Grad Niš

Aktuelne teme => Sport => Temu započeo: mija57 25.12.2010. 14:47

Naslov: Trka sa vremenom na Bojaninim vodama
Poruka od: mija57 25.12.2010. 14:47
Citat
Na jedinom niškom skijalištu Bojanine vode (Suva planina) u toku je velika bitka s vremenom, od čijeg ishoda zavisi da li će glavni ski-lift “Sokolov kamen” ove sezone moći da se koristi.

Šansu je pružilo Gradsko veće Niša. Ono je 15.12.2010. godine dozvolilo da se novac, ušteđen prilikom izrade šumskog puta do vrha ski-lifta (2009), upotrebi za sanaciju čelične užadi i sigurnosnih uređaja
.
([url]http://www.skinis.org.rs/uploads/images/skinisorgy_db1_bv_decembar.gif[/url])
20.12.2010 Bojanine vode
Osnovni problem je u tome što na Bojaninim vodama ima 30 cm snega, pa radove treba obaviti pod veoma teškim uslovima, u vrlo kratkom roku (Nova Godina). Zahtev za saniranjem ski-lifta podnet je u decembru prošle godine.
U međuvremenu su na Bojaninim vodama završeni radovi na saniranju zateznog stuba ski-lifta, stradalog u lavini stena. Radovi su obavljeni u okviru velike dobrotvorne akcije na uređenju ovog izletišta.

U toku leta na Bojaninim vodama su sprovedeni i javni radovi, ali sa delimičnim učinkom. Bujica je odnela deo asfaltnog puta, zbog čega je prepolovljen planirani broj radnika, pa je i efekat ove akcije bio manji. Ipak, ski-staze na Bojaninim vodama spremne su za korišćenje. Oštećeni put nije saniran, ali je prohodan pod otežanim uslovima
.

http://www.skinis.org.rs/sitegenius/article.php?aid=467 (http://www.skinis.org.rs/sitegenius/article.php?aid=467)
Naslov: Odg: Trka sa vremenom na Bojaninim vodama
Poruka od: Sherif Gile 25.12.2010. 16:56
Put do Bojaninih voda izgleda kao da ga je Marko Kraljević jutros preoravao, ko hoće da ide gore neka dobro razmisli pre nego što krene.