collapse

* Korisnik

 
 
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?

* Izdvajamo

* Statistika

  • stats Ukupno članova: 13.238
  • stats Ukupno poruka: 152.079
  • stats Ukupno tema: 10.591
  • stats Ukupno kategorija: 6
  • stats Ukupno foruma: 72
  • stats Najviše prisutnih korisnika: 1.211

Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Teme - Nedster

Stranice: [1] 2 3 4
1
Film i televizija / Kina zabranila engleske re?i u medijima
« poslato: 22.12.2010. 16:37 »
U Kini uskoro bez "liftinga, stajlinga, lukova, bek-stejdzeva i voditeljki koje s...u po ceo dan" :) Veliki pozdrav za ovu odluku, al ovako nesto samo u komunizmu moze da se donese, mada je veoma zdrava odluka, po meni.Kina zabranila engleske reči u medijima
desk - 22. decembar 2010. u 05.37
Engleske reči ubuduće neće moći da se koriste u kineskim medijima, odlučile vlasti te zemlje. Izuzeci dozvoljeni samo uz detaljna objašnjenja na kineskom jeziku.

Kineske vlasti zabranile su korišćenje stranih reči, posebno engleskih, u novinama, izdavaštvu i na internet sajtovima, navodeći da one „skrnave” čistoću kineskog jezika.

Kako prenosi Bi-Bi-Si, kineske vlasti zahtevaju da standardizovani kineski bude norma, a da se u štampi izbegavaju i strane skraćenice i akronimi kao i tzv. „kingleski” (chinglish) - žargon za mešavinu engleskog i kineskog.

Zabrana se takođe odnosi i na radio i TV stanice.

Kineska Generalna uprava za štampu i publikacije saopštila je da se sa ekonomskim i društvenim razvojem zemlje strani jezici sve više koriste u svim vidovima domaćeg izdavaštva.

To ozbiljno ugrožava čistoću kineskog jezika i izaziva negativne društvene uticaje na kulturno okruženje, piše list Ženmim Žibao.

Ukoliko određene reči moraju da budu napisane na stranom jeziku, obavezno je propratiti ih objašnjenjem na kineskom, ističe se u saopštenju kineskih vlasti. (RTS)

Izvor: http://www3.serbiancafe.com/lat/vesti/14/81956/kina-zabranila-engleske-reci-u-medijima.html

2
Mobilni telefoni / Micro-Sim
« poslato: 08.10.2010. 17:59 »
Jesu li u  upotrebi u Srbiji ove micro kartice ili ih nema, posto vidim da neki novi telefoni koji izlaze koriste njih? Fala. ;)

3
Politika / Good Bye EU.....
« poslato: 30.06.2010. 14:14 »
EU - kao brat kojeg nikad nismo imali.  ;D Sta cemo sad? Koja alternativa sledi necemu sto je nije imalo, jedva cekam da cujem zute da zakucaju merach gluposti njihovim sledecim javnim isprdjivanjem.Merkelova odlučila - još Hrvatska i kraj!
desk - 30. jun 2010. u 06.40
Nemački kancelar Angela Merkel nametnula je EU rezolutan stav u vezi sa proširenjem: još Hrvatska, a nakon nje više niko - piše zagrebački „Nacional” i navodi da su sve zemlje koje pretenduju na članstvo o tome poslednjih dana obaveštene poverljivo i diplomatskim putem.

Odbor stalnih predstavnika (COREPER) Saveta Evropske unije odlučio je prošlog petka da se Hrvatskoj dopusti otvaranje tri preostala poglavlja pregovora o ulasku u EU, ali su vodeće institucije Unije odbile da raspravljaju o zahtevu Srbije da se kandiduje za članstvo.

Opšta je ocena da su tom odlukom Hrvatskoj otvorena i poslednja vrata, a teškoće može imati još samo pri zatvaranju pojedinih poglavlja, posebno onog o pravosuđu.

Zatvaranjem pregovora sa Hrvatskom i njenim prijemom u članstvo EU želi da završi važan period - proces proširenja koji je trajao 15-ak godina i koji bi trebao biti okončan 2012. godine primanjem Hrvatske.

Prema pisanju zagrebačkog nedeljnika, Hrvatska će biti poslednja zemlja koja će ući u EU, a nakon nje više neće biti ulaska, barem sledećih desetak godina.

I to ne zbog nespremnosti potencijalnih kandidata, nego zato što je Brisel doneo čvrstu odluku da nikoga više neće primiti. A takva je odluka donesena na inicijativu najmoćnije evropske političarke Angele Merkel.

Da se ona striktno provodi, govori i primer Crne Gore, koja je u decembru 2008. podnela zahtev da postane kandidat za članstvo. Na incijativu Njemačke, i uz podršku Holandije i Belgije, crnogorska aplikacija blokirana je do daljeg.

U sličnoj poziciji je i Albanija, koja je molbu za članstvo predala u proleće prošle godine.

Status kandidata nema ni Srbija, koja je zahtev podnela krajem 2009. godine, Makedonija ima status kandidata ali se ne zna kada će početi pregovori.

Time je, piše „Nacional”, zadat težak udarac vladajućim strankama u Srbiji, ali i drugim zemljama regije, kojima je članstvo u Uniji strateški cilj.

Otrežnjenje je bolno i može imati ozbiljne posledice po regiju, ali i samu Evropsku uniju. Kako sada stvari stoje, zemlje regije nemaju nikakve garancije da će se proširenje nastaviti, jer nema nikakvog angažmana Brisela na planu proširenja, i nema nikakvog, pa ni okvirnog, tajminga.

Posredi je samo neodređeno pokazana volja da se u neodređenoj budućnosti proširenje nastavi. Angela Merkel je svoju politiku nametnula Evropskoj uniji, tvrdi „Nacional”. (Srna)

http://www3.serbiancafe.com/lat/vesti/3/75819?action=shownews&id=3&topicid=75819

4
Eo malo, mishljenje jedne Hrvatice. Posto kad Srbin ovako nesto kaze odma je radikal, seljak, zatucan ocesh da se vrate 90te i tako dalje. Mnogo zdravo za prochitati. Jedna maestralna njena rechenica "Dim iz Aušvica je večan, a dim iznad Gaze je pičkin dim" Objashnjenje malo nize.Vedrana Rudan: Soroš je glavni terorista, a ne Bin Laden
Najkontroverznija hrvatska književnica u ekskluzivnom intervjuu za Pressmagazin govori zašto će Srbi i Hrvati konačno postati braća u Iraku, objašnjava ko drži svet u šaci i diriguje globalnom krizom i kako ćemo se probuditi na svoj četrdeseti rođendan shvativši da u životu nemamo ništa osim kredita

1

Od samog početka svoje književne i novinarske karijere Vedrana Rudan je svojim stavovima regrutovala verne obožavaoce, ali i opake protivnike. Još od otkaza koji je dobila kao prva osoba koja je pala u Tuđmanovoj „slobodi", preko kontroverznog romana „Uho, grlo, nož", pa do prošlogodišnjeg javnog linča zbog napada na Izrael, ne prestaje da se diže prašina oko tekstova i izjava ove popularne književnice koju su u spisak sumnjivih stavili Katolička crkva, bivši i sadašnji režimi, ali i američki Stejt department. Povodom izlaska novog romana „Dabogda te majka rodila" Vedrana Rudan je dala ekskluzivni intervju Pressmagazinu u kojem je objasnila zašto narodima na ovim prostorima nema pomoći pa je otuda besmisleno boriti se za njihova prava.

Na početku tranzicije rekli su nam da je ona oročena i da moramo da prođemo kroz nju kao i svi. Međutim, ne vidi joj se kraj iako je već uveliko izvršena podela na „gospodare" i „robove". Šta nas još čeka i u kojoj smo fazi?

- Nema nikakve dileme da će ovo stanje trajati doveka, samo će nijanse biti prihvatljivije ili ne. Trenutno je to samo korak do još težeg ropstva i biće nam sve gore i gore. Kapital ima sredstva kontrole. Ima dirigovanu bedu i dirigovan pad evra, rast dolara i obrnuto. Nedavno su nemački novinari izneli tezu da svet ne uništavaju teroristi sa turbanom, kao npr. Bin Laden, jer ko zna da li on postoji i da li je ikada postojao, već su jedni od najvećih svetskih terorista Soroš i kompanija. Oni ubijaju i uništavaju više ljudi u jednom danu nego što je to Bin Laden učinio za deset godina. To su teroristi u finim odelima koji drže svet u šaci i nikome ne pada na pamet da na njih baci bombu jer se do njih ne može doći. Bin Laden i opasni momci u turbanima mogu baciti bombu na voz, avion, metro, ali ne mogu doći do onih pravih i za mene je Soroš glavni terorista, a ne neki tamo Muhamed Bili Bali. Ponosna sam na svoju rečenicu „Pet 'koka-kola' jebe celi svet", i to sam rekla 2009. i pokazalo se da sam bila u pravu. To je suština, a nama ostaje samo pitanje koje ćemo sigurno sebi postaviti „Kako to da imam 40 godina, a nemam u životu ništa osim kredita".

Svedoci smo idiličnih odnosa Tadića i Josipovića, koji su imali čak tri susreta u mesec dana. Da li ima šanse da se ta idila prenese i na dva naroda i da i oni počnu da žive u dobrosusedskoj harmoniji koju može pokvariti samo neka Kecmanova trojka u poslednjoj stotinki?

- Mi Hrvati i vi Srbi mislimo da smo bitni, ali nismo. Mi smo dva naroda koja su zavadili političari, predsednici država, a ti predsednici su bili projekat, a ne neke posebne ličnosti. Međunarodnom kapitalu je trebalo da se Srbi i Hrvati pokolju i onda su Srbima kao jedinu varijantu ponudili Miloševića. Oni su ga izabrali, a ne srpski narod, kao što su i nama ponudili ustaše iz Kanade i Tuđmana. Njih dvojica su se uglavnom dobro slagali, a mi smo se dobro klali. Sada su u ponudi „projekat Josipović" i „projekat Tadić" i među njima nema razlike. Jedino što je Tadić mnogo lepši, ali oni nisu plaćeni da misle, već da izvršavaju i ništa što rade nije njihova ideja. Sad se Tadić i Josipović sreću u mom rodnom gradu Opatiji i smeše se. Klanje je aut, jer je projekat da Srbi i Hrvati treba da budu braća i da kao takvi odu u Irak, Iran ili Avganistan i da kao braća tamo kolju već koga treba da kolju. Tako da me njihovo smeškanje ostavlja prilično hladnom.

Crkvu nije uspeo da uništi, a ni da demodira ni let „Apola 7", pronalazak „penicilina" i interneta, ali će je izgleda dotući najnovije pedofilske afere?

- Katolička crkva je opako načeta... aleluja! Sva ta silovanja dečačića koja traju već stotinama godina sad su došla na naplatu računa, pa se čak i papa tretira kao više nego sumnjiva osoba. Jer papa koji u osamdeset i nekoj godini nosi crvene „prada" cipele šalje jasnu poruku. Prvo da je bogat, bahat i da ga briga za sirotinju koju zastupa, a drugo da je u najmanju ruku čudan muškarac jer nosi crvene „prada" cipele. Katolička crkva je načeta na moju veliku radost i prvi put je prešla u defanzivu. Takođe, prvi put priznaje da je puna homoseksualaca, što samo po sebi nije loše, kad ne bi baš njih crkva proganjala, dakle, dvolična je. Mislim da nisu katolički sveštenici postali pedofili zato što im je celibat naređen, nego su ušli u Katoličku crkvu jer su pedofili i onda je to za njih fenomenalno mesto gde mogu nekažnjeno drapati dečake i pozivati na džihad protiv žena. Presrećna sam što sada u Irskoj niko ne ide u crkvu. Svi smo shvatili s kim imamo posla, ja odavno, a ovi siročići koji su iskreno verovali u 10 božjih zapovesti, koje su fantastične i ja ih se držim koliko god mogu, tek sad vide da ih se popovi ne drže i mislim da je ovo početak kraja Katoličke crkve. Sad je opet pitanje zašto se to baš sada dešava jer su mogli zbog istih tih stvari propasti i pre 50 godina. Nekome je baš sad zasmetala Katolička crkva, a mislim da se zamerila međunarodnom kapitalu, jer Katolička crkva je međunarodna korporacija. Crkva nije neka humanitarna organizacija, već su to veliki biznismeni i očigledno da je narasla više nego što treba i sad joj treba malo srezati krila da se povuče. Neka jača korporacija ih je uhvatila za vrat i kad se malo smire, onda će se zaboraviti i na pedofile i na pedere.

a
DILEMA: Obama ili Berluskoni


Do kada će trajati fascinacija Obamom i da li je korektno da je nekom simpatičniji Sarkozi ili švalerčina Berluskoni?

- Ljudi osećaju potrebu za nadom ili će im život postati besmislen. Ako vi radite od jutra do sutra ne da biste živeli, već da biste preživeli, onda morate reći: „Aha, kad Obama dođe na vlast, možda će mi biti bolje." Amerika je crnog Obamu prodala da bi nam poručila: „Mi smo drugačiji, mi nismo više svetski policajci i sad smo mnogo mekši."

Mnoge stvari su zajedničke Srbima i Hrvatima, pa i aktuelni napadi na Mesića i Tadića na „Fejsbuku".

- Zašto bi neko sada napadao Mesića? Ko je on uopšte danas? Mesić je sada samo bivša lutka na koncu i možda godi njegovoj sujeti da neko želi da napadne starca od 100 godina, kao što bi meni, koja imam 60 godina, godilo da mi neko na ulici zviždi, ali ne zviždi jer sam aut, kao što je i Mesić aut, ali na „Fejsbuku" se može svakome pretiti. Tako i Tadiću svako preti, ali i Mesić, Josipović i Tadić treba da se boje svojih. Ali ti preko „Fejsbuka" s njima ne komuniciraju.

„Dim iz Aušvica je večan, a dim iznad Gaze je pičkin dim" je rečenica zbog koje ste dobili otkaz na TV Nova, a i postali sumnjivi američkom Stejt departmentu.

- To je najbolja rečenica koju sam u životu napisala. Pojedini Jevreji misle da im holokaust može biti alibi za sve zločine koje vrše trenutno nad Palestincima. Mislim da ne postoji večna žrtva sa velikim „ž", kao što ne postoji ni večni zločinac sa velikim „z". Ja bi trebalo, kao nekakva Hrvatica, biti doveka ustaša koja čim vidi Jevreja na 100 kilometara treba da se pokloni i kaže „oprosti". Ne pada mi na pamet, jer takozvano klanjanje smatram farsom. Šta se ti imaš klanjati onome koji sa onima koji su nastradali pre 60 godina i nema nešto zajedničko. Naprotiv, ponašaju se kao Hitler, kao neprijatelj svojih očeva i baka. I smeta mi ta jevrejska hipersenzibilnost jer oni definitivno misle da su ibermenši, nadljudi. Dakle, okej, ti misliš o sebi da si velik, ali ja mislim da si veliki koliko sam ja velika, ali i mali koliko sam ja mala. Mene užasava činjenica da mogu na ulici reći slobodno da su Švajcarci govna i svi će za mene reći da sam prostakuša, ali ako kažem „Jevreji su govna" svi će za mene reći da sam učinila zločin, jer je njih holokaust trajno definisao kao svece i žrtvu. Ali šta je sa Ciganima koji su se u istim tim logorima pretvorili u dim, pepeo, sapun ili deo nečije lampe u sobi? Gde su filmovi o Ciganima? Gde su ljubavni filmovi o Ciganki u logoru? Kako to da ne znamo nijedno cigansko ime koje je nastradalo u logoru? Meni to smeta. Jevreji su trajna žrtva zato jer imaju novaca da plate taj status. Oni ubijaju Palestince jer imaju lovu i jer im Amerika pruža pomoć. Sad, kada je Obama malo stegao kesu, odmah su ga proglasili antisemitom. Ali Obama nije stegao kesu na svoju ruku, već mu je neko rekao da to uradi, a taj neko je uložio u njegovu kampanju dve milijarde i 100 miliona dolara. I sad zamislite koje je njegovo polje slobode. On nema pravo ni zube da opere pastom koju mu neko ne diktira. Dakle, ako je on stegao kesu Jevrejima, to znači da je Amerika stavila malo Jevreje pod kontrolu jer je i Americi neko poručio „dosta je". Amerika je u frci velikoj i prodata je Kinezima, Arapima, pitaj boga kome i neko od tih vlasnika Amerike je rekao „daj malo te Jevreje smiri". Dobila sam otkaz jer sam palestinskoj pobijenoj deci dala ime. I to mi ne mogu oprostiti i ja se time ponosim. Zamislite, Stejt department kao problem u izveštaju o poštovanju verskih prava u Hrvatskoj vidi problem u meni, koja sam jedno obično hrvatsko piskaralo koje nema nikakvu moć. Ponosna sam na tu svoju epizodu apsolutnu i to je antologijska rečenica.

To vam je bio drugi otkaz, a prvi put ste otpušteni kao žrtva Tuđmanovog režima.

- Bila sam prvi novinar koji je dobio otkaz u Hrvatskoj jer sam uvredila Tuđmanovu lentu. U ono vreme, iako Hrvatica, bila sam veći Srbin od svih Srba. Međutim, neki Srbi u Hrvatskoj su dobili bar nešto. Neke spaljene kuće su im podignute, poneko im se izvinio, ali zanimljivo je da mi Hrvati koji smo grozno prošli u Tuđmanovoj Hrvatskoj nismo nikad dobili ništa od izvinjenja i stvarno se pitam zašto su srpska prava u hrvatskom fašizmu veća od hrvatskih prava u hrvatskom fašizmu.

Da li postoji opasnost da se čitava epizoda sa Obamom svede samo na ono njegovo obećanje krezavim crncima da će svi oni dobiti nove zube?

- Prodali su nam priču da će se crnac Obama brinuti o crncima i siromašnima u Americi. Ali on nije plaćen da bi sirotinji popravio zube, nego da je pridavi tako da nema vremena da razmišlja o smislu života.

Onda bolje biti ciničan i zabavljati se švalerskim ispadima Berluskonija?


- Svi znamo da je Berluskoni kriminalac i to je manje više okej, ali kad kreše curicu od 18 godina onda je to problem. Međutim, to definitivno nikad nije bio problem jer je kresanje curice od 18, ako ti imaš 60, postalo normalno. Berluskoni se predstavlja kao jebač, a manje kao kriminalac, iako je on sigurno samo kriminalac, jer veliki jebač trenutno definitivno nije. Ipak je tu priroda učinila svoje. To su sve igre i ne verujem i da je Sarkozi neki veliki jebač, jer biti političar je posao od 24 sata, a ako imaš 50 godina i 24 sata radiš, mislim da tu nema trenutka kad ti se može dignuti. Obaveze su ti veće od seksualne snage.

3

A ko će nama obećati da nećemo biti krezavi?

- Niko, jer niko vama nikada nije rekao da imate pravo na zube. Vi imate pravo da jedete toliko da ne crknete od gladi i da radite što više za što manje para. Ova ekonomska kriza je veštačka i ceo svet se pretvorio u uslužnu delatnost. Recimo, 90 odsto sveta samo prodaje, trguje, služi, radi po hotelima. Ostalih 10 odsto čovečanstva, Kinezi, Indijci i ostali, proizvode. Oni rade jer je cena njihovog rada nikakva, jednom rečju badava, a to mi ostali prodajemo i kupujemo za mnogo manje novca danas nego juče. Jedan radnik u Kini zaradi pola dolara na dan ili nedelju i niko se ne pita koja su njegova ljudska prava. Oni proizvode za ceo svet i baš briga Ameriku kakva su prava u Kini. Vrlo je zanimljivo i kako Kina rešava štrajkove i bune. Pre godinu ili dve, oko 500 kineskih kamiondžija je diglo glas i blokiralo saobraćaj, i oni su ih sve pobili, ali niko u Njujorku nije o tome raspravljao ili digao glas. Moćnom zapadnom svetu odgovara takva Kina, jer se obezvređuje cena rada u njihovim zemljama. Svako će reći „aha, ti nećeš raditi za tri ili pet dolara, ali Kinez hoće". Ipak, na kraju sve dođe po svoj račun, pa će na kraju ceo svet biti u kandžama Kineza, jer svako carstvo mora jednom propasti. Kinezi dolaze i njihov položaj je isti kao i naš, samo što mi imamo možda više slobodnog vremena, jer Kinez radi više od stoke i nema tajm-aut da razmisli šta mu se dešava.

Ne daju mu ni „najki" patike koje danonoćno proizvodi na fabričkoj traci?

- „Najki" patike su simbol sveta u kome živimo. Kada su takozvani huligani u Beogradu na onim demonstracijama za Kosovo, krali „najki" patike, ja sam ih branila. Jer ako ti država prodaje priču da nisi ljudsko biće ako ne nosiš „najki" patike, a ne daje ti platu da možeš da ih kupiš, onda je normalno da razbiješ radnju i uzmeš „najki" patike i kažeš društvu: „Eto, rekli ste da moram da ih imam i ja ih sad imam." Sve države u ovom našem eks-Ju prostoru tolerišu huliganizam na stadionu. Daju priliku rulji da se kontrolisano iživi na Srbinu, Hrvatu, crncu jer tako ne idu na banke i na vlast. Mi smo totalno pod kontrolom.

Narod vas doživljava kao svog tribuna i borca za pravdu, a onda ih vi iznenadite izjavama da niste nikakav heroj niti borac za ljudska prava, već trgovac.

- To je istina jer se ne borim za ljudska prava jer se narodu ne može pomoći. A u narod svrstavam sebe, svoju decu i unuku. Samo govorim narodu svoje mišljenje i zato sam plaćena više ili manje. Živim od iznošenja svog mišljenja, a ne od borbe za narodna prava. I niko ko se predstavlja kao borac za narodna prava to nije, već se bori samo za sebe. Borac za nečija prava bi trebalo da radi u narodnoj kuhinji i pomaže sirotinji da umesto pasulja dobije komad mesa. To su borci za ljudska prava, ali zanimljivo je kod tih narodnih kuhinja da se njihovi sponzori uvek slikaju dok hrane sirotinju. Ne rade to tajno. Dakle, i to pomaganje sirotinji je u funkciji i zato ne verujem ni u kakve borce. Ne verujem u NVO, helsinške komitete. Verujem samo u novac. Bog je novac, a sve drugo su pizdarije.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/magazin/story/117029/Vedrana+Rudan%3A+Soro%C5%A1+je+glavni+terorista,+a+ne+Bin+Laden.html

5
Politika / Statua Fidela Kastra na mestu “Mekdonaldsa“
« poslato: 20.04.2010. 18:03 »
Hugo Chavez, opet odushevljava :) Gde li su ovakvi politicari sto imaju mooda, kod nas?

Statua Fidela Kastra na mestu “Mekdonaldsa“

Ujedinjena socijalistička partija Venecuele (PSUV) saopštila je da će uskoro u centru Karakasa biti podignuta statua Fidela Kastra.

Spomenik u čast kubanskog vođe biće postavljen u okvriru proslave dva veka nezavisnosti Venecuele, na mestu na kome se danas nalaze dva američka restorana brze hrane – “Mekdonalds“ i “Vendiz“, prenosi agencija ANSA.

Lokalni mediji navode da će statua biti zvanično otkrivena krajem ovog meseca.

"Prava je ideološka protivrečnost što se dva restorana koja personifikuju američki imperijalizam nalaze u istorijskom revolucionarnom centru grada", ističe se u saopštenju PSUV-a.

Inicijativa nije podstaknuta ksenofobičnim namerama vec željom da se Fidelu Kastru oda istorijsko i političko priznanje, dodaje se u saopštenju.

Skulptura je navodno replika statue bivšeg kubanskog predsednika koja se nalazi u Nacionalnom muzeju umetnosti u Belorusiji.

6
Politika / Bugarska politika i odnos prema Srbiji
« poslato: 04.12.2009. 20:48 »
S druge strane, predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Bugarske Zlatko Dimitrov je rekao da proglašenjem nezavisnosti Kosova nisu prekršeni međunarodno pravo, niti Rezolucija 1244.

Deklaracije o nezavisnosti nisu obuhvaćene međunarodnim pravom, već se radi o pitanju domaćeg ustavnog prava, smatra Dimitrov.


 :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored:............... :xyxgun:

7
Muzika / Pa zar je i ovo maznuto lele....
« poslato: 20.11.2009. 23:06 »
Pesma Heroj Ulice od Prljavog kazalista, upravo joj nadjosh poreklo.

Bruce Springsteen - Point Blank
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=ywHo7PUKAK4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=ywHo7PUKAK4</a>

Prljavo Kazaliste - Heroj Ulice
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=d-mKtpawOgg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=d-mKtpawOgg</a>

Ne samo da je muzika maltene 100% ista, nego su i rechi maznuli. Obrati paznju na oko 2:20 u prvom i 1:30 u drugom.
8
Auto-moto / 2009 Edmonton Indy Auto Trke
« poslato: 27.07.2009. 06:50 »
Dokopah se jeftinih karata pa rekoh da proverim o cemu se radi. Imao sam i propusnicu da se promuvam oko garaza de ih stimuju pa uzeh par zanimljivih slichica. U sustini "Indy Car Series" su auta tipa Formule 1, sa razlikom da svi imaju iste motore i koriste iste gume. Agregati su V8 Hondini motori sa od prilike 700 konjskih snaga. Stavish to u auto koji je tezak 800-900kg sa vozcem, i dobijete neshto sto je najblize raketi na 4 tochka :) Trka se odrzava na starom aerodromu svake godine. BIlo ja vazdan trka u vazdan klasa a formule su bile glavno jelo. Zanimljiva stvar je da vozi jedno zensko :) Da da. Al u vezi toga znaimljivo je da se zove Danica Patrick. Vecina kazu da joj je keva nashe gore list, mada nemogu ni da potvrdim niti opovrgnem tu informaciju.

http://i25.tinypic.com/21lqtlc.jpg

http://i26.tinypic.com/34nks5s.jpg

http://i30.tinypic.com/espvmq.jpg

http://i28.tinypic.com/jpg6fp.jpg

http://i32.tinypic.com/2q24miq.jpg

http://i29.tinypic.com/2zssd4l.jpg

http://i30.tinypic.com/25kpvee.jpg

http://i32.tinypic.com/21j0oja.jpg

http://i29.tinypic.com/1zntv29.jpg

http://i26.tinypic.com/194g90.jpg

http://i26.tinypic.com/1zz1c2b.jpg

http://i30.tinypic.com/6i9nhx.jpg

http://i30.tinypic.com/2eg8fpd.jpg

http://i29.tinypic.com/s5czva.jpg

http://i29.tinypic.com/2h36aud.jpg

http://i27.tinypic.com/2wcqplf.jpg

http://i30.tinypic.com/25a3m69.jpg

http://i31.tinypic.com/2gy7xhx.jpg

http://i25.tinypic.com/5nm0qu.jpg

http://i32.tinypic.com/2rqc3g3.jpg

http://i29.tinypic.com/2yju6mx.jpg

Danica Patrick

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=XrEI_Juufy4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=XrEI_Juufy4</a>

9
Auto-moto / AUDI provokacija, BMW odgovor
« poslato: 01.07.2009. 19:22 »
Santa Monika u Americi na istoj ulici je audijev i bmw-ov dilership. Jedno jutro osvanuo je audi sa ogromnom reklamom, u kojoj malo provocira bmw, a dan posle je bmw odgovorio. :)
10
Tenis / Wimbledon 2009
« poslato: 19.06.2009. 16:00 »
Za par dana pochinje! Jun 22/Jul 5. Svi nashi ucestvuju, mada od zenski nesto puno ne ocekujem. Novak je u grupi sa Federerom, i na putu do njega bi eventualno mozda igrao sa Tipsarevicem. Troicki je u drugoj grupi i verovatno ce ga zakaciti Marej. 

ZREB - http://www.wimbledon.org/en_GB/scores/draws/ms/index.html

SAJT - http://www.wimbledon.org

11
Muzika / Yanni - Van Johnson (Live)
« poslato: 21.05.2009. 17:42 »
Imam ovaj DVD kuci, i gledo sam ga minimum 20 puta, i svaki put i dalje zanemim kad ovo slusham. Muzichka perfekcija ako se ja ista pitam. Greota ne podeliti :) Uzivajte!

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=INcSFm0ZhLE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=INcSFm0ZhLE</a>

12
Humor i zabava / Samo u Kanadi
« poslato: 19.05.2009. 04:11 »
Obratite paznju na ovaj modni trend, ovo ne mozete da vidite svaki dan, ili pak nikad :) Dok sam cekao tetku na aerodromu ugledah ovu pojavu, i morao sam da je uslikam. Dakle imamo Letnje sandale (japanke), kozne rukavice, shal, i kaput. O skladu boja mozda neki drugi put :) Trenutna temperature je bila oko 3 stepena.

13
Tenis / Pete Sampras umire na terenu :)
« poslato: 03.04.2009. 17:15 »
Neznam koje je godine ovo bilo, uglavnom U.S. Open je u pitanju, cetvrt-finale, najduzi mech u istoriji turnira, taj brejk u petom setu.........

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=thBlpkJP9GY" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=thBlpkJP9GY</a> (ovo je prvi deo)
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=sua__p9kVtA" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=sua__p9kVtA</a> (drugi deo)

15
Humor i zabava / Dobio sam poziv za lekarski na poslu
« poslato: 11.03.2009. 20:16 »
Poštovani,

molim Vas da u roku od 3 dana dođete do nas na vađenje krvi i ponesete
uzorak stolice. Na zahtev Vašeg poslodavca ustanovićemo da li Vam je
posao u krvi ili Vam se sere od njega.

S' poštovanjem,

Dispanzer Medicine rada

hehe, mada rezultati pretrage su odavno poznati

16
Naša okupljanja / Martovsko Okupljanje (Glasanje)
« poslato: 24.02.2009. 20:37 »
 :hihi: dosadno na poslu :)

17
Kulinarstvo / Recept za Cevapi
« poslato: 24.02.2009. 18:36 »
RECEPT ZA CEVAPI:
Ako nemas merak na jedenje,
ne se pipaj oko cevapi.
Cevapi su za ljudi.
Od meljeno meso od plecku,
od siju na bika i od paflaku.
Kad se ubavoi izmesi,
turi se na led, da prespie.
Ujutro se izmelje jos jed'n put.
Kad meso odvugne - turi se na zar.
Cumur mora da je iz planinu.
Domacica da je ubava.
Domacin da ne e budala.
Kad se toj udesi,
cevap san ripne na coveka, u tanjir.
Takvi cevapi praviv se
samo u Leskovac i u Kumbaru.

18
Politika / ???? ???? ?????? ???????? ?? ???????
« poslato: 18.02.2009. 18:03 »
Црна Гора отвара амбасаду на Косову?

Црногорска влада задужила је Министарство иностраних послова да са Косовом успостави дипломатске односе, пишу подгоричке „Вијести”.

Према писању овог листа, тај податак је објављен у годишњем извештају о реализацији документа ИПАП који се односи на учинак Црне Горе у приближавању НАТО-у, а који је влада усвојила почетком године.

У документу се наводи да су у току и разговори представника Црне Горе и Косова око отварања новог путног правца и изградње два заједницка гранична прелаза.

Лист је подсетио да је Влада Црне Горе 9. октобра прошле године једногласно донела одлуку о признању Косова као независне и суверене државе и да је МИП задужен да успостави односе са том државом.

Интензивније односе Подгорице и Приштине најавили су косовски званичници још почетком децембра прошле године.

Косовски премијер Хашим Тачи најавио је да ће у блиској будућности бити отворена амбасада Косова у Подгорици и да очекује да ће Црна Гора ускоро успоставити дипломатско представништво у Приштини, навеле су „Вијести”.

Лист је додао да је косовски председник Фатмир Сејдиу био је прецизнији и саопштио је ће Косово почетком ове године отворити амбасаду у Подгорици.

На те најаве почетком јануара реаговао је црногорски председник Филип Вујановић, који је указао да пре успостављања дипломатских односа са Приштином треба признати црногорску мањину на Косову и обезбедити услове за повратак неалбанског становништва из Црне Горе у ту државу.

У Владином документу, међутим, таквих услова нема, примећују „Вијести”.

У извештају се као приоритети сарадње са Косовом за период 2008/2009. наводе развијање сарадње са УНМИК/Косовом.

Планиран је и наставак разговора с УНМИК/Косовом о утврђивању локације и динамике изградње заједничког граничног прелаза Кучиште (на путу Мурино-Чакор-Пећ) и стварање услова за отварање тог путног правца.

Једна од активности је и наставак разговора са УНМИК/Косовом о утврђивању локације и динамике изградње заједничког граничног прелаза на путном правцу Рожаје-Кула-Пећ. У владином документу се наводи да је пројекат за тај гранични прелаз урадила Европска унија.

Осим контаката око изградње граничних прелаза и отварања новог путног прелаза, пишу „Вијести”, у наредном периоду биће интензивирана и сарадња црногорске полиције и нових снага безбедности Косова, посебно у спречавању прекограничног криминала и борбе против трговине наркотика. (Блиц)

Izvor

19
Ekonomija i posao / Pitanje za Ekonomiste?
« poslato: 18.02.2009. 04:02 »
Na koju stranu ce cena sirove nafte da ide u skorashnje vreme? Sad je negde oko $38.00. Blagodarim na vashim mishljenjima. Ja bi' dao svoje, ali ga nemam, a voleo bih da znam sta vecina misle.  :drinks: Cheers!

20
Niški kutak / Borba Saveznika Na Niskom Nebu
« poslato: 02.02.2009. 21:09 »
Lutajuci po avijacijskim forumima naleteh na ovu zanimljivu pricu. Radi se o jedinoj zabelezenoj vazdushnoj borbi izmedju dva saveznika, Amerike i Rusije za vreme drugog svetskog rata, i to bash iznad Nisa.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Srbija 1944:
SUKOB SAVEZNIKA

U istoriji Drugog svetskog rata je zabeleženo na hiljade borbi u vazduhu, u kojima je istovremeno učestvovalo više desetina, pa i stotina lovaca zaraćenih strana. Zapisan je, međutim, samo jedan slučaj sukoba lovaca dvaju najznačajnijih saveznika antihitlerovske koalicije, Sovjetskog Saveza i Sjedinjenih Američkih Država. Događaj se odigrao iznad Niša 7. novembra 1944. godine, i to nad glavama zaprepašćenih i uplašenih građana, sakupljenih na zboru sazvanom u čast proslave godišnjice Oktobarske revolucije.

Piše:

prof. Čedomir Janić

O ovoj neobičnoj borbi u vazduhu su pisali i ruski i američki autori, ali kratko i sumarno, kao da su želeli da izbegnu podsećanje na međusavezničku bruku, koja, međutim, na simboličan način svedoči o složenosti ratnih dejstava i stalnom ukrštanju uticaja i interesa velikih sila na ovoj našoj balkanskoj vetrometini.

Prema ruskim izvorima, tog novembarskog dana se duga kolona vozila i borbene tehnike 6. gardijskog streljačkog korpusa Crvene Armije kretala od Niša prema Beogradu, sa krajnjim odredištem na južnom krilu fronta u Mađarskoj. Iznenada, oko 10 sati, iz pravca jugoistoka preko Jastrepca su se pojavile tri grupe od po 12 američkih lovaca P-38 Lajtning, od kojih se prva odmah ustremila na čelo kolone i preciznom mitraljeskom vatrom uspela da uništi više vozila, a da ubije 31 i rani 37 ruskih vojnika. Žrtva ovog napadaje bio i sam komadant korpusa, general - potpukovnik G.P. Kotov.

U trenutku, kada se i druga grupa američkih lovaca pripremala da krene u napad, komandant 17. vazdušne armije general Sudec, koji se zatekao na niškom aerodromu, u želji da zaštiti svoju pešadiju naređuje hitno uzletanje dežurnih lovaca JAK-3 iz sastava 659. puka 288. lovačke avio-divizije. Amerikanci su preneli vatru na ruske lovce u poletanju i pored toga što su na krilima i repu JAK-ova mogli da zapaze velike crvene petokrake zvezde. Jedan JAK-3 je odmah oboren. Lajtninzi su zatim iznad samog grada, na visini od oko 500 metara, formirali borbeni krug očekujuči dalji razvoj nejasne situacije. Po sećanju vazduhoplovnog inženjera Dragoslava Dimića, koji se tada kao dečak našao među okupljenim Nišlijama na mitingu, ostali ruski lovci su preleteli tvrđavu na visini od samo dvadesetak metara i u strmom penjanju odozdo napali lajtninge, od kojih je jedan oboren i srušio se na ivicu aerodroma. Jakovi su zatim proleteli kroz krug Amerikanaca i sa veće visine se ponovno ustremili na njih. Jedan JAK-3 se tada našao na putu rafala Lajtinga i u plamenu se obrušio prema zemlji.

U borbu se ubrzo uključilo i odeljenje JAK-ova, predvođenih poznatim ruskim asom - kapetanom Koldunovim, koje je poletelo sa drugog aerodroma u blizini Niša. Razvilo se „klupko smrti”, koje se uz štektanje topova i mitraljeza udaljavalo preko grada prema zapadu.

U borbi, koja je trajala svega petnaestak minuta, učestvovalo je ukupno devet lovaca JAK-3 i nedefinisan broj P-38. Po tvrđenju američkog autora Glena Bausa, oborena su četiri JAK-3 i dva P-38. Ruski izvori međutim navode, da su oborena tri JAK-a i četiri P-38, dok u izveštaju političkog komesara aerodroma „Niš”, Joke Drecuna, stoji zapisano, da su Amerikanci izgubili sedam a Rusi tri lovca. Pravu istinu ćemo verovatno doznati tek kada nam budu dostupni originalni izveštaji iz američkih i ruskih arhiva.

„Četrnaest američkih avijatičara” - navodi, i to verovatno pogrešno, Drecun - „sahranjeno je od strane Rusa na desnoj strani pri izlazu s aerodroma u pravcu Niša, a nad grobom su podigli piramidu sa natpisom - 'Američki piloti poginuli 7.11.1944.'” Inženjer Dimić se takođe seća, da su još 1946. članovi aerokluba položili vence na ovaj spomenik, ali i na grobove ruskih pilota lovaca, sahranjenih u blizini. Među njima se nalazila i jedna devojka pilot lovac, studentkinja iz Moskve, koja je stanovala u kući Dimićevih roditelja. Kako je došlo do ovog kobnog incidenta? Amerikanci se pravdaju, da nisu bili obavešteni o pomeranju linije fronta. Ali, očigledno da je vođa njihove 82. lovačke grupe, pukovnik C.T. Edvinson, u letu od Fođe u južnoj Italiji do centra Balkana pogrešio u navigaciji, pa umesto da tuče kolone nemačke grupe armija E, koja se dolinom reke Ibar povlačila iz Grčke, napada rusku kolonu udaljenu preko stotinu kilometara od zadanog cilja. Pukovnik Edvinson je „tiho i brzo” premešten u bazu van Evrope; a general Vilson, glavnokomandujući savezničkih snaga na Mediteranu, morao je da odleti u Sofiju da se lično izvini komandantu Trećeg ukrajinskog fronta - maršalu Tolbuhinu.

Stranice: [1] 2 3 4