Opremanje kuće: Isplanirajte instaliranje bezbednosnog sistema

kuca-kamera-nadzor

Čeka vas useljenje u novu ili renoviranu kuću? Čim se uhvatite planiranja za uređenje vašeg novog životnog prostora, polako shvatate da ono uklučuje mnogo više stavki nego što ste mogli da zamislite – od odabira podova i boja za zidove, pa do kupovine odgovarajućeg nameštaja i kućnih aparat A kada je u pitanju bezbednost porodice, ali i imovine, mnogi se odlučuju za postavljanje odgovarajućeg sistema video nadzora.

Zahvaljujući savremenim tehnologijama današnji sigurnosni sistemi su sofisticirani, opremljeni raznim senzorima i drugim korisnim funkcijama koje bezbednost podižu na znatno viši stepen.

Ako i vi planirate instalaciju sigurnosnih kamera i drugih bezbednosnih sistema u vašem domu, pročitajte ovaj tekst i saznajte na šta bi trebalo da obratite posebnu pažnju.

Zašto je nadzorni sistem dobra bezbednosna opcija?

Kvalitetan nadzorni sistem je potreban svakom ko želi da se oseća sigurno u svom domu i da ga bezbrižno napušta, znajući da uljezi nemaju nikavu šansu da priđu njegovom domu i naprave bilo kakvu štetu.

Sigurnosne kamere

kamera-senzor-bezbednost
kamera-senzor-bezbednost

Sistem video nadzora će vam omogućiti da u bilo kom trenutku i sa bilo koje lokacije proverite stanje kod kuće, te da daljinskim putem podešavate funkcije sistema.

Alarmni sistemi

Alarmni sistem će odreagovati na bilo kakve sumnjive aktivnosti. U slučaju da dođe do proboja sigurnosnih parametara ovaj sistem će blagovremeno upozoriti i vas i nadležne organe.

Senzori alarmnih sistema postavljeni su na ključnim pozicijama sa kojih će sumnjiva akcija potencijalnog provalnika biti najbrže i najlakše registrovana. Sem što će vas obavestiti o svim sumnjivim aktivnostima, alarmni sistem će i fizički upozoriti i preplašiti uljeza – putem svetlosnih i zvučnih signala. Nakon što se alarm oglasi, provalnikova reakcija je jednostavna – beg!

Senzori i detektori alarmnih sistema su tako postavljeni da uočavaju sumnjive aktivnosti i pre nego što provalnik zapravo uspe da pristupi vašem domu. Na taj način, informaciju o provali dobijamo blagovremeno, te i mi i nadležni organi možemo na vreme da odreagujemo.

Zaključujemo da je jedna od važnih uloga alarmnog sistema upravo preventivna – ne dozvoljava da do kriminalne aktivnosti uopšte dođe.

Kako da sami doprinesete bezbednosti svog doma?

Instalacija nadzornih sistema bi trebalo da postane jedna od vaših prvih investicija u uređenje novog životnog prostora. Međutim, u određenoj meri i sami možete doprineti pojačanoj sigurnosti svog doma i to prateći nekoliko korisnih saveta.

Obavezno zaključavajte ulazna vrata, čak i kada se nalazite u domu. Istraživanja pokazuju da provale dok se ukućani nalaze u svojim domovima, mogu biti čak i opasnije od onih kada su objekti prazni. Naime, provalnici u većini slučajeva ne očekuju društvo, pa ponekad ishitreno reaguju, te može doći čak i do povređivanja. Kada odlazite od kuće (posebno ako je u pitanju višednevno putovanje), obavezno proverite da li su sva vrata zaključana, a prozori zatvoreni.

Zgodno je da bliske osobe imaju kopije ključeva vaših ulaznih vrata, ali obavezno vodite računa kome ćete ključ dati i potrudite se da ipak ne bude previše kopija ključeva.

Ukoliko vi ili neko kome ste dali kopiju ključa, ključ izgubi, došlo je vreme za promenu brave. Ova odluka možda zvuči radikalno, ali će vam sigurno omogućiti da mirnije spavate, znajući da vam izgubljen ključ ne može naneti štetu, čak i ako se nađe u pogrešnim rukama.

Rezervni ključ nemojte ostavljati na očiglednim mestima, kao što je prostor ispod otirača, ili saksija kod ulaznih vrata. Ove lokacije za sakrivanje rezervnih ključeva su dobro poznate svima – što znači i kriminalcima.

Pored sistema video nadzora i alarmnih sistema, predlažemo da instalirate i detektore pokreta, kao i svetla koja reaguju na pokret. Ovi sitni trikovi će odvratiti većinu provalnika.

Ako se pitate gde da nabavite kvalitetan nadzorni sistem, savet je da ponudu potražite u poslovnicama vrhunskih kompanija kao što je VideoMont, gde je u ponudi bogat asortiman opreme i usluga, te će vam profesionalci dati i dodatne korisne savete za bezbednost vašeg doma

Ukoliko pri opremanju vaše kuće razmišljate dugoročno, onda će postavljanje video nadzora i  alarmnih sistema biti prava odluka, koja će vam omogućiti da se u svom domu uvek osećate bezbedno, i vi i ostali članovi vaše porodice. Zato u vaš planer za uređenje kuće obavezno dodajte još jednu stavku – bezbednosni sistem.

Author: Nena Jovanović

Profesionalna izrada web sajta u Nišu: https://www.seoexpert.rs/izrada-web-sajta.php.