collapse

* Korisnik

 
 
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?

* Izdvajamo

* Statistika

  • stats Ukupno članova: 13.238
  • stats Ukupno poruka: 152.063
  • stats Ukupno tema: 10.580
  • stats Ukupno kategorija: 6
  • stats Ukupno foruma: 72
  • stats Najviše prisutnih korisnika: 1.211

Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - KBS Naisus

Stranice: [1] 2
1
Sport / 9 medalja u dva vikenda za Uroša
« poslato: 28.09.2015. 22:21 »
 U protekla dva vikenda sa tri takmičenja za KBS Naisus je mlađani Uroš u Niš doneo čak 9 medalja - 5 zlatnih, 2 srebrne i 2 bronzane.

   20.septembra održan je po prvi put Montenegro Trophy održanog u sportskoj hali "Morača" u glavnom gradu Crne Gore. Takmičenje je okupilo blizu 200 takmičara a među malobrojnim takmičarima iz Srbije, našao se i Uroš Mitrović koji je tom prilikom osvojio 2 zlatna odličja. Tim uspehom doprineo je da KBS Naisus osvoji 1.mesto u ekipnom plasmanu A klase u formama i pehar ukrasi vitrinu pored već osvojenih. Pored takmičara iz Srbije, učešće su uzeli timovi iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Albanije, Bugarske, i naravno Crne Gore. Vlado Stanišić kao glavni i odgovorni "krivac" ovog takmičenja izrazio je zahvalnost svima koji su došli i nadu da će naredne godine takmičenje biti kvalitetnije i brojnije.

   Nakon vikenda u Podgorici, uspesi se nastavljaju u Budimpešti 26.septembra kada je održano Otvoreno prvenstvo Mađarske, okupivši preko 250 takmičara od kojih su većina članovi reprezentacije svojih zemalja i učesnici evropskih i svetskih prvenstava. Iako je prošle godine Mađarsku posetio veći broj takmičara, a usled provere za Svetsko prvenstvo u Meksiku (Agvaskalijantes - 30.10.-02.11.2014.god.), ovogodišnje takmičenje ni u kom slučaju nije bilo manjeg kvaliteta. Uroš je u slobodnom stilu zauzeo treće mesto dok je juniorski tim sa Evropskog prvenstva u Beogradu zauzeo drugo mesto.

   U povratku iz Budimpešte Uroš, kao jedini predstavnik KBS Naisus-a na Otvorenom KUP-u Srbije održanom 27.septembra u Beogradu, osvojio je čak pet medalje - 3 zlatne, 1 srebrnu i 1 bronzanu. Tim uspehom je KBS Naisus zauzeo 2.mesto u ekipnom plasmanu A klase novih disciplina.

   - Zadovoljan sam učinjenim u prethodna dva vikenda i verujem da sam ostavio dobar utisak te se nadam da ću se naći na spisku za Balkanski šampionat, koji je pomeren za 05.-06.decembar i održaće se u Zrenjaninu. - rekao je Uroš Mitrović.

   - Do sada niko nije u tako malom vremenskom periodu uspeo da osvoji toliko medalja. Nadam se da će Urošu to biti samo motiv za dalji napredak ali i gradskim i opštinskim ocima da nisu zalud odobrili stipendiju odnosno da će u budućnosti i Klubu pomoći u finansijskom smislu. - završio je Nebojša Anđelković, prvi čovek KBS Naisus-a.

2
Sport / Dva zlata za Uroša
« poslato: 31.03.2015. 00:26 »
   Na 1. Lola Open takmičenju u Beogradu, Uroš Mitrović osvojio je dve zlatne medalje.
   Turnir, koji je imao humanitarni karakter pod imenom 1. Lola Open, održan je 28.marta u sportskom centru Rakovica. Iako po prvi put organizovan, poneo je epitet međunarodni, ugostivši pritom takmičare iz Republike Srpske, Makedonije i Hrvatske, a pored timova iz naše zemlje.
   - Zahvaljujem se svim prijateljima tekvondoa , što su svojim prisustvom omogućili organizaciju turnira, koje nosi naziv našeg kluba. Ovogodišnje takmičenje i prihod sa istog smo posvetili udruženju "Nada za životinje - Riska", koje vodi brigu o napuštenim mačkama i psima u istoimenom azilu u Kotežu. Donacijom kako u hrani, sredstvima za higijenu i sl., tako i prikupljenom novcu, makar ćemo malo pomoći ljudima koji vode brigu o nezaštićenim životinjama. - rekla je na otvaranju Violeta Stanić - glavni organizator takmičenja.
   Na samom turniru učestvovalo je blizu 180 takmičara, a jedini takmičar iz Niša je upravo član KBS Naisus-a - Uroš Mitrović. Tom prilikom je učestvovao u dve discipline i okitio se dvema zlatnim medaljama.
   - Zadovoljan sam rezultatom Uroša, kome je ovo treća medalja i to treća zlatna ove godine, računajući takmičenje održano 14.marta u Skoplju. Veoma lepa uvertira je načinjena pred državno prvenstvo, iako ostaje žal za još kojim odličjem. Međutim usled veoma loše finansijske situacije kluba, nažalost nismo mogli ispratiti još nekolicinu, među kojima se nalaze i dva državna prvenstva. Time bi doneli još i veću slavu ne samo našem klubu već i Nišu, ali i pored 23 uspešna takmičenja u 2014. godini, Grad Niš nije dao podršku našem klubu. Kao i dosad nastavićemo da se borimo i veličamo naš grad u zemlji i inostranstvu, koliko god imali snage i naravno finansija, bez obzira na odluku/-e Grada Niša. - završio je prvi čovek KBS Naisus-a - Nebojša Anđelković.

3
Sport / Tri srebra na Trofeju Beograda
« poslato: 24.11.2014. 08:06 »

   Međunarodni turnir - Trofej Beograda je bio uspešan za KBS Naisus, koji je tom prilikom osvojio tri srebrna odličja.
   Po petnaesti put prestonica Srbije je domaćin internacionalnom takmičenju pod nazivom Trofej Beograda. Ovom prilikom učešće je uzelo preko 400 takmičara iz 50 ekipa i 8 zemalja. Pored zemlje domaćina, ovogodišnji Trofej je ugostio takmičare iz Makedonije, Crne Gore, Republike Srpske, Slovenije, Hrvatske, Mađarske i Bugarske.
   - Nakon dva odlaganja (prvo usled poplava koje su zadesile Srbiju a drugo zbog renoviranja hale), treće zakazan termin je ostao kao jedini da se održi ovo takmičenje. Upravo iz tih razloga je odaziv nekih od ekipa, koje su stalni učesnici ove manifestacije, doveden bio u pitanje. I pored svih peripetija koje su nas pogodile, smatram da je više nego uspešna organizacija Trofeja, te se ovom prilikom zahvaljujem kako prijateljima koji su došli tako i Opštini Voždovac i Sportskom savezu Beograd, bez čije pomoći ne bismo mogli. - rekao je generalni sekretar Beogradskog tekvondo saveza - g.Ljubiša Rakić.
   Na ovako kvalitetnom takmičenju, jedina ekipa iz Niša (po ko zna koji put) bila je KBS Naisus, i tom prilikom se vratila sa čak tri srebrne medalje.
   - Ni ovog puta se nismo vratili praznih ruku, iako ostaje žal za makar jednom zlatnom medaljom. Najbliži tome bio je Petar Aleksić (kadet -53kg), kome je za samo jedan bod izmaklo najsjajnije odličje. Teži put do najvišeg stepenika pijedestala imale su Ana Nikolić (seniorka -53kg) i Aleksandra Aćimović (seniorka -57kg). Naime, nakon pobede u polufinalnim borbama, u borbi za zlatom su imale okršaj sa daleko iskusnijim protivnicama a inače reprezentativkama Srbije. Iako su se veoma dobro držale, izgubile su te mečeve - Ana od Sare Damnjanović (vicešampiona Balkana) a Aleksandra od Iris Jović Vujaković (balkanske prvakinje). - rekao je pomoćni trener KBS Naisus-a - Marko Miloradović.
   Pored takmičenja u borbama, po prvi put na Trofeju Beograda su se našli i formaši ali samo nosioci majstorskih zvanja. Za glavnog sudiju u ovoj disciplini određen je Nebojša Anđelković, koji je pritom rekao:
   - Pored uspeha takmičara u borbama, nažalost naš balkanski prvak - Uroš Mitrović je bio sprečen zbog bolesti da učestvuje, ali se nadamo da će već narednom prilikom da nas obraduje nekom od medalja. Sa druge strane velika je čast biti u organizaciji ovog već tradicionalnog turnira a još veća biti zadužen za organizaciju dela takmičenja, koje se po prvi put našlo u okviru ove manifestacije. Ceo Organizacioni odbor Trofeja Beograda na čelu sa g.Ljubišom Rakićem kao njegovim začetnikom, se nada da će naredni biti održan u tradicionalnom terminu te okupiti daleko više takmičara i ekipa nego li ove godine. Kako se i u okviru sledećeg Trofeja planira organizacija obe discipline, to je dužnost i obaveza time veća da se sa organizacijom krene još odmah. - završio je prvi čovek KBS Naisus-a - Nebojša Anđelković.

4
Sport / Sedam medalja na KUP-u Srbije za KBS Naisus
« poslato: 08.11.2014. 03:42 »

   U srpskoj prestonici održan je Otvoreni KUP Srbije na kome su takmičari KBS Naisus-a osvojili sedam odličja - dva zlatna, tri srebrna i dva bronzana.

   Hala sportova na Novom Beogradu je po ko zna koji put ugostila takmičare iz cele Srbije ali i iz Republike Srpske, Rusije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Slovenije, Kanade, Švedske i Velike Britanije, okupivši pritom oko 700 takmičara iz 50 ekipa. U tako jakoj konkurenciji KBS Naisus je ponovo pokazao svoje adute te da ima ekipu koja može da stane rame uz rame sa najboljima.

   Ovom prilikom tim KBS Naisus-a su činili:

- Ana Nikolić - seniorka -53kg - zlatno odličje,
- Petar Aleksić - kadet -53kg - zlatno odličje,
- Aleksandra Aćimović - juniorka -59kg - srebrno odličje,
- Uroš Mitrović - standardne forme kadet - srebrno odličje,
                      - slobodni stil junior - srebrno odličje,
- Nikolina Stanković - pionirka -36kg - bronzano odličje,
- Tijana Rajković - pionirka -36kg - bronzano odličje.

   - Zadovoljan sam rezultatom koji je Klub postigao na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Srbije, iako ostaje žal za propuštenom šansom za osvajanjem još sjajnijih medalja. Nadam se da će utisak biti popravljen već na Trofeju Beograda, koji će se održati 22.novembra tekuće godine. - rekao je pomoćni trener KBS Naisus-a - Marko Miloradović.

   - Želja za osvajanjem medalja ne jenjava ni nakon 14 takmičenja na kojima je Klub do sada nastupio i trenutno je vodeći niški klub po osvojenim odličijima u ovoj godini. Kako nas do kraja iste očekuje još par takmičenja, to će se i takmičarska ekipa još kititi medaljama. Do sada je samo GO Crveni Krst stala iza nas skromnim donatorstvom, na čemu smo im neizmerno zahvalni, ali se nadamo da će u pomoć priteći i ostale, kako bi mogli naš grad da prezentujemo u pravom svetlu. - završio je Predsednik KBS Naisus-a - Nebojša Anđelković.

5
Sport / Mlađani Uroš prvak Balkana
« poslato: 13.10.2014. 19:11 »
   Jedini niški predstavnik na Balkanskom šampionatu u tekvondou bio je Uroš Mitrović i u rodni grad se vratio sa ZLATNIM odličjem.

   Proteklog vikenda, tačnije 11. i 12.oktobra tekuće godine, Slovenska tekvondo federacija organizovala je Prvenstvo Balkana u gradu pod Pohorjem - Mariboru. Takmičenje je okupilo bez malo 450 takmičara iz nacionalnih timova Srbije, domaćina Slovenije, Bugarske, Bosne i Hercegovine (čiji tim su činili i reprezentativci Republike Srpske), Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Rumunije, Turske, Albanije, i tima srpske Autonomne pokrajine Kosova i Metohije. Ispred Slovenske tekvondo federacije, kao tehničkog organizatora šampionata, g.Kristijan Kovačič je pozdravio prisutne uz zadovoljstvo usled velikog odaziva a zatim prepustio reč generalnom sekretaru Balkanske tekvondo unije - g.Konstantinu Apostolu.

   - Kako g.Metin Sahin - predsednik BTU-a, nije trenutno prisutan, meni je pripala čast da otvorim ovogodišnje Prvenstvo Balkana. Pre nego li to učinim, dozvolite mi da vas upoznam sa novitetom a to je tzv. borba dva-na-dva. Očekujemo da će ovako nešto doprineti afirmaciji tekvondoa te privući više novih sponzora i time omogućiti brži i kvalitetniji razvoj našeg sporta na ovim podnebljima. - rekao je g.Apostol.

   Jedna od najbrojnijih reprezentacije bio je upravo srpski nacionalni tim sa preko 120 takmičara. Iako imena poput Milice Mandić, Ane Bajić, Dragane Gladović i sl., nisu se našli na spisku a usled davanja šanse mladim nadama; to nije sprečilo srpski tim da osvoji prva mesta u ekipnom plasmanu i to u svim kategorijama (sem u kadetskoj konkurenciji) kao i sve ukupnom plasmanu. Izbor najboljih takmičara u borbama po konkurencijama nije bio ni malo lak ali su se sledeći istakli: kadet - Nedžad Husić (BiH), kadetkinja - Luiza Zanarieva (Bugarska), junior - Miloš Šućur (Srbija), juniorka - Viktoria Kostadinova (Bugarska), senior - Ivan Purešević (Srbija) i seniorka - Marija Perišić (Srbija).

   Pored atraktivnog spektakla, koji se po prvi put našao na Balkanskom prvenstvu, i borbi gde se do poslednjeg trena nije znao pobednik; raduje i ponovni uspeh formaša koji su i ove godine deklasirali svoje protivnike. Naime, nakon seminara Ky Tu Dang-a u Beogradu i treninga reprezentacije, usledila su pripremna takmičenja (Otvorena prvenstva Srbije, Hrvatske i Mađarske) čiji je cilj bio Balkanski šampionat tj. uspeh na istom.

   - Jedini predstavnici niškog tekvondoa na ovom Prvenstvu Balkana bili su članovi KBS Naisus-a i to Nebojša Anđelković (kao trener Tehničke reprezentacije i internacionalni sudija) kao i Uroš Mitrović (reprezentativac). U proteklih mesec dana osvojene tri bronzane i jedna zlatna medalja bile su solidan uvod ali dovoljan da se mlađani Uroš nađe u nacionalnom timu. To poverenje je opravdao na najbolji mogući način osvojivši ZLATNU medalju na svom debitantskom balkanskom nastupu. Nadam se da će ovako što prepoznati i gradski čelnici te nas podržati u narednom periodu i pomoći da na još bolji način prezentujemo Grad Niš i njegove opštine. Dok sa druge strane sam siguran da će Uroš dati sve od sebe da još više napreduje te potstakne i druge da krenu njegovim putem. - rekao je ponosno prvi čovek KBS Naisus-a - Nebojša Anđelković.

6
Sport / Još dva odličja za Uroša
« poslato: 08.10.2014. 02:08 »
   Nakon medalje u Beogradu, Uroš osvaja i medalje u Hrvatskoj i Mađarskoj - po bronzano odličje.
   Da odličje na Otvorenom prvenstvu Srbije nije bila puka sreća, mlađani Uroš Mitrović pokazuje osvajanjem bronzane medalje na Otvorenom prvenstvu Hrvatske (27.septembra). Iako tek oko 200 takmičara iz 27 ekipa, KBS Naisus je u juniorskoj konkurenciji osvojio odlično 10.mesto u ekipnom plasmanu a time što se u kategoriji slobodnih formi popeo na postolje.
   U glavnom gradu severnom nam suseda održalo se Otvoreno prvenstvo Mađarske proteklog vikenda (04.oktobra) sa koga je Uroš u Niš ponovo doneo bronzano odličje.
   - Iako je samo deo boda nedostajao da Uroš uđe i u finale standardnih formi, ipak je u izvođenju formi slobodnog stila imao više sreće i umešnosti te se popeo na pijadestal. Da je ovako što veliki uspeh govori i činjenica da su na ovom takmičenju učestvovali reprezentacije koje se pripremaju za Svetsko prvenstvo u Meksiku. Preko 260 takmičara iz 17 zemalja govori o veličini turnira i prepreci koju je Uroš imao pred sobom. - rekao je prvi čovek KBS Naisus-a - Nebojša Anđelković.
   Sumirajući prethodna tri vikenda, Uroš je osvojio jednu zlatnu i tri bronzane medalje, i time napravio solidnu uvertiru za predstojeći Balkanski šampionat u Sloveniji (11.-12.oktobar u Mariboru). Nadamo se da mlađani Uroš neće razočarati te se još jednom vratiti sa odličjem oko vrata.

7
Sport / Uspešan početak sezone za KBS Naisus
« poslato: 24.09.2014. 22:38 »
   Takmičarsku sezonu od niških klubova prvi otvara KBS Naisus i to veoma uspešno sa zlatnom i bronzanom medaljom.
   U Beogradu je 20.septembra održano Otvoreno tehničko prvenstvo Srbije, okupivši pritom blizu 250 takmičara iz 12 zemalja. Hala sportova na Novom Beogradu je, pored Nacionalnog tima Srbije, ugostila i reprezentativce ostalih zemalja, koji su stalni učesnici kako kontinentalnih tako i Svetskih prvenstava. Upravo iz tog razloga uspeh na samom početku polusezone ima još i veći značaj.
   - Iako usled teškoća koje je Klub imao kao i veoma rano takmičarsko otvaranje polusezone, KBS Naisus je nastupio samo sa jednim takmičarem - mlađanim Urošem Mitrovićem. U veoma kvalitetnoj konkurenciji, ovog puta se čak dva puta našao na postolju, osvojivši pritom zlatno i bronzano odličje. Zlatnom medaljom okitio se u okviru kadetskog reprezentativnog tima zajedno sa Nemanjom Janković i Aleksom Tošićem, dok je bronzanu medalju osvojio u individualnoj konkurenciji formi slobodnog stila. - rekao je Nebojša Anđelković, prvi čovek KBS Naisus-a.
   Ovim uspehom a i predstojećim poput Otvorenog prvenstva Hrvatske (Zagreb, 27.septembar), Uroš će potvrditi svoje mesto u Tehničkoj reprezentaciji Srbije, koja će učestvovati na Balkanskom šampionatu.

8
Sport / Seminar sa najboljima
« poslato: 02.07.2014. 00:21 »

   U želji dalje edukacije, Nebojša Anđelković je učestvovao na seminaru u Sloveniji, koje su predvodili najbolji treneri sveta - Georg Streif (Nemačka) i Ireno Fargas (Španija).
   Dok je pomoćni trener KBS Naisus-a - Marko Miloradović, diplomu operativnog trenera tekvondoa potvrdio na licencnom seminaru održanom u Beogradu 28.juna; dotle se prvi čovek KBS Naisus-a - Nebojša Anđelković uputio ka Sloveniji. Slovenski tekvondo savez je na 1,500m visokom ski-centru - Rogla, organizovala međunarodni seminar, čija su dva glavna aktera bila nemački stručnjak Georg Streif i španski Ireno Fargas.
   Osvajač mnogih medalja kako sa kvalitetnih turnira tako i svetskih i evropskih prvenstava, Georg Streif svoje znanje prenosi i na svoje pulene, kako klupske tako i u okviru reprezentacije. Preneto iskustvo je rezultiralo da se Nemačka reprezentacija nalazi uvek u prvih pet u ekipnom plasmanu a neretko čak i na najvišem postolju.
   - Iako se skoro dvadeset godina u Poreču (Hrvatska) organizuje tzv. Taekwondo power camp, veoma mi je drago da smo i u Sloveniji napravili seminar. Glavni inicijator za ovu edukaciju jeste moj veliki prijatelj - Kristijan Kovačič, sa kim imam veoma dobru saradnju. Nadam se da će učesnici seminara tek postizati velike rezultate, iskoristivši makar deo onoga što je na ovom seminaru prikazano. - rekao je potpredsednik Bavarske tekvondo unije - Georg Streif.
   Na seminaru pored nemačkog stručnjaka, koji je trenutno na osmom mestu Najuspešnijih trenera na svetu, našao se i Ireno Fargas, koji se ubedljivo nalazi na prvo mesto pomenute liste. Nakon završene takmičarske karijere u kojoj ima najsjajnija evropska i svetska odličja, okreće se trenerskom pozivu. Osvajanjem regionalnog a zatim i državnog prvenstva sa svojim klubom, dobija poziv Španske tekvondo federacije da stane na čelo reprezentacije. Od tada pa do danas je vodio nacionalne timove Španije, Francuske i Meksika (1987.-2008.) i za to vreme osvojena su: 17 olimpijska odličja, 19 zlatnih medalja sa svetskih prvenstava i 64 medalja sa evropskih i panameričkih prvenstava.
   - U okviru evropske turneje, odlučili smo da od 27. do 29.juna održimo seminar u Sloveniji zajedno sa Georg Streif a u organizaciji Kristijana Kovačiča - tehničkog direktora Tekvondo saveza Slovenije. Uslovi ski-centra Rogla su više nego zadovoljavajući a učesnici seminara željni novih saznanja, bez obzira o kojoj starosnoj dobi da je reč. - rekao je Ireno Fargas, direktor jednog od najpoznatijeg tekvondo centra na svetu - La Loma u Meksiku.
   - Velika je privilegija i čast samo biti u istoj prostoriji a kamo li vežbati i trenirati sa velikanima tekvondoa poput Georg Streif i Ireno Fargas, ocenjene kao najbolje svetske trenere. Pored Teodore Radak (članice TK "Banjica" iz Beograda), bio sam jedini predstavnik Srbije na seminaru te je odgovornost bila time veća a u želji adekvatnog predstavljanja Srbije i našeg tekvondoa. I Teodora kao najmlađi učesnik a moja malenkost kao jedini trener koji se našao na tatamiju, dobili smo pohvale od strane nemačkog i španskog stručnjaka, koji su svaki minut koristili da nam otkriju po koju tajnu korejske veštine zvane tekvondo. - završio je Nebojša Anđelković, trener Tehničke reprezentacije Srbije.

9
Sport / Uspešan vikend za KBS Naisus
« poslato: 17.06.2014. 17:17 »
Veoma uspešan vikend za KBS Naisus, koji se sa dva takmičenja vratio sa tri zlatnih i jednim srebrnim odličjem.
   Naime, nakon uspešno sprovedene humanitarne akcije "POMOZI I TI", KBS Naisus je sezonu okončao na najbolji mogući način učestvovanjem i osvajanjem medalja na Otvorenom prvenstvu Austrije u Beču i turniru "Deca i policija" u Beogradu.
   Na Otvorenom prvenstvu Austrije, održanom u Beču 14. i 15.juna tekuće godine, u okviru Tehničke reprezentacije Srbije našao se i Uroš Mitrović. Oprobavši se u čak tri discipline (individualno u slobodnom stilu do 17 godina, individualno kao i u timu u kadetskoj konkurenciji), ovog puta se u Niš vratio sa srebrnom medaljom.
   - Ovogodišnje takmičenje u Austriji, obeleženo kao A klasa turnir, okupilo je preko 400 takmičara iz čak 25 zemalja. Neki od takmičara ne samo da su bili učesnici već i osvajači evropskih i/ili svetskih medalja. U ovako i kvantitativno i kvalitativno jakoj konkurenciji, Uroš je uspeo da se nametne zajedno sa Nemanjom Jankovićem i Aleksom Tošićem u kadetskom timu te zajedno sa njima osvoji srebrno odličje. Dok u standardnim formama u individualnoj konkurenciji nije mogao dalje od kvalifikacija, u slobodnom stilu je zauzeo 9.mesto. Ovim uspehom je sebi omogućio poziv na Balkansko prvenstvo, koje će se održati u Mariboru (Slovenija) septembra meseca. - rekao je Nebojša Anđelković, trener Tehničke reprezentacije Srbije.
   Dok je Uroš vodio bitku u srcu Austrije, mala ali odabrana ekipa se odazvala pozivnom takmičenju "Deca i policija", koje je organizovao Beogradski tekvondo savez a povodom Dana policije.
   - Nakon prošlogodišnjeg uspeha i osvajanja po dve zlatne i srebrne medalje, ovog puta KBS Naisus se vraća sa stopostotnim uspehom, osvojivši tri zlatna odličja i pehar za drugo mesto u ekipnom plasmanu. Na takmičenju su učestvovali - Tijana Rajković (do 31kg), Nikolina Stanković (do 33kg) i Aleksa Nikolić (do 36kg). Furiozno su i Tijana i Nikolina savladale svoje protivnice, koje su i pre isteka vremena morale da predaju meč. Aleksa se našao sa protivnikom koji je daleko viši od njega ali to ga ni malo nije sprečilo da svojim adutima nadvlada protivnika i dokaže kako veličina nije presudna. - rekao je Marko Miloradović, pomoćni trener KBS Naisus-a.
   - Pored nekolicine seminara na kojima KBS Naisus namerava da uzme učešće, slede kako klupske tako i reprezentativne pripreme tokom leta. Već za koji dan počećemo sa treninzima na otvorenom i to parku Čair, koji nudi minimalne ali zadovoljavajuće uslove za pripremnu fazu pred početak drugog dela sezone. Nadamo se da će i Grad Niš stati iza nas te finansijskom pomoći doprineti većim rezultatima, koji su pred nama; imajući u vidu da smo najaktivniji niški tekvondo klub (dok su drugi učestvovali na ne više od 4 takmičenja, KBS Naisus je bio učesnik čak 8 u 2014.god.). - završio je prvi čovek KBS Naisus-a - Nebojša Anđelković.

10
Sport / Humanitarna akcija - POMOZI I TI
« poslato: 30.05.2014. 16:01 »
I KBS Naisus će se svojim skromnim doprinosom uključiti u pružanje pomoći onima kojima je to danas najpotrebnije a koji su na svojoj koži osetili posledice katastrofalnih poplava te u tom cilju i organizuje humanitarnu akciju - POMOZI I TI.
 
          Svedoci smo nesreće katastrofalnih razmera, o kojima smo do sada samo u knjigama mogli da nađemo odnosno na malim ekranima i/ili na bioskopskim platnima mogli da vidimo. Da tako što nije puka fikcija te da može i nas i naše najbliže da snađe, uverili smo se prethodih dana, kada se priroda okrenula protiv nas. Do sada je nekoliko desetina izgubilo svoje živote dok se još uvek za nekim osobama traga. Raseljeno je nekoliko desetina hiljadaljudi, uništeni domovi, porodice nisu na okupu.
 
      - Ovim dopisom upućujem APEL svima da se odazovu akciji, koju Klub organizuje, pod nazivom POMOZI I TI, i pokažu na delu svoju humanost te veliko sportsko srce. NameraKluba jeste da se prikupi što više pomoći u vidu: hrane, vode, lekova, ćebadi i posteljine, odeće i donjeg veša, obuće, sredstava za higijenu; kao i svega onog što je potrebno za najmlađe (mleko, pelene, bebi hrana, bebi odeća i sl.). Na ovaj način ćemo makar malo pomoći onima kojima je to najpotrebnije i naći im se u nevolji koja ih je zadesila. - rekao je prvi čovek KBS Naisus-a - Nebojša Anđelković.
 
          Sredstva će biti prikupljana u terminima održavanja treninga (od 20č do 22.30č u Trgovinskoj školi - ul.Majakovskog 2) a zatim odneta u kancelarijuTekvondo asocijacije Srbije u subotu (07.juna 2014.god.). Odlazak u naš glavni gradtakmičari KBS Naisus-a će, pored dokazivanja svoje humanosti, iskoristiti da se po ko zna koji put oprobaju na tatamiju sa takmičarima Beogradskog tekvondo saveza.
 
          Zato budite humani, te koliko je to u vašoj moći, pozovite sve koje znate i odazovite se našoj akciji zajedno sa nama. Unapred zahvalni.

11
Sport / Četiri odličja na Otvorenom prvenstvu Karlovca
« poslato: 28.05.2014. 14:48 »
   Na Otvorenom prvenstvu Karlovca tročlana ekipa KBS Naisus-a osvojila je četiri odličja - jednu zlatnu, dve srebrne i jednu bronzanu medalju.
   U gradu na četiri reka 24.maja tekuće godine održano je međunarodno takmičenje - Otvoreno prvenstvo Karlovca, koje je pod patronatom ambasade Koreje u Hrvatkoj te je obeleženo i kao 1.KUP ambasadora Koreje. Pored čelnika grada i ambasadora Koreje, koji su zvanično otvorili takmičenje i poželeli uspeh svim prisutnima, isto je okupilo blizu 850 tekvondista iz čak 17 zemalja i 95 klubova. Osim Hrvatske kao domaćina, takmičari su bili predstavnici i: Albanija, Alžir, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Mađarska, Irak, Italija, Južna Koreja, Luksemburg, Crna Gora, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Republika Srpska i naravno Srbija.
   - Ovo mi je prvo međunarodno takmičenje pa sam zadovoljan sa jedne strane svojim nastupom a sa druge uspehom. Iako sam sa 6:5 pobedio Sandi Puljaka (TK "Ožalj" - Hrvatska), mišljenja sam da je sudijama promaklo nekoliko tehnika u predelu glave, kojima bih pobedio Ioan Fodor (TK "I.T.T." - Rumunija), a koji je osvojio zlatnu medalju. - rekao je Nemanja Mitrović, osvajač bronzane medalje.
   Nakon osvajanja Prvenstva Srbije za pionire i juniore, Aleksandra Aćimović je osvojila ovog puta čak dve srebrne medalje i to u konkurenciji juniorki (do 59kg) i seniorki (do 57kg). Iskustvo koje je mlađana Aleksandra stekla na ovom takmičenju, biće joj preko potrebno na narednim takmičenjima koja je očekuju. U tehničkoj disciplini Klub je predstavljao Uroš Mitrović, nastupivši u konkurenciji kadeta kako u standardnim tako i formama slobodnog stila. U standardnim formama usled veoma jake konkurencije, Uroš nije uspeo da se okiti medaljom te je zauzeo neslavno 5.mesto. Daleko bolji rezultat je postigao u konkurenciji formi slobodnog stila te se popeo na najviši stepenik pijedestala, osvojivši zlatno odličje.
   - Iako je Urošu izmakla druga medalja te da su i Nemanja i Aleksandra mogli i bolji rezultat da naprave, zadovoljan sam postignutim. Četiri odličja na ovako kvalitetnom takmičenju, koje se više od 45 godina organizuje te je sama ambasada Koreje pokrovitelj, nimalo nije za potcenjivati. Takođe moram napomenuti da je Miroslav Brežan (8.DAN), kao glavni začetnik ove manifestacije, iskoristio svoj ugled te pozvao sve učesnike i gledaoce da na samom takmičenju donesu kakvu pomoć. Ista će biti razdeljena onima koje je zadesila katastrofalna poplava, bez obzira da li se radi o Srbiji, Hrvatskoj ili Republici Srpskoj. Uspeh KBS Naisus-a u Karlovcu posvećujemo onima koji su na svojoj koži osetili poplavnu katastrofu i još jednom najavim humanitarnu akciju - POMOZI I TI. - završio je prvi čovek KBS Naisus-a - Nebojša Anđelković.

12
Sport / Zlatna Aleksandra
« poslato: 12.05.2014. 11:53 »
Na ovogodišnjem juniorskom prvenstvu, KBS Naisus je dobio državnog prvaka - Aleksandru Aćimović.
   Dana 10.maja tekuće godine u Hali sportova na Novom Beogradu, održano je državno prvenstvo za pionire i juniore. Takmičenje je okupilo blizu 350 takmičara iz 40 klubova širom Srbije i time dalo na značaj svakom dobijenom meču a usled jake konkurencije. Kako je ove godine KBS Naisus ostavljen bez finansijske pomoći Grada Niša, to se put Beograda uputila jedna jedina takmičarka - Aleksandra Aćimović. Na pitanje o njenim impresijama u vezi takmičenja, takmičarka KBS Naisus-a odgovara:
   - Iako sam imala tremu, verovala sam dovoljno u sebe kao i u svoje trenere, koji su me bodrili i savetovali šta u kom trenutku trebam da uradim. U polufinalnom meču naspram sebe sam imala Slavicu Đilas (TK "Crvena Zvezda"), koju sam dobila zlatnim bodom a nakon nerešenog rezultata 3:3. U finalu me čekala Katarina Đokić (TK "Letnjikovac"), koju sam pre mesec ipo u Nišu na Prvenstvu centralne Srbije dobila na zlatan bod. Ponešena prethodnom pobedom kao i mišlju da sam već pobeđivala protivnicu, dalo mi je dodatni polet da dam sve od sebe. Upravo tako nešto se i isplatilo te sam rezultatom 2:0 osigurala sebi zlatnu medalju. - rekla je mlađana Aleksandra.
   Napredak u radu su primetili i njeni treneri - Marko Miloradović i Nebojša Anđelković.
   - Dovoljno je vremena pred Aleksandrom da postigne i značajnije rezultate. Na nama kao trenerima jeste da joj omogućimo ta dostignuća, koliko nam mogućnosti dozvoljavaju. Do kraja sezone je ostalo još par takmičenja, te se nadam da će ponoviti rezultat sa ovog prvenstva. - rekao je Marko Miloradović, pomoćni trener KBS Naisus-a.
   Rad i zalaganje takmičara upotpunjeni su znanjem trenera, koji predstavljaju malobrojno edukovane trenere u niškom tekvondo sportu. Naime, pored Nebojše kao apsolventa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, koji iza sebe ima završenu medicinsku školu smer fiziterapeutski tehničar (što predstavlja veliku prednost u odnosu na ostale trenere sa znanjem iskustveno prenešenim); Marko predstavlja jedinog diplomiranog operativnog trenera tekvondoa u Nišu.
   - Spajanjem iskustva i novih saznanja, kako u tekvondo sportu tako i u metodologiji treninga, nastavićemo sa edukacijom naših takmičara. U želji da se isti konstantno nalaze na najvišem stepeniku pijedestala te sutradan ponosno brane boje državnog tima, namera nam je da radom na sopstvenoj edukaciji i usavršavanju, podignemo kvaliteta naših takmičara i vežbača, što će biti testirano na predstojećim takmičenjima. - završio je prvi čovek KBS Naisus-a - Nebojša Anđelković.

13
Sport / 4 medalja na državnom prvenstvu za KBS Naisus
« poslato: 29.04.2014. 14:16 »
   Na državnom prvenstvu u hali "Vizura", četvoročlana ekipa KBS Naisus-a je osvojio 4 medalja - 3 zlatne i jednu srebrnu.
   Ovog vikenda (26.aprila) u prestonici Srbije održano je Tehničko državno prvenstvo na kom je nastupilo bez malo 200 takmičara i 20 klubova iz cele Srbije. Na pomenutom takmičenju postignut je značajan uspeh i to:

Uroš Mitrović - 5.mesto (kadeti A),
                             - 2.mesto (slobodni stil do 17 god.),
Boris Janković - 1.mesto (juniori 8,7),
Dušan Ivković - 1.mesto (seniori 8,7),
Goran Krpan - 1.mesto (seniori 2,1).

   - Iako malobrojna ekipa, KBS Naisus je ponovo postigao uspeh osvojivši 3 zlatna i jedno srebrno odličje. Pored uspeha zlatnih momaka, mišljenja sam da je Urošu nedostajalo malo koncentracije i sportske sreće te da je mogao da se vrati sa još jednom medaljom oko vrata. Međutim, iako kratkotrajna pauza u treniranju usled zdravstvenih problema, uzela je danak. Takođe se nadam da će ovo biti samo podstrek mlađanom Urošu da više i bolje radi, kako bi na predstojećim takmičenjima nadoknadio razliku u odnosu na vodeće u kategoriji. - rekao je prvi čovek KBS Naisus-a - Nebojša Anđelković.
   Maj mesec je veoma aktivan za takmičare KBS Naisus-a a usled činjenice da je bogat takmičenjima. Pored Prvenstva Srbije u konkurenciji pionira i juniora (10.maj, Beograd), KBS Naisus očekuju dva veoma značajna međunarodna takmičenja. Prvo će glavni grad Srbije da bude organizator 15.Trofeja Beograda te po prvi put će biti i takmičenje u formama, na kome je za glavnog sudiju u formama postavljen Nebojša Anđelković, kao jedan od Internacionalnih sudija Srbije. Na istom se očekuje preko 15 zemalja i 600 takmičara, te će konkurencija biti više nego ozbiljna. Takođe se sa velikim nestrpljenjem iščekuje i Otvoreno prvenstvo Karlovca (24.maj, Karlovac), koji se organizuje preko 45 godina. Ovogodišnji turnir će se razlikovati od prethodnih iz razloga što predstavlja 1.KUP ambasadora Koreje i privući preko 800 takmičara iz preko 100 ekipa.

14
Sport / Međunarodni tekvondo forum - Bansko 2014
« poslato: 23.04.2014. 01:24 »
   U organizaciji Tekvondo kluba "Ji Do Kwan", Bansko je bio domaćin međunarodnog tekvondo foruma od 12. do 19.aprila, gde su jedini predstavnici Srbije bili članovi KBS Naisus-a.
   Naime, jedna od najpoznatijih bugarskih turističkih destinacija - Bansko, ovog puta nije ugostila ljubitelje skijanja već blizu 200 tekvondista iz Rusije, Ukrajine, Litvanije, Belorusije, Moldavije, Grčke, Koreje, Bugarske i Srbije. Razlog okupljanja jeste međunarodni forum organizovan od strane prvog čoveka Tekvondo kluba "Ji Do Kwan" - g.Nikolaja Glavčeva. Forum je deo projekta "Mladi u akciji", koji je podržan od strane Evropske Unije. Sam naziv foruma - "Druga strana sporta. Tekvondo kao indentitet i efektivan način dijaloga među mladima.", govori o pristupu i zadatku koji su imali predstavnici ekipa učesnica te kroz sportsku kulturu približili mlade jedne drugima, bez obzira na zemlju porekla.
   - Kako je ovo drugi po redu forum organizovan od strane Tekvondo kluba "Ji Do Kwan" i moje malenkosti, zadovoljan sam odazivom učesnika, iako je usled nepremostivih problema par zemalja u poslednji čas odustalo. 2012.god. bugarsko letovalište Varna je bilo domaćin foruma te smo rešili da ovog puta budu malo drugačiji uslovi. Pansioni hotela "Grand", koji je ocenjen sa četiri zvezdice, bili su više nego zadovoljavajući za sve naše goste. Pored dosta dobrih uslova za održavanje treninga, učesnici su mogli da se relaksiraju koristeći hotelski spa (đakuzi, razne saune, parno kupatilo, bazen i sl.). - rekao je g.Glavčev.
   Na preko dvesta metara kvadratnih tatamija su različite pristupe treninga prikazivali treneri a sve pod budnim okom grčkog Grandmastera Sakis Tsiobanoglou 8.DAN.
   - Drago mi je što sam video napredak učesnika prethodnog foruma ali mi uvek predstavlja zadovoljstvo i da upoznam nova lica, počevši od onih najmlađih pa sve do njihovih trenera. Ovakve vrste okupljanja i edukacije su veoma dobra prilika da se razmene znanja, kako ona stečena novim naučnim dostignućima tako i ona iskustvena. Stalna edukacija predstavlja jedini način ukoliko želite da napredujete bilo kao trener ili kao takmičar. - rekao je Grandmaster Sakis Tsiobanoglou.
   I Srbija je imala svog predstavnika - KBS Naisus, koji je poveo njegov prvi čovek i trener državnog tima Srbije - Nebojša Anđelković, pritom rekavši:
   - Na predlog generalnog sekretara Beogradskog tekvondo saveza i glavnog trenera Tehničke reprezentacije Srbije - g.Ljubiše Rakića, poziv je upućen KBS Naisus-u da predstavi Srbiju na ovom forumu. Time je učinjena velika čast kako meni tako i mojim učenicima, koji su imali prilike da razmene iskustva sa sada već drugarima iz nekoliko zemalja. Takođe sam veoma zadovoljan onim što sam poneo natrag u Srbiju a to su nova saznanja iz oblasti tekvondoa kao i poziv za saradnju sa novostečenim prijateljima. Nadam se da će prilika za ovakvim i sličnim druženjima biti sve više, što će unaprediti i sam rad kluba ali i poboljšati rezultate članova KBS Naisus-a. - završio je Nebojša.
   Prema rečima nekadašnjeg predsednika Moldavske tekvondo federacije - Olega Černija, sledeći forum bi se trebao održati već u toku ove godine u Moldaviji. Tačno vreme i mesto održavanja istog nisu još uvek poznati ali je pretpoziv za učešće već upućen te sa velikim zadovoljstvom prihvaćen.   

15
Sport / 123 odličja za KBS Naisus u 2013. godini
« poslato: 29.12.2013. 00:31 »
            Na kraju dosta uspešne takmičarske 2013. godine, KBS Naisus se može pohvaliti sa ukupno 123 osvojenih odličja (61 zlatnih, 37 srebrnih i 25 bronzanih), do kojih je došao uprkosizostanku obećane pomoći od strane Grada Niša.

   Klub borilačkih sportova "Naisus" je svrstan u grupu sportskih organizacija, čiji je godišnji program uvršten u redovno finansiranje od strane Grada Niša. Na osnovu Rešenja Gradonačelnika Grada Niša broj 745 od 05.mart 2013.god. utvrđena je visina finansija, koja je umanjena u odnosu na traženi iznos. Upravo iz tog razloga na nekim od turnira planiranih u 2013.godini, a u cilju kako priprema tako i samog takmičenja, nismo mogli da učestvujemo u planiranom broju. I pored toga Klub je bio aktivan te učestvovao:

1.   Prvenstvo centralne Srbije - 24.mart u Nišu,
2.   Tehničko prvenstvo Srbije - 31.mart u Beogradu,
3.   Otvoreno prvenstvo Belgije - 06. i 07.april u Gent (Belgija),
4.   Dan Gun Open - 13.april u Zagrebu (Hrvatska),
5.   Imperium Open - 20.april u Zemunu,
6.   Prvenstvo Srbije za pionire i juniore - 28.april u Beogradu,
7.   Evropsko prvenstvo – od 30.aprila do 02.maja u Alikanteu (Španija),
(Nebojša Anđelković učestvuje u funkciji Trenera reprezentacije Srbije)
8.   Prvenstvo Srbije za kadete i seniore - 12.maj u Beogradu,
9.   Trofej Beograda - 19.maj u Beogradu,
10.   Karlovac Open - 25.maj u Karlovacu (Hrvatska),
11.   Pozivni turnir „Deca i policija“ – 08.juna u Beogradu,
12.   Otvoreno prvenstvo Austrije - 15.jun u Beču (Austrija),
13.   Balkansko prvenstvo – 07. i 08.avgust u Baru (Crna Gora),
(Nebojša Anđelković učestvuje u funkciji Trenera reprezentacije Srbije)
14.   Otvoreno prvenstvo Mađarske – 28.semptembar u Budimpešti (Mađarska),
15.   KUP Srbije – 05. i 06.oktobar u Beogradu,
16.   KUP Cara Konstantina – 20.oktobar u Nišu,
17.   Svetsko prvenstvo – od 31.oktobra do 03.novembra na Baliju (Indonezija),
(Nebojša Anđelković učestvuje u funkciji Trenera reprezentacije Srbije)
18.   Otvoreno prvenstvo Vojvodine – 17.novembar u Novom Sadu,
19.   Otvoreno prvenstvo Srbije – 24.novembar u Beogradu,
20.   Elit Open – 30.novembar u Inđiji,
21.   Prvenstvo Grada Niša – 22.decembra u Nišu,
22.   Prvenstvo Srbije do 21 godine - 22.decembra u Nišu.

   Iako preko potrebna sredstva iz budžeta nisu dobijena, to nije sprečilo Klub da osvaja medalje i učetvuje kako na domaćim tako i na međunarodnim takmičenjima, sa konstantnom nadom da će ipak pomoć stići. Poput prethodne godine, i 2013. godina je bila uspešna, pa čak i uspešnija od prethodne, ukoliko se sagleda broj osvojenih medalja. Osvojeno je ukupno 123 odličja i to 61 zlatna, 37 srebrnih i 25 bronzanih medalja. Među osvojenim medaljama samo je 9 zlatnih i 3 srebrnih osvojeno na domaćim takmičenjima, dok su 25 zlatnih, 16 srebrnih i 8 bronzanih osvojene na državnim prvenstvima a ostale na međunarodnim takmičenjima. I jednom se mora naglasiti da je Klub opravdavao poverenje koje je ukazano od strane Grada Niša, ali to nije bilo dovoljno za dobijanje obećane finansijske pomoći od strane Grada Niša.

   Od 30.aprila do 02.maja u španskom Alikanteu održava se Evropsko tehničko prvenstvo na kome Nebojša Anđelković odlazi u ulozi Trenera tehničke reprezentacije. Kao jedini reprezentativac iz Niša a sada i deo Stručnog štaba reprezentacije, iz Alikantea se vraća sa istorijskim uspehom, gde je osvojeno jedno zlatno i dva bronzana odličja a mora se napomenuti da je prva himna koja je zasvirala jeste srpska "Bože pravde".  Pored turnira na kojima reprezentacija nastupa i postiže uspehe, na Balkanskom šampionatu uzima prvo mesto u ekipnom plasmanu i dokazuje Stručnom štabu reprezentacije (u kome je i Nebojša) da je spremna za Svetsko prvenstvo na Baliju (Indonezija). I pored velike vlažnosti vazduha koja utiče na samu izvedbu takmičara, Nacionalni tim Srbije postiže do sada najveći uspeh ulaskom u finale i osvajanjem odličnog 7.mesta.

   Takođe se mora pomenuti da su u austrijskoj prestonici na Otvorenom prvenstvu Austrije učestvovali Nebojša Anđelković kao Internacionalni sudija i Trener tehničke reprezentacije Srbije ali i Uroš Mitrović odnosno Aleksandar Kaličanin, nastupivši u okviru B tima reprezentacije !!! Kako im je ovo debitantski nastup rezultat na Otvorenom prvenstvu Austrije (15.jun) je ostao u drugom planu ali se mora napomenuti da su u konkurenciji od 300 takmičara iz 20 zemalja uzdignute glave izašli na tatami i takmičili se rame uz rame sa osvajačima svetskih i evropskih medalja.   

   Pored takmičarskih uspeha, mora se naglasiti još jednom uspeh Nebojše Anđelkovića kao Trenera Tehničke reprezentacije Srbije da je omogućio da se po prvi put u istoriji Tehnička reprezentacija Srbije vrati sa Evropskog prvenstva i pritom donese ne jednu već tri medalje. Takođe, svojim radom i zalaganjem, kao i prethodnim uspesima, Uroš Mitrović i Aleksandar Kaličanin bivaju uvršteni u B tim Tehničke reprezentacije, i time zajedno sa Nebojšom Anđelkovićem postaju jedini aktuelni tekvondo reprezentativci iz Niša. I iz tog razloga na kraju školske 2012./2013.god. upravo član našeg kluba - Uroš Mitrović, proglašen je za Đaka generacije OŠ „Učitelj Tasa“. Na inicijativu prvog čoveka KBS "Naisus"-a, po prvi put u istoriji tekvondoa se organizuje trening Nacionalnog tima u Nišu, sa obećanjem da neće biti i poslednji. Međuklupska saradnja KBS "Naisus"-a i TK "Imperium"-a izrodila je vikend seminar održan u Nišu 22. i 23.juna, gde su svoja iskustva i znanja prenosili treneri istih. Jugoslav Nastasić (trener TK "Imperium"-a) je bivši reprezentativac te pored osvajanja državnih prvenstava, osvajač je i bronzane medalje na Balkanskom šampionatu održanom u Turskoj (09. & 10.jun - Jedrene). Seminar je organizovan pod pokroviteljstvom Sportskog saveza Niša, kao deo projekta u borbi protiv nasilja u sportu, ali takođe pohvaljen i od strane Odseka za sport Grada Niša, koji je izašao u susret omogućivši salu. Kulminacija drugog kvartala predstavlja dogovor Sportskog saveza Niša i KBS "Naisus"-a da naš Klub bude jedan od učesnika projekta "Sport za sve" te u letnjem periodu organizuje besplatne treninge za sve one početnike koji nisu u mogućnosti da izvrše plaćanje mesečne članarine usled loše materijalne situacije. Medijsku propagandu i reklamiranje ovog projekta započeo je upravo Nebojša Anđelković, gostujući 05.jula u emisiji Play off na regionalnoj televiziji Belle Amie.

   I preko leta smo imali aktivnosti te 17. i 18.jula ugostili smo hapkido majstora Aleksandra Đorovića, koji je tom prilikom demonstrirao kako elementarne tehnike, tako i one koje se koriste u militarističkom pristupu. Objašnjavajući psihologiju razmišljanja i moguće opasnosti u samoodbrani, ovaj mladi apsolvent Akademije unutrašnjih poslova je još malo približio ovu veštinu našim članovima. Od 05. do 09.avgusta veliki prijatelj kluba i nekadašnji reprezentativac Grčke – Ioannis Zarkadas, učinio nam je tu čast i zadovoljstvo da tih par dana nam prikaže neke novine u izvođenju najčešćih takmičarsih tehnika. Kao neko ko ima velikog iskustva na tatamiju ali i činjenica da je na niškom Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja upisao magistraturu, govori o kvalitetu samog treniranja i podučavanja od strane istog. Takođe smo od 18. do 22.novembra ugostili Aleksandra i Alesiju Pejčić, koji su nam prikazali neke nove načine kondicione pripreme. Iako su univerzalna vežbanja, ovom prilikom su prilagođena karakteristikama tekvondoa i borilačkih sportova te prikazana uz dodatna objašnjenja o nalinu njihovog izvođenja.

   Svim prethodno navedenim činjenicama pokazali smo još jednom da je naš Klub dostojan finansiranja iako u 2013.god. niti jedna donacija i/ili finansijska pomoć nije dobijena, kako od Grada Niša tako ni od bilo koje opštine. Aktivnostima koje su pobrojane ukazano je da je Klub jedan od malobrojnih (a veoma često i jedini) tekvondo predstavnik Grada Niša, kako na domaćim tako i na inostranim turnirima. Sprovođenje planiranih akcija nije u potpunosti izvedeno, upravo usled nedobijanja obećene finansijske pomoći ali usled velike želje, kako članova Kluba tako i ljudi koji ga vode, kao i entuzijazma, uspeli smo da budemo prevaziđemo prošlogodišnji uspeh (osvojene su 123 odličja a prošle godine 102) i da budemo najaktivniji tekvondo klub (zbir svih aktivnosti svih tekvondo klubova jednak je aktivnošću našeg). Upravo iz tog razloga i gore navedenih uspeha, molimo Vas da nam u buduće omogućite sprovođenje planiranih akcija, kako bi po ko zna koji put (ali sa mnogo većim brojem učesnika) i na još bolji način predstavljali Grad Niš i njegove Opštine.

   U nadi da će 2014.god. biti još uspešnija i blagorodnija za sve nas, KBS Naisus od srca želi Srećnu Novu Godinu i Božić te sve predstojeće praznike. Neka nam se želje što na duši nam snivaju obistine se za dobrobit i blagostanje svih nas.

16
Sport / Četiri zlata za KBS Naisus
« poslato: 25.11.2013. 17:59 »
   Nakon Otvorenog prvenstva Vojvodine (17.novembra) i osvajanja četiri medalja - dve zlatne i po jedna srebrna i bronzana, KBS Naisus je na Otvoreno tehničko prvenstvo Srbije osvojio četiri zlatna odličja.

   U Hali sportova na Novom Beogradu 24.novembra održano je Otvoreno tehničko prvenstvo Srbije. Takmičenje se nalazi u sistemu bodovanja Evropske tekvondo unije i predstavlja turnir A klase. Ovogodišnje takmičenje okupilo je bezmalo 300 takmičara iz 15 zemalja: Austrija, Bugarska, Hrvatska, Francuska, Velika Britanija, Nemačka, Grčka, Mađarska, Izrael, Kenija, Švajcarska, Švedska, Turska, Ukrajina i naravno Srbija. Na ovom prestižnom takmičenju KBS Naisus predstavljali su:

Uroš Mitrović - zlatna medalja,
Boris Janković - zlatna medalja,
Dušan Ivković - zlatna medalja,
Stevan Ivković - zlatna medalja.

   - Otvoreno prvenstvo Srbije u formama održano je nakon Svetskog prvenstva, sa koga smo se vratili sa do sada najvećim uspehom - ulaskom u finale i osvojenim 7.mestom. To je razlog nedolaska mnogih ekipa ali i pored toga takmičari nekih od zemalja su reprezentativci istih. Takođe su bili prijavljeni i neki od nacionalnih timova, poput Velike Britanije, Mađarske, Izraela, Bugarske, Švajcarske, Švedske i Ukrajine. U tako ozbiljnoj konkurenciji, KBS Naisus je sa četiri takmičara osvojio četiri zlatnih medalja. - rekao je prvi čovek KBS Naisus-a - Nebojša Anđelković.

   Ovom prilikom Nacionalni tim Srbije nije bio prijavljen, već su takmičari takmičili za svoje klubove, ali su bili pod budnim okom Stručnog tima Tehničke reprezentacije Srbije, a naročito oni koji pretenduju na mesto u A timu selekcije. Upravo iz tog razloga, Nebojša Anđelković bio je jedan od predstavnika sudija, koji su delili pravdu na ovom međunarodnom takmičenju.

   - Veliki broj takmičenja na kojima smo učestvovali u zemlji i inostranstvu te predstavljali Grad Niš na najbolji mogući način - osvajanjem medalja, ostavlja žal za mogućim postignućima. Taj žal se ogleda u tome što smo mogli još u boljem svetlu da se dokažemo i osvojimo još i više odličja, da je ispunjeno obećanje od strane Gradonačelnika Grada Niša kao podpisnik Rešenja Gradonačelnika Grada Niša broj 745 a u okviru sufinansiranja "Godišnjih programa sportskih organizacija kojima se ostvaruju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u gradu Nišu" za 2013.god. - završio je Nebojša Anđelković, glavni trener KBS Naisus-a.

17
Sport / Sedamnaest medalja na KUP-u Srbije za KBS Naisus
« poslato: 09.10.2013. 02:26 »
   Nakon uspeha u Mađarskoj, gde su članovi KBS Naisus-a osvojili 1 srebrnu i 4 bronzane medalje, u Beogradu na KUP-u Srbije Naisus-ov tim je osvojio 17 odličja - 9 zlatnih, 5 srebrnih i 3 bronzana.
   U subotu i nedelju (05. i 06. oktobra) održan je Otvoreni KUP Srbije u svim starosnim konkurencijama, na kome su pored učešća gotovo svih srpskih klubova, uzeli još i Tim Austrije, TK Sokol iz Bijeljine i Reprezentacija Republike Srpske. U konkurenciji od blizu 800 takmičara, osvojeno je 17 odličja i time je obezbeđena titula najboljeg niškog kluba po broju osvojenih medalja. Ekipa KBS Naisus-a u Halu sportova na Novom Beogradu otišla je sa ukupno 15 takmičara i to:

pioniri:
Nikolina Stanković (-31kg) - 5.mesto (po prvi put na takmičenju),
Petar Stanković (-33kg) - 3.mesto,
Lazar Jovančić (-33kg) - 2.mesto,
Bogdan Stanković (+40kg) - 5.mesto.

kadeti:
Nikola Stanković (-49kg) - 5.mesto,
Uroš Mitrović - pojedinačno - 1.mesto,
                             - slobodan stil - 1.mesto.

juniori:
Aleksandra Aćimović (-59kg) - 2.mesto,
                             - pojedinačno - 1.mesto,
                             - juniorski par - 1.mesto,
Lazić Dimitrije (-73kg) - 3.mesto,
Boris Janković (-73kg) - 3.mesto,
                            - pojedinačno - 1.mesto,
                             - juniorski par - 1.mesto.

seniori:
Vanja Švetska (-53kg) - 2.mesto,
Jovana Đorđević (-57kg) - 1.mesto,
Nemanja Mitrović (-74kg) - 5.mesto,
Aleksandra Anđelković - pojedinačno - 1.mesto,
                             - seniorski par - 2.mesto,
Stevan Ivković - pojedinačno - 2.mesto,
                             - seniorski par - 2.mesto,
Dušan Ivković - pojedinačno - 1.mesto.

   - Iako je mogla još neka medalja da dođe u naš posed, zadovoljan sam uspehom koji su postigli takmičari. Usled nekolicine povreda, kao i nezavidne finansijske situacije pojedinih takmičara, nismo otišli u punom takmičarskom sazivu. Siguran sam da bi do toga došlo da je finansijska pomoć obećana od strane Grada Niša (potpisivanjem Rešenja Gradonačelnika Grada Niša broj 745 u martu mesecu tekuće godine) makar delimično bila isplaćena. - rekao je prvi čovek KBS Naisus-a - Nebojša Anđelković, i pritom dodao:
   - Ovim putem moram da se zahvalim i svom velikom prijatelju - Branislavu Kuruci, koji nam je pomogao na ovom takmičenju uz obećanje da ćemo se revanširati na nekom od sledećih sportskih smotri. To može biti već u Sofiji (12. i 13.oktobar  - KUP Bugarske) ili u Zagrebu (19.oktobar - Otvoreno tehničko prvenstvo Hrvatske). Sa druge strane to upravo znači da je naš klub željan uspeha a time i afirmacije tekvondoa i sporta uopšte, kao i našeg grada i opštine, za koje se nadamo da će nam izaći u susret i pomoći, kako bi u punom sastavu učestvovali na sportskim manifestacijama koje nas očekuju. - završio je  Nebojša Anđelković - predsednik i glavni trener KBS Naisus-a.

18
Sport / 1.mesto za Srbiju u Mađarskoj
« poslato: 01.10.2013. 19:25 »
   U glavnom gradu Mađarske održano je šesto po redu Otvoreno prvenstvo Mađarske u formama, kao jedan od A klasa turnira, na kom je Srbija zauzela prvo mesto u sveukupnom poretku.
   Još jedan uspešan vikend za tekvondiste Srbije, na kome se po prvi put u istoriji tekvondoa Tehnička reprezentacija Srbije popela na najviši stepenik pijedestala na nekom A klasa turniru. Pored Srbije, Mađarska kao zemlja domaćina, ugostila je kako reprezentacije tako i klupske predstavnike iz: Rumunije, Hrvatske, Ukrajine, Turske, Austrije, Nemačke, Grčke, Norveške, Švedske, Finske, Velike Britanije, Škotske, Španije, Švajcarske, Slovačke, Češke, Danske, Poljske. Na tatamiju su se mogli videti takmičari koji su u samom evropskom pa i svetskom vrhu, te se ne tako retko mogu videti okićeni medaljama.
   Srpski tim, kako u okviru reprezentacije tako i u okviru klubova, činili su sledeći takmičari:

kadeti:
Nemanja Janković - 3.mesto,
Uroš Mitrović - poražen u kvalifikacijama,
Aleksa Tošić - 7.mesto,
Andrija Kivić - poražen u kvalifikacijama,
Marija Poznanović - poražena u kvalifikacijama,
Maja Babić - poražena u kvalifikacijama.

kadetski par:
Janković-Poznanović - 3.mesto.

juniori:
Mihailo Golović - 8.mesto,
Aleksandar Borodenko - 7.mesto,
Boris Janković - 5.mesto,
Milijana Đorđević - 5.mesto,
Sonja Borodenko - poražena u kvalifikacijama.

juniorski par:
Golović-Đorđević - 3.mesto
Borodenko-Borodenko - 4.mesto.

seniori do 29 godina:
Miloš Petković - 4.mesto,
Edis Šarda - poražen u kvalifikacijama,
Dejan Mirosavljević - poražen u kvalifikacijama,
Aleksandar Novaković - poražen u kvalifikacijama,
Dušan Ivković - 2.mesto,
Stevan Ivković - 3.mesto,
Nina Petković - 2.mesto,
Svetlana Filipović - zaustavljena u polufinalu.

seniorski par do 29 godina:
Petković-Petković - 1.mesto.

seniorski tim:
Novaković-Mirosavljević- Šarda - 1.mesto,
Ivković-Ivković-Janković - 3.mesto.

seniori do 39 godina:
Branislav Kuruca - 1.mesto,
Lazar Manojlović - 7.mesto,
Tanja Tošić - 5.mesto.

seniori do 49 godina:
Bojan Todorović - 3.mesto.

seniorski par preko 30 godina:
Todorović-Tošić - 1.mesto.

seniorski tim preko 30 godina:
Kuruca-Manojlović-Todorović - 1.mesto.

   - Još jedan istorijski uspeh Tehničke reprezentacije Srbije, samo je još jedan od pokazatelja predanog rada i zalaganja stručnog tima na čelu sa Ljubišom Rakićem. Sa 5 zlatnih, 2 srebrne i 6 bronzanih odličja, Srbija je zauzela prvo mesto u ekipnom plasmanu. Iako se planiraju još dve takmičarske provere (Otvoreni KUP Srbije - 6.oktobra u Beogradu i Otvoreno prvenstvo Hrvatske - 19.oktobra u Zagrebu), daleko je ozbiljniji rezultat napravljen a posebno ako se ima u vidu da se radi o turniru A klase. Tako je na najbolji način učinjena rezultatska uvertira i velika provera za Svetsko prvenstvo u Indoneziji. - rekao je jedan od trenera Tehničke reprezentacije Srbije - Nebojša Anđelković.
   Ni Niš nije ostao bez medalja a za tako nešto su se potrudili članovi KBS Naisus-a, osvojivši srebrnu (Dušan Ivković) i bronzanu medalju (Stevan Ivković) u pojedinačnoj konkurenciji, kao i bronzano odličje u timu (Ivković-Ivković-Janković). Ovo predstavlja veliki uspeh, imajući u vidu iskustvo takmičara ali i konkurenciju koja je bila veoma jaka.

19
Sport / 8 medalja na Imperium Open 2013. za KBS Naisus
« poslato: 22.04.2013. 22:49 »
   Na Imperium Open 2013., četvoročlana ekipa KBS Naisus-a osvojila je 8 medalja - 1 srebrnu i čak 7 zlatnih medalja !!!
   
   Ekipa KBS Naisus-a nastupila je na 5. Imperium Open, održanom u OŠ "Miloš Savatić" u Zemunu 20.aprila. Na takmičenju je nastupila većina klubova koja je u samom vrhu srpskog tekvondoa u Srbiji te je i konkurencija bila na sasvim solidnom nivou. Ekipa u sastavu Nebojša Anđelković, Dušan Ivković, Stevan Ivković i Boris Janković je prošle godine u istom sastavu na ovom takmičenju osvojila 2 zlatne, 5 srebrne i 1 bronzanu medalju. Ovogodišnji nastup pokazao je minuli rad te samim tim i napredak, kako su svi članovi poboljšali svoj uspeh od prošle godine te je sada osvojeno 1 srebrno i čak 7 zlatnih odličja.

   - Zadovoljan sam uspehom koji smo postigli na ovogodišnjem jubilarnom 5. Imerium Open-u, gde smo imali maksimalan učinak, s tim što se mora pomenuti da ta jedna srebrna medalja nije bio kiks već da su u istoj konkurenciji bila naša dva takmičara. U juniorskoj konkurenciji Boris Janković je osvojio zlatnu medalju, u seniorskoj su braća Ivković uzeli prva dva mesta (Dušan je osvojio zlatnu a Stevan srebrnu medalju), a takođe najsjajnije odličje je osvojio njihov tim. Osvojivši i ovog puta dva zlatna odličja, uspeo sam da odbranim titule od prošle godine te sa svim prethodno navedenim uspesima klub postavimo na 5.mesto u ekipnom plasmanu. - rekao je prvi čovek KBS Naisus-a - Nebojša Anđelković.

   Ispred KBS Naisus-a u ekipnom plasmanu su se našli TK "Lola", TK "Imperium", TK "Vidikovac" i TK "Galeb" a iz razloga velikog odaziva tj broja takmičara. Nadamo se da će sledeće godine takmičenje posetiti više naših takmičara te na taj način klub bude u ekipnom plasmanu kotiran među prve tri ekipe.


20
Sport / 21 medalja na državnom prvenstvu za KBS Naisus
« poslato: 02.04.2013. 11:43 »
   Nakon prošlonedeljnog uspeha i osvajanja 14 medalja na Prvenstvu centralne Srbije u Nišu, četrnaestoročlana ekipa KBS Naisus-a se vraća iz srpske prestonice sa čak 21 medaljom sa državnog prvenstva u formama.
   Naime, u nedelju 31.marta u Hali sportova na Novom Beogradu održano je Tehničko prvenstvo Srbije, na kom se okupilo više od 200 takmičara iz cele Srbije. Takmičari svih uzrasnih konkurencija pokazali su svoje umeće te nakon bodovanja od strane sudija su rangirani i dokazali ko je najbolji. Uzimajući u obzir da je nekolicini ovo bio prvi nastup, ekipa KBS Naisus-a je postigla više nego dobar rezultat, a predstavljali su je sledeći takmičari:
•   Nemanja Petrović - 9.mesto (samo jedan stoti deo poena delio ga od ulaska u finale),
•   Bogdan Stanković - 7.mesto (nakon odlične predstave u kvalifikacijama),
•   Dušan Ristić - 5.mesto (po prvi put nastupio u veoma jakoj konkurenciji),
•   Stevan Ivković - 3., 2. i 1.mesto,
•   Aleksandra Anđelković - dva 2.mesta,
•   Miodrag Antić - 3.mesto,
•   Vanja Švetska - 3. i 1.mesto,
•   Dušan Ivković - 2. i 1.mesto,
•   Boris Janković - 2. i 1.mesto,
•   Aleksandar Kostić - dva 1.mesta,
•   Aleksandra Aćimović - 2.i 1.mesto,
•   Uroš Mitrović - 2.mesto,
•   Aleksandar Kaličanin - dva 1.mesta,
•   Nebojša Anđelković - 2. i 1.mesto.

   - Zadovoljan sam rezultatom i postignutim uspehom svojih takmičara, od kojih su nekolicina njih po prvi put stali na tatami pred sudije, koje su tražile i najmanju njihovu grešku. Nažalost, ponovo se pojavio problem elektronskog bodovanja, koje je zakazalo na samom početku takmičenja te se i samo takmičenje prolongiralo za određeni vremenski period. Naravno da to ne umanjuje naš uspeh odnosno osvojene medalje - 10 zlatnih, 8 srebrnih i 3 bronzana odličja !!! U ukupnom plasmanu klub je bio nadomak osvajanja pehara, ali su TK "Galeb" iz Beograda, TK "Imperium" iz Zemuna i TK "Beograd" ipak nastupili u najjačem sastavu te čiji takmičari čine okosnicu nacionalnog tima. - rekao je Nebojša Anđelković, prvi čovek KBS Naisus-a, i nastavio:
   - Takođe je ovo takmičenje, pored prethodnih zalaganja na treninzima nacionalnog tima, bio još jedan od pokazatelja koji tim će nastupiti na Evropskom prvenstvu u španskom Alikanteu (od 28.aprila do 2.maja). Pre Evropskog šampionata očekuje nas i Otvoreno prvenstvo Belgije u Gentu (6. i 7.april), kao jedna od poslednjih velikih ocena spremnosti reprezentacije kao i onoga šta se može očekivati od iste na prvenstvu Starog kontinenta. - završio je Nebojša, jedan od trenera Tehničke reprezentacije Srbije.

Stranice: [1] 2