Koliko zapravo stil oblačenja govori o nama?

odeca-na-ofingerima

Da li ste se ikada zapitali koliko je stil oblačenja bitan? Na koji način on utiče na naš imidž i sliku u društvu? Odabir odeće je i te kako važan, jer ukazuje na to šta zapravo volimo, u čemu se osećamo dobro i privlačno, a povrh svega, šta nas, na neki način, karakteriše.

Kada kupujemo stvari, mi zapravo biramo prema našem ličnom ukusu koji smo gradili godinama i koji govori mnogo više o nama nego što smo toga zaista svesni. Neki su privrženiji određenom modnom stilu iz svojih ličnih uverenja, dok drugi grade svoj stil potpuno nesvesno.

Komadi odeće koje birate i način na koji ih uklapate, imaju posebno značenje. Evo kako i koliko različiti modni stilovi govore o nama i kakav utisak prezentujemo na okolinu zahvaljujući njima.

#1 Klasični stil – elegantni i vanvremenski modni komadi 

Klasičan ili sofisticiran stil je jedan od najpopularnijih stilova oblačenja, jer ga odlikuju elegancija, prefinjenost, i jednostavnost. Dame koje obožavaju ovaj stil, pre svega, biraju kvalitetne odevne komade koje će da nose dugi niz godina i koje mogu uspešno da uklapaju uz razne stilove. 

devojka-razgleda-kosulje

Kada je kupovina klasičnih modela u pitanju, mnoge žene se odlučuju na kupovinu putem interneta jer je efikasna i praktična. Veoma je popularna online prodaja dizajnerskih kaputa, elegantnih pantalona, strukiranih košulja, suknja i sakoa. Takve stvari su neophodne svakoj poslovnoj ženi koja drži do sebe i do svojih stavova.

Ono što još odlikuje žene koje preferiraju ovakav stil oblačenja jeste da su to uglavnom one žene koje teže stabilnosti i karijeri, koje su izuzetno inteligentne i sofisticirane, ozbiljne, a ujedno i veoma pristupačne i komunikativne. 

#2 Boho stil – duge, raznobojne suknje, haljine i ešarpe 

Boho je skraćenica koja je proizašla od reči “bohemian” što u bukvalnom prevodu znači “boem”. Ovakav boemski stil odevanja je nešto nalik na hipi i džipsi stil, s tim što je dosta svedeniji i romantičniji. 

Osobe koje peferiraju boho stil su one osobe koje ne vole stroga pravila u životu, jer i sam način odevanja nije u skladu sa ozbiljnim pravilima. Mogu da se kombinuju duge suknje sa šarenim torbama i ešarpama, kao i duge, lepršave haljine sa raznim nakitom od bižuterije i raznobojnim, ravnim sandalama.  

Devojke i žene koje se oblače u ovom fazonu su pomalo divlje, slobodnog duha i zavisnice od avanture. One uživaju u svojoj svakodnevici i žive život punim plućima i uglavnom po svojim pravilima. 

#3 Vintiž stil – stari odevni komadi sa dušom 

Vintiž stil se odnosi na odevne komade koje su stare nekoliko decenija i koje odišu nekom posebnom energijom. U pitanju su starinski i unikatni komadi koji su bili popularni pre više desetina godina. 

Neobičan nakit, suknje, haljine, kape, šeširi, cipele i bluze koje su nekada bile u trendu, danas se nazivaju “vintiž” i daju romantičan i sentimentalan izgled osobi koja ih nosi. Sve one koje vole ovakav način odevanja su nežne, jedinstvene i sentimentalne. 

#4 Rokerski stil – koža koja nikada ne izlazi iz mode 

Rokerski stil je sinonim za kožne pantalone i jakne, majice sa printovima, iscepane pantalone i ostale odevne komade od kože. Sve one koje biraju ovakav stil odevanja. Osobe koje vole rokerski stil su divljeg duha, slobodne, smele i hrabre, koje se ne ustručavaju da kažu sve što im je na umu i da idu napred.

Takođe, ovakav stil biraju sve one osobe koje su drugačije, i koje na ovaj način žele da istaknu svoju autentičnost i muziku koju preferiraju. 

#5 Sportski stil – udobne trenerke i patike za svaki dan

Sve pripadnice lepšeg pola koje uživaju u sportskom stilu su uglavnom one koje su opuštene, ambiciozne i sigurne u sebe. To su one osobe koje strogo vode računa o svom psihofizičkom zdravlju i trude se da uvek budu u dobroj formi

One biraju udobne trenerke i patike za svaki dan u kojima će se osećati dobro i koje će isticati njihove obline i zategnuto telo. 

Isprobajte razne stilove – pronađite onaj koji vam najviše leži 

Ukoliko još uvek niste izgradili svoj jedinstveni modni stil, onda je krajnje vreme da počnete sa eksperimentisanjem. To može da znači da još uvek niste pronašli onaj idealni koji vas najbolje opisuje.

Zato se ne ustručavajte da isprobate razne modne kombinacije kako biste ustanovili šta je ono što vam najviše leži i u čemu se dobro osećate. Jednom kada to ustanovite, moći ćete da se opustite i uživate u kombinovanju vaše nove, omiljene odeće koja će da ističe vašu lepotu i samopouzdanje na najbolji mogući način.