Apsolutnih sto

Domaći film iz 2001 godine u režiji Srđana Golubovića. Jedna dramska priča, u glavnim ulogama Vuk Kostić, Srđan Todorović, Bogdan Diklić, Paulina Manov, Boris Isaković…

Glavni junak filma je Saša Gordić ( Vuk Kostić ), strelac koji je krenuo stopama starijeg brata Igora Gordića ( Srđan Todorović ) koji je bio juniorski prvak Evrope u streljaštvu 1991. Kako je Igor dobrovoljno otišao u rat u bivšoj Jugoslaviji, iz kojeg se kao tramutičnog perioda života vratio kao zavisnik od droge, prestao je u međuvremnu da se bavi sportom, a posto se zadužio kod dilera, počeo je da rasprodaje sve stvari u stanu, što njegovom mlađem bratu se nimalo ne dopada.

Stoga on krece u osvetu svih onih koji su unistili zivot njegovom bratu, na tom putu pocinje da se suocava sa tragicnim momentima koje ubrzo ostavljaju traga na njegovu licnost. On postaje zatvoreniji, i sve vise u zelji da se osveti svim tim ljudima upada u zamku sopstvene konfuzije. Na tom putu unistenja, u sprecavanju njegovih naoruzanih pokusaja ucestvuju njegov drug i devojka, ali nikako im ne uspeva to da ga odvrate od prvobitne namere. Kako je streljana raspodata nekom lokalnom mafijasu, njemu su trenizi ograniceni na izvesni manji period od onog koji je imao ranije, to je posebno nezadovoljnstvo koje je uticalo na to da se suprostavi bratu u njegovoj nameri, da rasproda sve dragocenosti od njihovih roditelja u stanu. Na samom kraju filma, njegov brat izvrsava samoubistvo pucanjem sebi u glavu pred specijalnom jedinicom. A kako je sam Sasa u medjuvremenu izvrsio par ubistava, to je kulminiralo na veci tragicni pouhvat u porodici, stoga i cestim svadjama medju bracom i nelagodi, koja je bila izmedju ljubavi medju bracom i medjusobnog nerazumevanja izvesnih situacija koje su im se velikom brzinom izdesavale.

Jedna zanimljiva dramska priča, prepuna intrigantnih scena sa dozom surove realnosti koja je zadesila jednu mladu populacija uspešnih sportista.

Author: Nena Jovanović

Profesionalna izrada web sajta u Nišu: https://www.seoexpert.rs/izrada-web-sajta.php.