Grad Niš

Naissus lifestyle => Niški kutak => Temu započeo: snajp 27.08.2006. 22:59

Naslov: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: snajp 27.08.2006. 22:59
Niska zeleznica uvek asocira na vozove koji mi sviraju ispod prozora svako vece i na kasnjenja vozova kod nas. Voleo bih kad bi to moglo nekako da se promeni (voleo bih i kad bi imali neku podzemnu zeleznicu, ali za sad je ovako).

Ipak, nasao sam neke zanimljivosti o Niskom zeleznickom saobracaju i njenoj istoriji.

Jeste li znali da je gradnja pruge od Beograda do Nisa trajala je tri godine i da je pocela avgusta 1884. godine. Prvi voz u dve kompozicije od po devet vagona krenuo je 23.08.1884. godine iz Beograda za Nis. Voz je stigao u Nis oko 18 h posle cetrnaest sati voznje.

Prvi voz je na teritoriji bivse Jugoslavije je pusten u saobracaj 1946. godine na deonici: Sentilj - Maribor - Celje (pruga Bec - Trst).

Sto se tice istorije zeleznice, ona datira jos iz starog Egipta kada su se  koristili sinski putevi u vidu zljebova u kamenu. Kasnije, u XV veku koristila su se zeleznicka vozila i rudarska kolica za prevoz rude. Pocetkom XIX veka sinskim vozilima obavljao se prevoz radnika. Izgradnja sinskih puteva uticala je na postizanje napredka u izgradnji sinskih vozila. Kasnije su se koristila veca sinska vozila cijim se spajanjem dobijala kompozicija.
   Francuski inzenjer Bomon, koji je radio u engleskim rudnicima, izgradio je 1602. godine novi tip sinskih kola kojima je dao naziv vagon. Ovaj naziv se zadrzao do danas. Nosivost ovih prvih vagona iznosila je 5,2 t i bila je znatno veca u odnosu na dotadasnje kapaciteta, kako drumskih, tako i sinskih vozila.
   Pored svih napora oko unapredjenja sinskih vozila, sinski saobracaj nije mogao da pokaze svoju pravu vrednost dok se oslanjao na konjsku vucu.
   Uvodjenjem parne vuce dolazi do izrade prve lokomotive Xorxa Stivensona nazvane "lokomotejšn". Stivensova lokomotiva prevukla je 17. septembra 1825. godine kompoziciju od 12 teretnih i 22 putnicka vagona sa 90 t robe i 450 putnika, prosecnom brzinom od 15 km/h i maksimalnom brzinom od 19 km/h.
   Stivenson 1830. godine gradi nove pruge i novu lokomotivu koju naziva Raketa. Raketa se krece mnogo vecom brzinom od prethodne lokomotive - 56 km/h.
   Posle pojave Rakete 1846. godine grade se lokomotive koje su imale vecu brzinu. Lokomotiva proizvodnje Great Westerna presla je 85 km izmedju Londona i Didkota za 47 min i 37 sec, prosecnom brzinom od 108 km/h, pri cemu je maksimalno ostvarena brzina iznosila 120 km/h.
   Vremenom su usledile konstruktivne promene parnih lokomotiva. Njihova brzina i snaga stalno su se povecavale. Parna lokomotiva je kasnije zamenjena lokomotivom na elektrovucu.

   Rekord u brzini od 243 km/h ostvaren je 21.02.1954. godine lokomotivom sa elektrovucom. To je bila lokomotiva SS 7121 koja je isprobana na lokaciji izme|u Dijon-a i Beaune-a. Ovaj rekord u brzini oborila je 29.03.1955. godine elektro-lokomotivama SS 7109 i VV 9004. Ove lokomotive postigle su brzinu od 331 km/h.
   Rekordne brzine na zeleznici od 380 km/h, ostvarene su 26.02.1981. godine na Francuskoj novoj pruzi. Na pruzi Pariz-Serbur lokomotiva sa pogonom na gasnu turbinu, odnosno turbo voz prevozi 3000 putnika. Prevoz se obavlja prosecnom brzinom od 200 km/h, a maksimalnom od 300 km/h. Brzinski rekord zeleznice je oboren, ali neznam sad koliki je u ovom momentu - potrazicu kasnije.

Za sad toliko.  ;)
Naslov: Odg: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: zoza 13.02.2007. 11:26
evo da i ja malo polemišem prva pruga u srbiji je uskotračna (600 mm)pruga u rudniku majdampek izgrađena 1882 godine za potrebe rudnika interesantan je podatak da je tada izrađena prva lokomotiva u srbiji zvana "kralj srbije"a kasnije još jedna nazvana "druga" rudari su ih zvali "milan" i "natalija" lokomotiva milan je sačuvana i nalazi se u muzeju uskotračne železnice u požegi nije u voznom stanju ali to je industrijska pruga lokalnog karaktera (ali značajna po tome što je to prva pruga uzanog koloseka na teritoriji bivše sfrj)naravno da je prva "prava" pruga bila beograd-niš-ristovac
Naslov: Odg: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: snajp 14.02.2007. 04:49
@Zoza - slobodno polemisi.

Pogledacu ovih dana da nadjem jos neki podatak o vozovima i prugama - ako imas jos nekih podataka slobodno postuj.

p.s. uvek me privlace istorijski podaci. Ovo je bilo iz nekog diplomskog - pa nisam sumnjao u verodostojnost ;)
Naslov: Odg: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: zoza 14.02.2007. 09:36

evo još nečeg interesantnog ložionica crveni krst je pre nego što je sagrađena u stanici crveni krsa bila u stanici niš nalazila se otprilike iza igrališta i radionica mašinske škole(žiž) njen prvi upravnik bio je žan(jovan)murge mašinovođa III klase inače francuz po nacionalnosti ime je promenio kad je oženivši srpkinju primio pravoslavnu veru(do tada protestant) njegovi potomci i dan danas žive u nišu  a on sebe smatrao srbinom i nišlijom e sad se sigurno pitaš odakle francuz u nišu prugu niš beograd je počeo da gradi francusko belgijsko srpski konzorcijum i po uspostavljanju saobraćaja svo železničko osoblje(mašinovođe kočničari skr5etničari i dr.) je bilo sastavljeno uglavnom od francuza (bilo je nekoliko čeha mađara i belgijanaca pa otud i takva prezimena u nišu)jer kod nas nije bilo stručnih kadrova međutim situacija se menja povratkom naših ljudi sa školovanja širom evrope i bankrotstvom konzorcijuma kada se mnogi strani radnici vraćaju kućama a na njihova mesta postavljaju naši
inače mnogo intzeresantnih stvari o železnici (podaci ,galerije slika) možeš naći na zvaničnom sajti srpskih železnica i kluba ljubitelja železnice beograd  a o samom niškom železničkom čvoru u 2.tomu istorije niša
pozdrav od zoze


Naslov: Odg: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: Djoka 30.12.2007. 21:19
pozdrav svima
ja zivim u Nemackoj ali sam rodjen u Jelasnici kod Nisa .
pre 40 godine je unistena pruga Niska Banja -Jelasnica i sada nema nikakvih obelezja o toj pruzi ni od lokomotive koje su radile na pruzi.
pa me interesuje ako neko poseduje fotografije ili neki dokumenat neka postavi da se vidi.

unapred zahvalan Jelasnicanin
Naslov: Odg: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: zoza 08.01.2008. 09:02
u čairu stoji lokomotiva uskotračne železnice 600 mm koja je do zatvaranja rudnika radila u jelašnici evo nešto više o pruzi:
pruga je izgrađena 1946 god. a radovi trajali 8 meseci,bila je dekoviljska pruga uskog koloseka širine 600 mm,dužina pruge je bila oko 5 km. Pruga je bila malog prevoznog kapaciteta zbog toga što su položene polovne šine najverovatnije sa pruge "Sveti Petar"(Bela reka-stolovac)a pragovi bili od presovanog čeličnog lima. Bila je lošeg kvaliteta pa je saobraćaj bio veoma spor,do 50 godine pruga je rekonstruisana ugrađene su nove šine kao i drveni pragovi tako da se dobila pruga dobrog kvaliteta na kojoj do kraja eksploatacije nije bilo većih udesa.
Saobraćaj je započet sa dve unrine lokomotive i 15 malih otvorenih vagona nosivosti 5 tona, lokomotive su bile u lošem stanju tako da nisi mogle vući više od 4-5 vagona sa 20-25 tona uglja. od osoblja voza bili su v
Od rudnika uglja jerma u toku 1952 godine preuzete su dve lokomotive, 12 četvoroosovinskih vagona nosivosti 10 tona i dva putnička vagona (klase),jedan je bio zatvorenog a drugi otvorenog tipa sa strane i služili su za prevoz osoblja rednika .Prevoz slepih putnika je bio zabranjen ali to niko nije poštovao.Lokomotive su bile troosovinske i nosile su brojeve po numerizaciji JDŽ/JŽ 99.3-17 i 99.3-?..prvu su zvali "baba Kata" a drugu "baba Milka"bile su težine 12 tona i "velike "snage, vukle su po 6 vagona 10otonca + još 3-4 5otonca a broj polazaka u jednoj smeni je bio 6-7 odnosno 20ak u toku 24 časa.
U toku 1956 godine nabavljene su dve lokomotive "Đuro Đaković"koje su rudari zvali "brodske"uglavnom su služile za manevru vagoneta ispred seperacije ali su ubrzo rashodovane i poslate na remont i nikad nisu vraćene u Jelašnicu.
po zatvaranju rudnika pruga je demontirana a sav vozni park osim jedne lokomotive ("baba milka")koja je data dečijem saobraćajnom poligonu u parku čair u Nišu rashodovan i prodat u staro gvožđe.
"baba Milka" danas stoji u parku Čair očerupana,zarđala i našarana grafitima delimično potonula u zemlju. Malo ko od prolaznika zna za njenu sudbinu. Stari železničar Jovan Dimitrijević-Zajac koji je vozio "baba Milku" nekoliko godina pre zatvaranja rudnika kad god dođe u Niš svrati u čair da vidi svoju "baba Milku"
Naslov: Odg: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: zoza 14.01.2008. 11:31
evo i slike baba milke u čairu
Naslov: Odg: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: snajp 02.07.2008. 10:11
Jutros me je probudio voz (sirena), pa se podsetih ove teme.

(http://i28.tinypic.com/15phd03.jpg)

Cesto se pitam kako je majkama sa malom decom koja stanuju u blizini, kad im zasvira sirena, a one samo sto nisu uspavale dete.

I, uopste, nekako mi je ovaj zeleznicki saobracaj sav u haosu. Rampa se spusti, ostane tako sat vremena, voz ne prodje, a ona se podigne ....  ???

Hocemo li ikad postati grad sa podzemnom zeleznicom tipa Njujork, npr ... ??? Postoji li neki akcioni plan u ovom gradu koji to predvidja?
Naslov: Odg: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: hejz 02.07.2008. 10:25
U planu je da se postojeca pruga koja prolazi kroz grad izmesti na drugo mesto ali sa ovim parama koje poseduje opstina verovatno to nikad nece biti. to bi znacajno smanjilo guzve u gradu koja se stvara na rampama.
Inace nasa zeleznica je u katastrofalnom stanju. Pruga Nis-Kursumlija je ocajna. Najveca brzina je 35km/h a na nekim mestima gde je pruga ostecena od bombardovanja brzina je 10km/h
Naslov: Odg: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: Mixa 02.07.2008. 10:33
Mislim da je podzemna zeleznica u Nisu nemoguca zbog ogromnih arheoloskih nalazista koje poseduje ovaj grad.
A i zbog geografskog polozaja, previse je brdovit teren da bi se podzemna isplatila...

Ja sam vise za tramvaje ili za sinobuse.....recimo svidja mi se sto stalno ide sinobus nis-bela palanka a staje na paliluli, trosarini, broju 6 i banjskoj rampi....mnogo manje zagadjuje okolinu, brzi je od autobusa i rasterecuje centar grada! Pa cak i kad isele tu prugu na pravac pantaleja voleo bih da ova ostane cisto zbog javnog prevoza i industrijskog koloseka koji je jako bitan za Nissal, EI i ostale fabrike na tom pravcu...
Naslov: Odg: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: snajp 02.07.2008. 10:49
Ako se dobro secam istorije Nisa - cini mi se da je postojao sinobus ili trolejbus u Nisu, pa da je posle ukinut? Moracu malo da protalaskam po net-u.

Ideja sa sinobusima i trolejbusima mi se ne cini losa, ali da pruga trebala da se iseli na periferiju grada - definitivno bi trebala.
Naslov: Odg: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: Mixa 02.07.2008. 10:59
Standardna pruga bi morala da se iseli jer stvara veliku guzvu.....narocito teretni vozovi prave zbrku jer vuku po 50-60 vagona..
Ranije je u Nisu postojao tramvaj....jedini u Srbiji.....pa su ga prebacili kasnije za Beograd a u Nisu ga ukinuli.... >:(

Najpoznatija linija a mislim da je i najstarija je Ledena stena-Niska Banja......i najpoznatija stanica "Broj 6" po kojoj je i celo naselje dobilo ime.... :)
Naslov: Odg: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: hejz 02.07.2008. 12:52
Pre par meseci je u banovini bio neki seminar o buducnosti razvoja Nisa i bilo je reci o povratku tramvaja i preseljenju pruge. Medjutim to su ogromne investicije i cisto sumnjam da ce nesto da urade. Sto se tramvaja tice mozda i nije losa ideja ali mislim opet da je nemoguce zbog uskih ulica. Npr. Bulevar dr. Zorana Djindjica ima samo dve trake u jednom smeru sto je nedovoljno. Ako bi tramvajska pruga zauzela jednu traku ostala bi samo jedna sto je za Nis tesno.Moralo bi da se prosiri za makar jos po jednu traku a mislim da je to sad nemoguce.
Jel ima neko mozda neke stare fotografije zeleznice u Nisu???
nebi bilo lose da se ovde okace.
Naslov: Odg: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: Mixa 02.07.2008. 13:16
Jedan delic starog Nisa moze da se vidi i ovde (http://www.gradnis.net/niski-kutak/odg-nis-nekada-snimak-t8950.0.html;msg84917#msg84917)...
Naslov: Odg: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: snajp 02.07.2008. 14:33
I u starim slikama Nisa ima dosta starih fotografija, a na nekima se vide sine na ulicama:
http://www.gradnis.net/niski-kutak/slike-grada-nisa-t57.20.html
http://www.gradnis.net/niski-kutak/nis-nekad-i-sad-t8582.0.html
Naslov: Odg: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: zoza 03.07.2008. 07:30
tramvaj unišu je počeo da radi 1930 godine ali nije bio jedini (ko što neko reče pa da je po ukidanju prebačen u beograd)evo nešto opširnije o tramvaju

www.arhivnis.co.yu/cirilica/idelatnost/br%202/ctramvajsaob.htm - 152k -
Naslov: Odg: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: Mixa 03.07.2008. 08:49
Ja sam napravio taj lapsus sa prebacivanjem tramvaja u Bg.
Beograd je tramvaj dobio 1892. godine i to sa konjskom vucom. Subotica je uvela elektricne tramvaje 1897. a godinu dana kasnije i Segedin.
Beograd je tek 1905. dobio elektricne tramvaje a par godina kasnije i Zagreb i Novi sad.

Niko do dan danas ne moze sa sigurnoscu da utvrdi razlog zasto su tramvaju uklonjeni iz Nisa.
Cak sada postoji i peticija da se ovaj grad vrati na "sinski" prevoz jer bi to bio dobar nacin za rasterecenje gradskog jezgra.
Naslov: Odg: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: kuglager 03.07.2008. 10:31
Opet ćeš se Mixa morati malo popraviti.
Mada su tema Niš i njegova željeznica, radi istine treba reći:
Prvi tramvaj " u regionu" na konjsku vuču je uveden na Novu godinu 1885, a na električni pogon u tom istom mjestu 1. maja 1895.
Mjesto se zvalo Sarajevo.
Naslov: Odg: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: Mixa 03.07.2008. 10:35
Pa kolega lageru nemam se sta popravljati, ja Sarajevo nisam ni uzeo u razmatranje...
Ali je lepo sto si ostavio i tu informaciju... :)
Naslov: Odg: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: kuglager 09.10.2008. 07:16
Krajem 19. veka, voz je iz Beograda do Niša stizao za pet sati i 45 minuta, prosečnom brzinom od 45,5 km/h. Danas se ista relacija pređe za šest sati, uz brzinu od 44,7 km/h. Možda je razlog bio i Orient Express, kako se zvao voz sa kraja 19. veka, a možda je Srbija upravo toliko i nazadovala proteklih dvadesetak godina.

Zanimljiva opservacija, a više na:

http://www.e-novine.com/sr/ekonomija/clanak.php?id=17637
Naslov: Odg: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: Mixa 09.10.2008. 10:04
Mislim da je malo preteran ovaj clanak, oseca se politicka pozadina...

Nazalost tacno je da je "brzom" vozu potrebno od Beograda do Nisa 4-5 sati. Ali to je iz drugih razloga.
Previse je teretnih vozova koji prolaze kroz nasu zemlju, narocito otkako je zelezara Sartid pod kompanijom U.S.Steel, milion vagona dnevno otadle odlazi ka inostranstvu. 

Naravno prioritet ima onaj ko vise placa, Zeleznica ogromne pare dobija za teretni transport tako da su putnici na drugom mestu.
Neretko se desava da voz na svakoj drugoj stanici ceka ukrstanje. Druga stvar je to sto je povecanje teretnog saobracaja dosta unistilo pruge pa na njima i nije moguca voznja nekom zadovoljavajucom brzinom.

Zbog malog broja putnika zeleznica je primorana da staje na svakoj stanici, da ne kazem na svakoj banderi...
Tu se put najvise otegne.. I tek na kraju dolazi razlog odrzavanja zeleznice tokom devedesetih...

Kvalitet lokomotiva nije toliko los, elektricne su bile prosle godine na detaljnom remontu u "Djuro Djakovic" u Hrvatskoj.
A dizel lokomotive su isto tada remontovane u MIN-u, inace taj tip lokomoiva je proglasen za najbolju teretnu lokomotivu na svetu i jos uvek se koristi svuda u svetu a najvise u Americi i Kanadi...

Naslov: Odg: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: shaman 09.10.2008. 15:12
Krajem 19. veka, voz je iz Beograda do Niša stizao za pet sati i 45 minuta, prosečnom brzinom od 45,5 km/h. Danas se ista relacija pređe za šest sati, uz brzinu od 44,7 km/h. Možda je razlog bio i Orient Express, kako se zvao voz sa kraja 19. veka, a možda je Srbija upravo toliko i nazadovala proteklih dvadesetak godina.

Hahahahah, bas je tako. Tzv "poslovni voz" - zvani i brzi,stigne za 4,5 h po redu voznje ako imas srece madai on nekad putuje 6 i vise sati.
Ne bih rekao Mixo da je ovo zbog teretnjaka samo, a jos manje zbog US stila , vec cini se potreban je jedan remont i dobrano ulaganje u zeleznicu, pa ce moci da se putuje.... a bogami i novi vozovi za putnike su dobrodosli...

A sto se tice samog Nisa, opet se mora sutnuti cela pruga prema Pirotu koja ide kroz grad, ne zbog sputenih pruga kad prolaze vozovi, nego zbog Juznog bulevara, jer je on bitniji od vozova u ovom trenutku....
Inace ja jesam za vracanje tramvaja, bila je i inicijativa Niskog drustva ljubitelja tramvaja, bila i izlozba u Evropskoj kuci u Pobedinoj (tramvaji u Evropi). E sad resenja su tipa, zatvoriti centar pa po njemu samo tramvaji i drugi gradski prevoz, ali cini se zbog pruzanja saobracajnica kroz nis ovo je nemoguce. drugo resenje pruziti sine po ulicama, kao u Bg-u, e tada bi mogle sine da idu i po juznom bulevaru i svuda. u sustini moze da se resi, Nisu trebaju 2 poduzne i 1-2 poprecne tramvajske trake, tako da uz dugorocni saobracajni plan ima resenja ... Ima i drugih opcija siguran sam ...
Naslov: Odg: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: zoza 03.12.2009. 09:39
ajd malo i slika
1.orijent ekspres u niškoj stanici
2,3i4 sićevačka klisura izgradnja i inspeksija pruge
primetićete da se na slikama ne vidi put iz prostog razloga što je napravljen tek sredinom 20 veka
biće još
Naslov: Odg: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: Fuga_DEJAN 19.07.2010. 22:32
Sad su rekli gradski celnici na vestima da ce popularnu lokomotivu "baba Milka" iz Caira da resturiraju  :clap:
Naslov: Odg: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: Mixa 20.07.2010. 16:06
Da su malo pametniji pa da srede one dve parne lokomotive kod makove pumpe i onu na zeleznickoj stanici...
Naslov: Odg: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: zoza 15.09.2011. 21:10
Obnovljena baba Milka
Naslov: Odg: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: mija57 15.09.2011. 22:45
Obnovljena baba Milka
Vaistinu!
https://picasaweb.google.com/113322556045228152724/PodmlaEnaBabaMilka

(https://lh5.googleusercontent.com/-1QsHmcjX7FI/TnI9nFJK4PI/AAAAAAAAFEk/P7Iefqoy3j0/IMG_3802.JPG)
Naslov: Odg: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: WebWolf 16.09.2011. 00:55
Jesu oni sigurni, ubedjen sam da je imala vece tockove..
Naslov: Odg: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: Sherif Gile 16.09.2011. 02:40
Jesu oni sigurni, ubedjen sam da je imala vece tockove..
Ma jok, samo si ti porastao :SR
Naslov: Odg: Niske zeleznice i istorija zeleznickog saobracaja
Poruka od: Rail_Serbia 05.01.2013. 01:47
Интересантан историсјски податак је да је пред Други светски рат Ориент експрес са парном локомотивом путовао Београд-Ниш 3 сата 20 минута. Током 60-тих и 70-тих прелазило се за 3-3,5 сата. Како би се на целом коридору 10 вратиле те брзине, потребно је  око 400милиона евра, колико и за 40 километара аутопута финансираног од братског, Азербејџанског кредита.

Тренутно, од Ниша до Велике Плане је на 80% пруге 100км/с. Најгора је пруга у околини Београда, али то одговара некоме у Србији...