collapse

* Korisnik

 
 
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?

* Izdvajamo

* Statistika

 • stats Ukupno članova: 13.238
 • stats Ukupno poruka: 152.080
 • stats Ukupno tema: 10.592
 • stats Ukupno kategorija: 6
 • stats Ukupno foruma: 72
 • stats Najviše prisutnih korisnika: 1.211

Autor Tema: Uspešna 2012.god. za KBS Naisus  (Pročitano 2142 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže KBS Naisus

 • Novajlija
 • *
 • Poruke: 38
  • Pogledaj profil
Uspešna 2012.god. za KBS Naisus
« poslato: 31.12.2012. 04:54 »
   Klub borilačkih sportova "Naisus" ovu 2012.god. završio je osvojivši 102 medalje na 15 takmičenja, kao i 2 ekipno prva te jedno 4. mesto, što je neke od njegovih članova nominovalo za Najbolje sportiste u 2012.god.
   Ni sa jednog takmičenja KBS "Naisus" se nije vratio sa uspehom koji piše istoriju ne samo kluba već i niškog tekvondoa, ali i sporta u regionu. Olimpijska godina je bila do sada najuspešnija za niške tekvondiste od samog postojanja ove dalekoistočne veštine na našem podneblju. Naime, nakon osvajanja 16 prvenstvenih medalja, najveći uspeh Klub osvaja 10 medalja na Prvenstvu do 21 god. i 19 medalja na Prvenstvu centralne Srbije te kako na jednom tako i na drugom osvaja 1.mesto u ekipnom plasmanu.
   Po završenim letnjim pripremama te nekim od takmičenja, na kojima je izvršena provera sportske forme, uspehe je započeo Nebojša Anđelković na Balkanskom šampionatu, održano u Kiseljaku - banji pokraj Sarajeva. U konkurenciji od 500 takmičara iz 11 zemalja (Slovenija, Hrvatska, BiH, Crna Gora, Albanija, Makedonija, Turska, Bugarska, Rumunija, Moldavija i naravno Srbija), osvojio je po jednu srebrnu i zlatnu medalju. Jedina zemlja, koja je član BTU (Balkanske tekvondo unije), a da nije poslala svoje takmičare jeste Grčka.  Nakon toga usledio je KUP Srbije na kome je osvojeno čak 22 medalje kao i 4.mesto u ekipnom plasmanu na Tehničkom KUP-u Srbije.
   Ekipa KBS Naisus-a učestvovala je i na međunarodnim turnirima Trofej Beograda, Otvoreno prvenstvo Karlovca (Karlovac, Hrvatska), na kojima učestvujemo svake godine. Dalje Haleluja KUP-u (Karlovac, Hrvatska), koji se organizuje svake druge godine čiji je generalni pokrovitelj korejska Haleluja Asocijacija, dok je tehnički organizator Tekvondo klub "Karlovac" na čelu sa prof. Miroslavom Brežanom 8.DAN. Učešće na tim takmičenjima uzimalo je preko 650 takmičara iz: Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Grčke, Turske, Bugarske, Italije, Rumunije, Austrije, Češke, Švedske, Luksemburga, Slovačke, Litvanije, Nemačke; dok je na nekim od istih jedini tim iz Srbije predstavljala ekipa KBS "Naisus"-a. Takođe na Otvorenom prvenstvu Srbije u formama, Klub postiže značajne rezultate i biva jedna od brojnijih srpskih ekipa i time na najbolji način prezentuje ne samo niški već i srpski tekvondo.
   Takmičenja nisu jedina aktivnost Kluba, već su tu nekolicina prezentacija, a neke od njih i u okviru veoma uspešnih projekata (Dan Mladih, projekat "Fer plej"). Takođe, organizovano je i druženje na snegu, slobodno penjanje, odlasci na bazen, klizanje i sl. Na taj način pokazali da smo prava ekipa i van sale i treninga, odnosno hale i takmičenja, te da važi moto - svi za jednog, jedan za sve.
   Pored 102 medalje (42 zlatnih, 39 srebrnih i 21 bronzanih odličja) što predstavlja ovogodišnji bilans uspeha Kluba, kao kruna ne samo kluba u 2012.god., već celokupne dosadašnje karijere, Nebojša Anđelković je imenovan za trenera Tehničke reprezentacije Srbije, što je potvrdio i Upravni odbor Tekvondo asocijacije Srbije na sastanku održanom 28.novembra tekuće godine.
   - Ovo je ogromna čast, proistekla iz zalaganja, truda i energije koju sam prethodnih godina uložio, ali takođe i velika obaveza da nastavim sa predanim radom. Cilj tima koga pored moje malenkosti čine na prvom mestu Ljubiša Rakić, kao glavni trener reprezentacije, i Branislav Kuruca, kao trener reprezentacije, jeste afirmacija formi ali i tekvondoa na teritoriji cele Srbije, te unapređenje rezultata aktuelnih reprezentativaca. Tako nešto se može postići samo uz predani rad i tima koji vodi reprezentaciju i samih takmičara, koji će biti podstaknuti na sve veće samozalaganje. - rekao je Nebojša Anđelković - trener Tehničke reprezentacije Srbije.
   Upravo iz tih razloga Nebojša Anđelković je nominovan 26.decembra za Najboljeg sportistu Grada Niša u 2012.god., ali je ipak ta titula otišla na drugu stranu. Međutim, 28.decembra nagradu za Najboljeg sportistu Gradske Opštine Pantelej dobija mlađani Nikola Stanković, član KBS "Naisus"-a. Tom nagradom Klub je više nego uspešno završio ovu olimpijsku godinu sa nadom da će 2013.god. biti uspešna makar kao 2012.god.
« Poslednja izmena: 31.12.2012. 19:14 IVAN »