collapse

* Korisnik

 
 
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?

* Izdvajamo

* Statistika

 • stats Ukupno članova: 13.238
 • stats Ukupno poruka: 152.083
 • stats Ukupno tema: 10.595
 • stats Ukupno kategorija: 6
 • stats Ukupno foruma: 72
 • stats Najviše prisutnih korisnika: 1.211

Autor Tema: Međunarodni tekvondo forum - Bansko 2014  (Pročitano 1913 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže KBS Naisus

 • Novajlija
 • *
 • Poruke: 38
  • Pogledaj profil
Međunarodni tekvondo forum - Bansko 2014
« poslato: 23.04.2014. 01:24 »
   U organizaciji Tekvondo kluba "Ji Do Kwan", Bansko je bio domaćin međunarodnog tekvondo foruma od 12. do 19.aprila, gde su jedini predstavnici Srbije bili članovi KBS Naisus-a.
   Naime, jedna od najpoznatijih bugarskih turističkih destinacija - Bansko, ovog puta nije ugostila ljubitelje skijanja već blizu 200 tekvondista iz Rusije, Ukrajine, Litvanije, Belorusije, Moldavije, Grčke, Koreje, Bugarske i Srbije. Razlog okupljanja jeste međunarodni forum organizovan od strane prvog čoveka Tekvondo kluba "Ji Do Kwan" - g.Nikolaja Glavčeva. Forum je deo projekta "Mladi u akciji", koji je podržan od strane Evropske Unije. Sam naziv foruma - "Druga strana sporta. Tekvondo kao indentitet i efektivan način dijaloga među mladima.", govori o pristupu i zadatku koji su imali predstavnici ekipa učesnica te kroz sportsku kulturu približili mlade jedne drugima, bez obzira na zemlju porekla.
   - Kako je ovo drugi po redu forum organizovan od strane Tekvondo kluba "Ji Do Kwan" i moje malenkosti, zadovoljan sam odazivom učesnika, iako je usled nepremostivih problema par zemalja u poslednji čas odustalo. 2012.god. bugarsko letovalište Varna je bilo domaćin foruma te smo rešili da ovog puta budu malo drugačiji uslovi. Pansioni hotela "Grand", koji je ocenjen sa četiri zvezdice, bili su više nego zadovoljavajući za sve naše goste. Pored dosta dobrih uslova za održavanje treninga, učesnici su mogli da se relaksiraju koristeći hotelski spa (đakuzi, razne saune, parno kupatilo, bazen i sl.). - rekao je g.Glavčev.
   Na preko dvesta metara kvadratnih tatamija su različite pristupe treninga prikazivali treneri a sve pod budnim okom grčkog Grandmastera Sakis Tsiobanoglou 8.DAN.
   - Drago mi je što sam video napredak učesnika prethodnog foruma ali mi uvek predstavlja zadovoljstvo i da upoznam nova lica, počevši od onih najmlađih pa sve do njihovih trenera. Ovakve vrste okupljanja i edukacije su veoma dobra prilika da se razmene znanja, kako ona stečena novim naučnim dostignućima tako i ona iskustvena. Stalna edukacija predstavlja jedini način ukoliko želite da napredujete bilo kao trener ili kao takmičar. - rekao je Grandmaster Sakis Tsiobanoglou.
   I Srbija je imala svog predstavnika - KBS Naisus, koji je poveo njegov prvi čovek i trener državnog tima Srbije - Nebojša Anđelković, pritom rekavši:
   - Na predlog generalnog sekretara Beogradskog tekvondo saveza i glavnog trenera Tehničke reprezentacije Srbije - g.Ljubiše Rakića, poziv je upućen KBS Naisus-u da predstavi Srbiju na ovom forumu. Time je učinjena velika čast kako meni tako i mojim učenicima, koji su imali prilike da razmene iskustva sa sada već drugarima iz nekoliko zemalja. Takođe sam veoma zadovoljan onim što sam poneo natrag u Srbiju a to su nova saznanja iz oblasti tekvondoa kao i poziv za saradnju sa novostečenim prijateljima. Nadam se da će prilika za ovakvim i sličnim druženjima biti sve više, što će unaprediti i sam rad kluba ali i poboljšati rezultate članova KBS Naisus-a. - završio je Nebojša.
   Prema rečima nekadašnjeg predsednika Moldavske tekvondo federacije - Olega Černija, sledeći forum bi se trebao održati već u toku ove godine u Moldaviji. Tačno vreme i mesto održavanja istog nisu još uvek poznati ali je pretpoziv za učešće već upućen te sa velikim zadovoljstvom prihvaćen.