collapse

* Korisnik

 
 
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?

* Izdvajamo

* Statistika

 • stats Ukupno članova: 13.238
 • stats Ukupno poruka: 152.074
 • stats Ukupno tema: 10.587
 • stats Ukupno kategorija: 6
 • stats Ukupno foruma: 72
 • stats Najviše prisutnih korisnika: 1.211

Autor Tema: "Pluca Ledene Stene" - akcija u spomen parku Bubanj  (Pročitano 2934 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže IVAN

 • Administrator
 • Meraklija
 • *****
 • Poruke: 5.466
 • Pol: Muškarac
  • Pogledaj profil
"Pluca Ledene Stene" - akcija u spomen parku Bubanj
« poslato: 18.03.2011. 09:56 »
Povodom SVETSKOG DANA ŠUMA, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Palilula, Udruženje građana PULS i konzorcijum organizacija civilnog društva sa medijskom EKOPOLISmrežom, učenicima škola, komunalnih preduzeća, savetom građana i Kancelarijom za mlade Palilule, organizuju akciju čišćenja i sadnju novih stabala u zelenom prostoru, koji se nalazi između dve škole - Osnovne škole „Bubanjski heroji“ i Specijalne škole „Bubanj“. Radna aktivnost na ovoj lokaciji odvijaće se u nedelju, 20.marta, od 10:00 do 14:00 sati uz podršku JKP „Medijana“, JKP “Gorica“ i Uprave za poljoprivredu i razvoj sela.
Ova mala „zelena oaza“ trenutno je prostor za odlaganje otpada a po inicijativi građana mogla bi da bude rekreativni park, jer po svom obodu pripada šumskom kompleksu Spomen parka „Bubanj“. Zato je i nastao slogan „SAČUVAJMO ŠUMICU-PLUĆA LEDENE STENE“ i velika želja stanovnika ovog naselja da umesto deponije pored svojih domova imaju uređen prostor. Ovim povodom i rukovodstvo opštine Palilula obićiće parkić na Ledenoj steni i učestvovati u akciji nevladinog sektora. Udruženje „PULS - Pluća Ledene Stene“ je osnovano 22.aprila 2010. sa sedištem u opštini Palilula i aktivno radi na unapređenju zaštite životne sredine i zdravlja stanovništva. Po rečima predsednika opštine, prof.dr Igora Novakovića, gradska opština Palilula je od 2009. učesnik projekta nacionalne kampanje „Zeleni gradovi Srbije“, koju je inicirala Narodna kancelarija predsednika Republike Srbije a u saradnji sa EKOpolis mrežom i partner u međunarodnim ekološkim kampanjama „Milijardu stabala za planetu zemlju“-„Zelene staze Evrope“- „Stop klimatskim promenama“, „Očistimo Srbiju-„Clean up the World“.


 U naseljima Gradske opštine Palilula uspešno se ostvaruje Program aktivnosti na uređenju međublokovskog zelenila i rešavaju zahtevi građana. Veoma je bitno da se uz pomoć ovakvih akcija i projekata, ali i kontinuirane edukacije dece i omladine, razvija i unapređuje ekološka svest i na pravi način vrednuju mogućnosti koje nam priroda nudi- naglašava Milan Đurđević, predsednik Skupštine. Cilj ovih aktivnosti, po oceni naših sagovornika je povećanje zelenih i parkovskih površina u Gradskoj opštini Palilula - Gradu Nišu. U tom cilju, opština Palilula je postala član „Zelene mreže Grada Niša“. Kontak osoba aktivnosti uređenja prostora- Zoran Petrović, 064 229 20 20.(Foto i tekst:D.Vidojkovic)