minimum. Ključ je u balansu!

Najvažnija stavka u izboru je da se vi osećate dobro, ako to postignete i izgledaćete mnogo bolje u svakom izboru. Nadamo se da vam je ovo pomoglo u razmišljanju, želimo vam srećne praznike i lepe novogodišnje slike.