Grad Niš

Niška Akademija Nauka i Umetnosti - NANU => Muzika => Temu započeo: IVAN 21.02.2009. 01:50

Naslov: Konkurs za mlade muzicare u organizaciji "Nevernih Beba"
Poruka od: IVAN 21.02.2009. 01:50
Na konkurs beogradskog benda Neverne bebe za najbolju autorsku pesmu neafirmisanih izvodjaca sa prostora bivse Yu za nepun mesec dana od objavljivanja prijavilo se nesto manje od 40 bendova i pojedinaca.

Za sad ih je najvise iz Srbije, slede Hrvatska sa 7 prijavljenih bendova, BiH sa 3, Makedonija sa 2 i Slovenija sa jednim bendom.
Clanovi Nevernih beba pristigle materijale uveliko preslusavaju a sve raduje cinjenica da se i pored toga sto su u pitanju demo snimci vec prepoznaju kvalitet i odredjeni potencijal koji su mladi neafirmisani muzicari ponudili.

Prijave i dalje pristizu ali ih je dosta nekompletnih te sve zainteresovane molimo da se sa propozicijama najpre upoznaju na www.neverne-bebe.com.
Podsecamo da je konkurs otvoren do 01.04.2009. godine.


Uslovi učešća na konkursu su sledeći:

1. Da je/su autor/i pesme sa prostora bivše Jugoslavije
2. Da su pesme isključivo autorske i da nisu ranije objavljivane
3. Obavezno poslati demo snimke za dve pesme
4. Da pesme nisu iz domena folk muzike

Prijavu za učešće na konkursu slati na adresu [email protected] i ona treba da sadrži:

1. Ime benda ili samostalnog izvođača
2. Ime i tekst pjesme
(Autor muzike)
(Autor teksta)
3. Grad/mjesto/državu iz koje bend/izvodjač dolazi
4. Broj članova benda (ukoliko se radi o bendu), njihova imena i prezimena kao i instrument koji sviraju
5. Vrstu muzike koju implementirate
6. Kratka biografija benda sa propratnom fotografijom
Naslov: Odg: Konkurs za mlade muzicare u organizaciji "Nevernih Beba"
Poruka od: IVAN 03.06.2009. 10:54
Od 198 pesama ( 99 izvodjaca) koliko se prijavilo na Konkurs koji su Neverne bebe raspisale na svom oficijalnom fan sajtu www.neverne-bebe.com sa zeljom da pomognu na putu afirmacije mladih muzicara, nakon dve selekcije izdvojeno je 19 pesama.
Izabranih 19 pesama ostaje u konkurenciji za plasman u finalni deo (5 najboljih) od kojih ce prvoplasirana pesma po izboru clanova Nevernih beba predvodjenih Milanom Djurdjevicem dobiti priliku da je sasvim besplatno studijski snimi a vicesampionski bend ce se pojaviti kao predgrupa Nevernim bebama na nekom od vecih koncerata u buducnosti. Dva prijavljena benda sa Konkursa ("Uncle Sam Decided" iz Sarajeva i "Venus" iz Mostara) vec su kao predgrupe nastupali na koncertu Nevernih beba u Sarajevu.

Laksi put do ostvarenja muzickih snova i realizacije svojih ideja uz pomoc Nevernih beba i prolaz do finala traze sledeci izvodjaci:
Davor Matosevic - "The truth" (Tuzla), Izmedju - "Tavita" (Surdulica), Simptomi - "Vezi se" (Nis), Aura - "Nemir" (Novi Sad), Orion - "Jesenje ulice" (Split), Jordan Manov - "Ljubov ili son" (Kocan), Mimikrija -"Odlazim" (Kragujevac), Teatar Bizar - "Otrgni se" (Valjevo), B Dust - "Offline" (Leskovac), Big Brothers Band - "Nemoj biti tu" (Tuzla), Burning Circle - "Kindred spirits" (Ruma), Velicko Mimovic - "Kad god me pozoves" (Beograd), Marko Arsenijevic - "Nevera" (Valjevo), Dudlashi - "Ako zelis raj" (Makarska), Chakra Crew - "Bori se" (Slovenske Konjice), Under - "Mindshifted" (Leskovac), Miyatta - "Veruvam vo sebe" (Skopje), Super Confusion - "Loodnica" (Kikinda), Gnijev Andjela - "Snijegovi" Bratunac.

Najbolja pesma po glasovima clanova foruma je "Vezi se", niskog benda "Simptomi".

Sve pesme mogu se preslusati na www.neverne-bebe.com.