Zavođenje osmehom

osmeh

Lep osmeh odavno nije samo želja mnogih, već i potreba savremenog čoveka, pravilo pristojnosti i jedan od načina pokazivanja da vodi računa o sebi.

Mnogi za svoj lep osmeh mogu zahvaliti prirodi, roditeljima i ostalim precima, neki ga stiču posle manjih ili većih intervencija na desnima, zubima I usnama, a neki ga, nažalost, gube zahvaljujući svom nemaru, lenjosti i nebrizi o sebi samom.

Još sredinom prošlog veka mnoge holivudske glumice su, zarad lepog osmeha, dobijanja dobrih uloga i obezbeđenja egzistencije, pristajale na to da im budu izvađeni svi zubi koji su zamenjivani veštačkim vilicama i time je njihov osmeh postajao lep, lepši ili možda i najlepši među ostalim koleginicama, potencijalnim konkurentkinjama.

Od tada do danas protetika, grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem krivih Drina naših vilica, dostigla je takav nivo da gotovo i da nema loših zuba koji se ne mogu izbrusiti, nadograditi, “obući” u krunice, navlake I mostove.

Mnogima u ispravljanju krivih zuba pomaže I samo nošenje proteza, nekima je dovoljno samo izbeljivanje zuba, a najčešće je sasvim dovoljno voditi računa o pravilnoj higijeni usta I zuba i lep, zdrav, sasvim prirodan osmeh je zagarantovan.

Tokom svog života čovek ima ukupno 52 zuba, 20 mlečnih koje gubi bez problema, kada obave svoju funkciju I istekne im rok trajanja da bi napravili mesto stalnim zubima, kojih je 32 ukupno. Stalni zubi ne mogu se obnoviti i, kada jednom počnu da se kvare potrebno je puno nege, odlazaka zubaru i pravilne ishrane kako bi što duže opstali.

Kažu da američki Indijanci znaju za biljku koja se daje osobi kada joj se pojavi prvi put karijes na nekom zubu i da zbog toga taj zub vrlo brzo ispadne. I to je jedini zub koji izgubi tokom života, jer tajanstvena biljka stvori lekoviti I zaštitni omotač oko ostalih zuba.

Kažu da zahvaljujući borbi farmakomafije za profit ostali deo čovečanstva nikada neće saznati za tu biljku, koju i sami Indijanci ljubomorno kriju. A možda je sve i samo u domenu nagađanja.

Kako sačuvati lep osmeh?

Najpre, pravilnom negom zuba. Redovnim pranjem- stomatolizi naglašavaju da je daleko važnije ono pred spavanje od onog posle buđenja. Dakle, najmanje dvaput dnevno. Osim toga, pravilnim potezima čestkice i pravilnim izborom četkice koja se mora menjati svakih nekoliko meseci. Ako vam ne prija pasta za zube ili verujete da sadrži sastojke opasne po zdravlje, ona se može zameniti sodom bikarbonom. Korišćenjem konca za zube. Redovnim skidanjem kamenca. I redovnim odlaskom kod stomatologa.

Lep osmeh, dakle, može imati samo osoba koja ima lepe i zdrave, pre svega zdrave zube. Osoba s lepim osmehom, osim što njime govori da drži do sebe, ima daleko više samopouzdanja, zadovoljnija je sobom i ima više šansi za prihvatanje u društvu, za uspeh na poslu i za srećniji iI zdraviji život.

To, naravno, ne znači da su osobe kojima je lep osmeh slaba tačka, predodređene na nauspeh, neprihvatanje, nesnalaženje.

Dakle, njima je samo potrebno malo više napora za iste rezultate. Stomatologija je danas u mogućnosti da koriguje tako-reći svaki nedostatak, anomaliju i nepravilnost kada je o zubima reč. Tome umnogome doprinosi i mogućnost ugradnje implatanata, kao I sama industrija materijala za protetiku. Svako danas može da izabere boju zuba koju poželi ili koja se slaže s bojom njegovog tena.

Kažu, Amerikanci su poludeli za najsjajnije belim zubima. Sve, zarad lepog osmeha. Imajući u vidu sve ove činjenice, ali istovremeno i cene stomatoloških usluga, moglo bi se zaključiti da zdrav i lep osmeh i nisu tako skupi kako se naizgled čini. Tim pre što se najčešće mogu postići i samo pravilnom negom.

Zube, inače, možete izbeliti I sami

Upravo sledi sezona jagoda, a one su jedan od prirodnih izbeljivača zuba, kojim se mogu skinuti žute fleke sa njih. Koje, opet, najčešće nastaju od kafe. Razmislite o tome.

Author: Nena Jovanović

Profesionalna izrada web sajta u Nišu: https://www.seoexpert.rs/izrada-web-sajta.php.