O kapama i kačketima iz jednog novog ugla

Reklamna-kapa

Odlučili ste se da u svojoj marketing strategiji koristite neki promotivni materijal, no, ne možete odabrati šta tačno od materijala da koristite. Koji je, zapravo, najbolji promotivni materijal za vaš biznis, kad ima toliko izbora – tu su rokovnici, hemijske, blokčići, upaljači, majice, promotivne kape, rančevi, privesci, šolje… Postoji pregršt predmeta koji se mogu koristiti u marketinške svrhe, ali koji je najbolji?

Na to pitanje nije baš moguće odgovoriti prostim odgovorom. Treba najpre da istraživanjem ciljne grupe otkrijete koje su njene potrebe, tj. da se promotivni materijal prilagodi potencijalnom kupcu.

Ipak, postoje pojedini promotivni materijali koji se češće koriste od drugih i koji daju bolje rezultate. Kada je ovakva vrsta promo materijala u pitanju, promotivne kape, šeširi i kačketi predstavljaju pravi klasik.

U narednim redovima ćemo se pozabaviti pitanjem zašto su promotivne kape dobar izbor za reklamiranje vašeg brenda, ali i za poklon radnicima firme.

Benefiti promotivnih kapi

Postoje veoma dobri razlozi zašto biste baš promotivne kape izabrali kao promotivni materijal. Kada birate promotivni materijal uzmite u obzir njegovu prirodu, kako se on koristi, gde se može odštampati logo, koliko često se koristi, da li postoji mogućnost da ga vide i drugi ljudi, sem potencijalnog kupca koji ga je dobio na poklon.

Promotivna kapa popunjava sve zahteve koje smo prethodno naveli kao bitne. Naravno, ovde se ne misli isključivo na kape, već i na kačkete i šešire.

Promotivni kačketi su uniseks

Kačketi se tako često koriste za marketing baš iz razloga što pokrivaju najširu publiku. Dakle, iste kačkete mogu nositi muškarci i žene, mogu se podesiti prema veličini glave. Za razliku od majica, gde bi trebalo da obratite pažnju na veličinu, na kroj, ako želite da te majice zaista budu nošene (u suprotnom i nemate mnogo koristi od njih).

Sa kačketima nećete imati taj problem, nosi ih bilo ko, uvek su potrebni, lako podesivi. Upravo njihova jednostavnost ih i čini toliko poželjnim promotivnim materijalom.

Logo je izuzetno vidljiv

Bilo da se odlučite za šešir, kapu ili kačket, logo vaše firme, moto ili neku zanimljivu sličicu možete je staviti tačno na sredinu. Vaš logo će biti prva stvar koja će se videti na kapi, biće i prva stvar koja će se videti na osobi koja tu kapu nosi.

U tom smislu kačketi i kape su još bolji promotivni materijal od majici. Na majicama logo često nije toliko vidljiv, a i obično se ne fokusirate najpre na majicu neke osobe na ulici. Prvo se fokusirate na lice, oči. Odmah ćete primetiti kakvu ima boju kape, pa tek onda koja je boja majice.

Dakle, osobe koje budu nosile vaše kačkete i kape će za vas predstavljati najjeftinije bilborde.

Svakodnevno se koriste

Kape, šeširi i kačketi se nose svakodnevno. Naročito u sezoni, leti niko ne izlazi na sunce bez nekog vida zaštite na glavi, zimi je, takođe, preko potrebna. No, kačketi se ipak najčešće koriste od sva tri predmeta.

Preporučujemo vam da odaberete kape ako je priroda vašeg posla vezana za zimu. Recimo, ako se bavite prodajom skijaške opreme, verovatno ćete pre izabrati kape nego kačkete za mesto gde ćete utisnuti svoj logo.

Kape su specifičnije po dezenima, pa se razlikuju muške i ženske. Stoga, kačketi su najopštiji izbor za svaku publiku. Ono što je najoštije najviše se i koristi.

Jeftino ih je štampati

Pored toga što su upadljivi, što je jasno vidi logo i što se veoma često nose, kape i kačketi predstavljaju neke od najjeftinijih promo materijala za štampanje. Naravno, tu su i sitnice u vidu blokčića, privezaka i hemijski, ali njih uočavaju samo osobe koje ih koriste. Nakon relativno kratke upotrebe se bacaju.

Kačket može trajati i godinama, oni neće postati demode. Dakle, sa kačketom plaćate reklamu koja ima dugi rok trajanja, a koja je istovremeno izuzetno jeftina.

Realno gledano, kačketi su najjeftinije parče tkanine za štampanje. Tu su rančevi, torbe, majice, koji predstavljaju veliko ulaganje za svaku firmu. Kada ste nov preduzetnik, kada imate ograničen budžet, jedan od najboljih načina da uložite u promo materijal definitivno jeste štampanje kačketa. Sa najmanje truda i najmanje ulaganja imate najbolje rezultate.

Odličan su poklon za zaposlene

Promotivne kape možete poklanjati potencijalnim kupcima što predstavlja jedan vid marketinga, a možete ih pokloniti i zaposlenima, što ima svrhu zbližavanja i stvaranja radne kulture na radnom mestu.

Svako voli da dobije nešto besplatno, a tim gestom će zaposleni zasigurno imati pozitivnu sliku o sopstvenoj firmi, što će atmosferu na poslu učiniti još boljom.

Author: Nena Jovanović

Profesor književnosti. Kreativni pisac. Volim da pišem i slikam. Obožavam brainstorming.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *