Grad Niš

Aktuelne teme => Sport => Temu započeo: KBS Naisus 09.10.2013. 02:26

Naslov: Sedamnaest medalja na KUP-u Srbije za KBS Naisus
Poruka od: KBS Naisus 09.10.2013. 02:26
   Nakon uspeha u Mađarskoj, gde su članovi KBS Naisus-a osvojili 1 srebrnu i 4 bronzane medalje, u Beogradu na KUP-u Srbije Naisus-ov tim je osvojio 17 odličja - 9 zlatnih, 5 srebrnih i 3 bronzana.
   U subotu i nedelju (05. i 06. oktobra) održan je Otvoreni KUP Srbije u svim starosnim konkurencijama, na kome su pored učešća gotovo svih srpskih klubova, uzeli još i Tim Austrije, TK Sokol iz Bijeljine i Reprezentacija Republike Srpske. U konkurenciji od blizu 800 takmičara, osvojeno je 17 odličja i time je obezbeđena titula najboljeg niškog kluba po broju osvojenih medalja. Ekipa KBS Naisus-a u Halu sportova na Novom Beogradu otišla je sa ukupno 15 takmičara i to:

pioniri:
Nikolina Stanković (-31kg) - 5.mesto (po prvi put na takmičenju),
Petar Stanković (-33kg) - 3.mesto,
Lazar Jovančić (-33kg) - 2.mesto,
Bogdan Stanković (+40kg) - 5.mesto.

kadeti:
Nikola Stanković (-49kg) - 5.mesto,
Uroš Mitrović - pojedinačno - 1.mesto,
                             - slobodan stil - 1.mesto.

juniori:
Aleksandra Aćimović (-59kg) - 2.mesto,
                             - pojedinačno - 1.mesto,
                             - juniorski par - 1.mesto,
Lazić Dimitrije (-73kg) - 3.mesto,
Boris Janković (-73kg) - 3.mesto,
                            - pojedinačno - 1.mesto,
                             - juniorski par - 1.mesto.

seniori:
Vanja Švetska (-53kg) - 2.mesto,
Jovana Đorđević (-57kg) - 1.mesto,
Nemanja Mitrović (-74kg) - 5.mesto,
Aleksandra Anđelković - pojedinačno - 1.mesto,
                             - seniorski par - 2.mesto,
Stevan Ivković - pojedinačno - 2.mesto,
                             - seniorski par - 2.mesto,
Dušan Ivković - pojedinačno - 1.mesto.

   - Iako je mogla još neka medalja da dođe u naš posed, zadovoljan sam uspehom koji su postigli takmičari. Usled nekolicine povreda, kao i nezavidne finansijske situacije pojedinih takmičara, nismo otišli u punom takmičarskom sazivu. Siguran sam da bi do toga došlo da je finansijska pomoć obećana od strane Grada Niša (potpisivanjem Rešenja Gradonačelnika Grada Niša broj 745 u martu mesecu tekuće godine) makar delimično bila isplaćena. - rekao je prvi čovek KBS Naisus-a - Nebojša Anđelković, i pritom dodao:
   - Ovim putem moram da se zahvalim i svom velikom prijatelju - Branislavu Kuruci, koji nam je pomogao na ovom takmičenju uz obećanje da ćemo se revanširati na nekom od sledećih sportskih smotri. To može biti već u Sofiji (12. i 13.oktobar  - KUP Bugarske) ili u Zagrebu (19.oktobar - Otvoreno tehničko prvenstvo Hrvatske). Sa druge strane to upravo znači da je naš klub željan uspeha a time i afirmacije tekvondoa i sporta uopšte, kao i našeg grada i opštine, za koje se nadamo da će nam izaći u susret i pomoći, kako bi u punom sastavu učestvovali na sportskim manifestacijama koje nas očekuju. - završio je  Nebojša Anđelković - predsednik i glavni trener KBS Naisus-a.