Grad Niš

Aktuelne teme => Sport => Temu započeo: KBS Naisus 02.07.2014. 00:21

Naslov: Seminar sa najboljima
Poruka od: KBS Naisus 02.07.2014. 00:21

   U želji dalje edukacije, Nebojša Anđelković je učestvovao na seminaru u Sloveniji, koje su predvodili najbolji treneri sveta - Georg Streif (Nemačka) i Ireno Fargas (Španija).
   Dok je pomoćni trener KBS Naisus-a - Marko Miloradović, diplomu operativnog trenera tekvondoa potvrdio na licencnom seminaru održanom u Beogradu 28.juna; dotle se prvi čovek KBS Naisus-a - Nebojša Anđelković uputio ka Sloveniji. Slovenski tekvondo savez je na 1,500m visokom ski-centru - Rogla, organizovala međunarodni seminar, čija su dva glavna aktera bila nemački stručnjak Georg Streif i španski Ireno Fargas.
   Osvajač mnogih medalja kako sa kvalitetnih turnira tako i svetskih i evropskih prvenstava, Georg Streif svoje znanje prenosi i na svoje pulene, kako klupske tako i u okviru reprezentacije. Preneto iskustvo je rezultiralo da se Nemačka reprezentacija nalazi uvek u prvih pet u ekipnom plasmanu a neretko čak i na najvišem postolju.
   - Iako se skoro dvadeset godina u Poreču (Hrvatska) organizuje tzv. Taekwondo power camp, veoma mi je drago da smo i u Sloveniji napravili seminar. Glavni inicijator za ovu edukaciju jeste moj veliki prijatelj - Kristijan Kovačič, sa kim imam veoma dobru saradnju. Nadam se da će učesnici seminara tek postizati velike rezultate, iskoristivši makar deo onoga što je na ovom seminaru prikazano. - rekao je potpredsednik Bavarske tekvondo unije - Georg Streif.
   Na seminaru pored nemačkog stručnjaka, koji je trenutno na osmom mestu Najuspešnijih trenera na svetu, našao se i Ireno Fargas, koji se ubedljivo nalazi na prvo mesto pomenute liste. Nakon završene takmičarske karijere u kojoj ima najsjajnija evropska i svetska odličja, okreće se trenerskom pozivu. Osvajanjem regionalnog a zatim i državnog prvenstva sa svojim klubom, dobija poziv Španske tekvondo federacije da stane na čelo reprezentacije. Od tada pa do danas je vodio nacionalne timove Španije, Francuske i Meksika (1987.-2008.) i za to vreme osvojena su: 17 olimpijska odličja, 19 zlatnih medalja sa svetskih prvenstava i 64 medalja sa evropskih i panameričkih prvenstava.
   - U okviru evropske turneje, odlučili smo da od 27. do 29.juna održimo seminar u Sloveniji zajedno sa Georg Streif a u organizaciji Kristijana Kovačiča - tehničkog direktora Tekvondo saveza Slovenije. Uslovi ski-centra Rogla su više nego zadovoljavajući a učesnici seminara željni novih saznanja, bez obzira o kojoj starosnoj dobi da je reč. - rekao je Ireno Fargas, direktor jednog od najpoznatijeg tekvondo centra na svetu - La Loma u Meksiku.
   - Velika je privilegija i čast samo biti u istoj prostoriji a kamo li vežbati i trenirati sa velikanima tekvondoa poput Georg Streif i Ireno Fargas, ocenjene kao najbolje svetske trenere. Pored Teodore Radak (članice TK "Banjica" iz Beograda), bio sam jedini predstavnik Srbije na seminaru te je odgovornost bila time veća a u želji adekvatnog predstavljanja Srbije i našeg tekvondoa. I Teodora kao najmlađi učesnik a moja malenkost kao jedini trener koji se našao na tatamiju, dobili smo pohvale od strane nemačkog i španskog stručnjaka, koji su svaki minut koristili da nam otkriju po koju tajnu korejske veštine zvane tekvondo. - završio je Nebojša Anđelković, trener Tehničke reprezentacije Srbije.