collapse

* Korisnik

 
 
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?

* Izdvajamo

* Statistika

 • stats Ukupno članova: 13.238
 • stats Ukupno poruka: 152.081
 • stats Ukupno tema: 10.593
 • stats Ukupno kategorija: 6
 • stats Ukupno foruma: 72
 • stats Najviše prisutnih korisnika: 1.211

Autor Tema: Пројекат „Окупација до Ниша“: Албанци купују све на југу Србије  (Pročitano 6632 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže IVAN

 • Administrator
 • Meraklija
 • *****
 • Poruke: 5.466
 • Pol: Muškarac
  • Pogledaj profil
Подсећања ради, премијер тзв. државе Косово Рамуш Харадинај није без разлога у изборној кампањи поручиo Србији да избрише Косово из свог Устава, или ће у супротном узети трећину територије Србије и „припојити је Косову“, почевши, како је рекао, од Ниша.

Медији су пуни написа да је најбогатији Албанац, милијардер Беџет Пацоли, сада министар спољних послова у Приштини, спремио чак 250 милиона евра у кешу којим ће албански екстремисти на југу Србије у наредним месецима куповати земљиште, некретнине и фирме. То је само прва фаза у покушају реализације злочиначког пројекта „велике Албаније“, упозорили су, по писању српских медија, извештаји српских безбедносних служби.

Застве непризантог Косова, Албаније и САД
© FLICKR/ BARBARA HALL
Битка Вашингтона и Брисела — надомак Ниша
Да Албанци тајно купују југ Србије, као и да се, према локалним проценама, у последњих пет година на подручје Ниша доселило се око 11.000 Албанца са Косова и Метохије, већ је била тема Спутњика. Разлог томе је беспарица Срба и циљ Албанаца да се прошире ван административне линије Косова, те је масовна куповина српских кућа и земљишта од Срба почела још 2010.

После градова на ред су дошла и српска села из тог краја. Албанце највише занима област око Врања дуж границе са Бујановцем, али и Топлички округ (Прокупље, Куршумлија, Блаце…), тачније, села близу административне линије са Косовом, а за имања у тим местима Албанци дају неколико пута већу цену од реалне.

Новинари из локалних медија из тих градова кажу да се све одвија под невидљивим плаштом и тихо, а да се на улицама и селима по југу Србије све чешће чује албански језик, док грађани тих делова Србије живе у страху да ће због све већег прилива Албанаца са Косова доживети судбину Срба са Косова.

Највећа помама Албанаца за српске станове је својевремено била у Нишу, где је, према неким незваничним подацима, у последње три године око 1.500 Албанаца добило власништво објеката у том граду. Гледано на ширем подручју Ниша, тај број достиже и 11.000.

Међутим, не постоје званични подаци о томе колико је тачно Албанаца са Косова и где купило земљу по јужној Србији, пре свега јер се купопродајни уговори одвијају преко Срба са Косова.

Карта Илириде
TWITTER/REPUBLIC OF ILIRIDA
Дода: Нико не може да спречи Албанце да живе у Илириди
Све се одвија по слову закона. Тако, на пример, Албанац даје Србину паре да на своје име купи одређену некретнину, а у суду се направи уговор по ком Албанац, наводно, управо ту суму позајмљује Србину, док се као гаранција да ће му новац бити враћен наводи управо та некретнина.

Србин „не врати паре на време“ и на тај начин Албанац постаје власник стана, а да притом не остави траг о купопродаји. Срби за то добијају договорени проценат у новцу, а неретко су у целу причу укључене и агенције за некретнине, али и српски и албански адвокати. Пошто се Албанци са Косова и даље сматрају грађанима државе Србије, могу слободно да купују некретнине по Србији.

Нови Пазар се, такође, налази на списку пожељних локација, али се купци тамо углавном интересују за велика сеоска имања, удаљена од града, због чега се по медијима често спекулише да је реч о припадницима вехабијског покрета. Придошлице у околини Пазара врло су заинтересоване и за куповину имања у Апатину, у Војводини, где је наводно већ купљен већи број салаша и других некретнина.

https://rs.sputniknews.com/politika/201711051113312359-kosovo-albanci-naseljavanje-srbija-albanizacija-Nis/