Devet početnih koraka za trgovanje binarnim opcijama

online trgovina

Od dodatnog izvora zarade do stalnog izvora prihoda… Trgovanje binarnim opcijama postalo je poslednjih godina jedan dobar način za internet zaradu. Obzirom da su binarne opcije iz godine u godinu sve popularnije širom sveta, na hiljade ljudi donosi odluku da se oproba u ovom vidu online trgovine i da zaradi novac sa vrlo oskudnim znanjem ili čak bez ikakvog prethodnog iskustva i predstave šta su binarne opcije uopšte. Neki čak ulaze u trgovinu sa namerom da na brz način dođu do velikog profita.

Međutim, trgovanje binarnim opcijama nije baš tako jednostavno. Uspeh možete postići i rizici mogu biti minimalni, ali je potrebno da prođete određene početne korake i da savladate osnove trgovanja binarnim opcijama. A koji su to koraci koje svaki početnik treba da preduzme pre nego što poželi da postane uspešan trgovac?

Pročitajte 9 saveta za početnike i saznajte kako se trguje binarnim opcijama.

#1 Izaberite dobrog binarnog brokera

Prvi i najvažniji korak koji svaki početnik treba da preduzme jeste da izabere dobrog brokera binarnih opcija.Dobar broker koji zna svoj posao, pruža mogućnost svojim klijentima da postanu uspešni trgovci binarnim opcijama, a kvalitetna patforma za trgovanje znatno olakšava postupak trgovine i put ka uspehu.

Na internetu su dostupni mnogi relevantni sajtovi čija je tematika trgovanje binarnim opcijama, koji će pružiti sve potrebne informacije o brokerima i tako biti od velike koristi budućim trgovcima pri izboru brokera. Posetite nekoliko takvih web lokacija i uporedite njihove predloge za izbor brokera. Ako se na više sajtova predlažu isti binarni brokeri, onda možete odabrati jednu od tih platformi. Najbolji broker u 2017. godini bio je Iq Option.

binarne-opcije-zarada

#2 Učite i širite znanje o trgovanju binarnim opcijama

Vaše znanje na polju trgovine binarnim opcijama trebate stalno da proširujete. Uvek postoji još mnogo toga korisnog što treba naučiti. Postoje online kursevi i forumi na kojima novi trgovci binarnim opcijama mogu naučiti sve o ovoj vrsti trgovine. Čitanje novih e-knjiga na temu binarnih opcija i konsultovanje i traženje saveta od iskusnih trgovaca takođe treba uzeti u obzir. Ova vrsta online trgovine zahteva konstantno širenje iskustav i znanja.

#3 Trgovina na duge staze donosi sigurnije prihode

Trgovina na duge staze donosi sigurnije prihode, a trgovina binarnim opcima je jedna od takvih aktivnosti. Razvijanje dugoročne strategije za vašu trgovinu binarnim opcijama i trgovanje na pravilan način na kraju će vam osigurati zaradu. Ne dozvolite da upadnete u iskušenja koja se ne uklapaju u vašu strategiju i striktno se držite vaših zacrtanih planova.

#4 Izbegnite prekomerno investiranje

Smanjite rizike tako što ćete se uzdržavati od prekomernog investiranja. Početnici često teže velikim dobicima, ali je to loše. Morate se kontrolisati jer u suprotnom možete izgubiti sve. Novi trgovci binarnim opcijama gube više novca kada se zanesu u prekomernom investiranju. Dakle, savet je da se prilikom investiranja ne vodite hrabrošću već racionalnim razmišljanjem.

#5 Budite skoncentrisani na trgovinu: trgujte bez emocija

Neophodno je da budete čistog uma dok donosite bilo koju odluku vezanu za trgovinu binarnim opcijama. Početnici bi trebalo da izbegavaju trgovinu kada su emotivno rastrojeni, pošto trgovanje nošeno emocijama može dovesti do potpunog kraha vaše karijere online trgovca. Veoma je lako doneti pogrešne odluke u trenutku kada ste puni emocija, bilo da su u pitanju radost, tuga, bes ili neko drugo osećanje. Zato se klonite bilo kakve trgovine sve dok se ne smirite i dok ne budete sposobni da emocije ostavite po strani.

#6 Proučavajte tržište i pratite grafikone

Pre nego što počnete da trguete, pripremite sebe za trgovinu binarnim opcijama. Proučavanje tržišta i pregledanje grafikona će veoma koristiti svakom početniku, ali i iskusnom trgovcu. Ono vam može pomoći da predvide kretanje (rast ili pad) vrednosti bilo kog sredstva trgovine.

#7 Pratite vesti o aktuelnim dešavanjima na tržištu

Još jedan vrlo važan savet je da idete u korak sa vestima o trgovini. Načuljite uši i držite oči širom otvorene da bi ste saznali što više najnovijih informacija o stanju na tržištu koje vas interesuje. To će vam pomoći da imate jasan pregled na situaciju i olakšati vam trgovanje. Razumevanje osnovnog razloga koji dovodi do promena na tržištu pomoći će vam da se prilagodite novonastaloj situaciji.

#8 Ne donosite prenagljene odluke

Klonite se trgovina koje imaju nisku statističku verovatnoću u nadi da ćete zaraditi puno više novca nego što ste uložili. Pažljivo birajte transakcije u koje ćete investirati.

#9 Zabavljajte se dok trgujete

Poslednji, ali ne i najmanje važan savet, je da se zabavljate dok trgujete binarnim opcijama. Potrudite se da vam ne bude dosadno. Ako postupak trgovanja protiče opušteno, kroz zabavu, logično je da ćete imati više koncentracije i moći ćete da se fokusirate na trgovinu, pa ćete moći da donosite bolje odluke i samim tim uvećavate vaš profit.