collapse

* Korisnik

 
 
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?

* Izdvajamo

* Statistika

 • stats Ukupno članova: 13.238
 • stats Ukupno poruka: 152.063
 • stats Ukupno tema: 10.580
 • stats Ukupno kategorija: 6
 • stats Ukupno foruma: 72
 • stats Najviše prisutnih korisnika: 1.211

Autor Tema: Humanitarni koncert Kornelija Kova?a - „Bitka za bebe“  (Pročitano 3141 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Gorana

 • Punopravni član
 • ***
 • Poruke: 193
 • Pol: Žena
 • Fund sourcing
  • Pogledaj profil
Komora mladih lidera i preduzetnika JCI Niš u saradnji sa Rotary klubom „Niš – Centar“ organizuju humanitarni koncert Kornelija Kovača sa ciljem da pomognu akciju „Bitka za bebe“ koja je ukazala na postojanje ozbiljnog problema manjka inkubatora u našem gradu i našoj zemlji.

Koncert će biti održan 28.novembra u Sali simfonijskog orkestra sa početkom od 19:30 časova.
Kornelija Kovača vokalno će pratiti Goran Šepa iz grupe Kerber, Dejan Stojiljković iz grupe La Campanella i Oliver Katić, a u realizaciji programa učestvuje i glumac Nikola Pavlović.

Cena karte je 700 dinara i one se mogu kupiti u Media centru Niš u Obrenovićevoj 38, a u ponudi je i paket koji uključuje 2 karte, večeru za dvoje sa Kornelijem i ostalim izvođačima uz zahvalnicu za specijalan doprinos akciji. Cena paketa iznosi 7.000 dinara.

Prihod prikupljen prodajom karata i paket ponude će ići fondu za kupovinu novih inkubatora.
Dodatna pomoć se može uputiti uplatom na račun 355-0000001129692-38.
Sve informacije se mogu dobiti na broj telefona 066/9374697.

O Korneliju Kovaču

Kornelije Kovač, poznati srpski kompozitor, pijanista, aranžer, rođen je u Nišu 1. Januara 1942. godine. Svoju prvu kompoziciju "Pusti trotoari" Kovač komponuje već sa četrnaest godina, a karijeru započinje 1961. osnovavši jazz trio BKB.
Nakon što je bio u mnogim bosanskim orkestrima,  pridružio se sarajevskom najpopularnijem pop bendu - Indeksima. Po odsluženju vojnog roka, donosi odluku da se preseli u Beograd i otpočne sa samostalnim radom gde je doživeo veliki uspeh radeći sa mnogim poznatim imenima i komponovajući muziku za pozorište, filmove i televiziju.

O organizatorima
 
JCI Niš – Međunarodna organizacija mladih lidera i preduzetnika punopravni je član JCI mreže mladih preduzetnika i lidera, uticajne asocijacije  prisutne u 160 zemalja širom sveta, sa preko 6.000 lokalnih organizacija. JCI broji oko 200 000 aktivnih članova, koji svojim delovanjem i projektima unose pozitivne promene u zajednicama u kojima žive. Svojim
projektima, idejama i resursima, JCI je prisutna u mnogim međunarodnim organizacijama: UNESCO, UNICEF, ICC International Chamber of Commerce – Međunarodna privredna komora, CARE, AIESEC, Pan American Health
Organization, World Helth Organization.
JCI Niš je osnovana 2007. godine i nju čine uspešni mladi preduzetnici i menadžeri do 40 godina starosti. Svoje članove angažuje na projektima u oblasti preduzetništva, međunarodne saradnje, kvaliteta, obrazovanja, kulture i razvoja društvene zajednice. Svaki događaj u našoj organizaciji prilika je za novo poslovno povezivanje i izvanredna prilika mladim preduzetnicima da postanu deo globalne mreže. Ključne reči u tom smislu jesu nove ideje, drugačiji ambijent, povezivanje u mrežu i informacije od značaja.

Rotary klub “Niš –Centar” primljen je u članstvo Rotari Internacionale početkom 2008. godine, najveće nevladine organizacije na svetu, prisutne u preko 200 zemalja. Sastavni je deo distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru, a ove godine je i guvernerski klub jer je Guverner Distrikta njihova članica Vesna Baltezarević. Rotari je organizacija poslovnih i profesionalnih ljudi udruženih širom sveta u cilju  pružanja  humanitarne pomoći, podsticanja visokih  etičkih  standarda  u  svim  profesijama  i  unapređenja dobre volje i mira u svetu.
U dosadašnjim humanitarnim akcijama RK “Niš – Centar” donirao je Klinici za dečiju hirurgiju nameštaj, domu učenika srednjih škola 100 pari patika, kao i paketiće deci iz škole “14. oktobar”, zatim Ustanovi “Mara” DVD player i TV kao i paketiće, a takođe je donirao i Karate klubu KI iz Niša 20.000 din. za učešće na takmičenju. RK “Niš – Centar” učestvovao je u pomoći i Kraljevu nakon zemljotresa koji je zadesio stanovnike tog grada, a u humanitarnoj aukciji koju je organizovao JCI donirao 200.000 dinara Ustanovi Mara. Ovaj klub ima 21. člana i sastaje se svake srede u klubu niškog Univerziteta. Humanitarna akcija “Bitka za bebe” po drugi put je spojio JCI i RK “Niš – Centar”.

Van mreže Gorana

 • Punopravni član
 • ***
 • Poruke: 193
 • Pol: Žena
 • Fund sourcing
  • Pogledaj profil
Odg: Humanitarni koncert Kornelija Kova?a - „Bitka za bebe“
« Odgovor #1 poslato: 06.12.2011. 17:29 »
Prošlog ponedeljka održano je humanitarno veče Kornelija Kovača.

Kornelije je pred punom Salom simfonijskog orkestra program otpočeo zajedno sa glumcem pozorišta sa Terazija Nikolom Bulatovićem i niškom glumicom Draganom Šušom interpretirajući dve priče iz knjige „Falko i druge priče“.
Kovač je potom pokazao svoju virtuoznost na klaviru izvodeći solo koji je na licu mesta stvarao inspirisan atmosferom u sali što je predstavljao početak koncertnog dela večeri.

Zajedno sa Dejanom Najdanovićem, Milicom Plavšić, Goranom Šepom, Oliverom Katićem, Dejanom Stojiljkovićem izvođene su neke od popularnih kompozicija Kornelija Kovača (April u Beogradu, Ti samo budi dovoljno daleko, Milo moje,...) gde je doslo do izvrsnog spoja sjajne muzike i odličnih vokalnih sposobnosti. Numere su stalno bile praćene aplauzom iz publike, a na licima se smenjivao osmeh prilikom „veselijih“ kompozicija sa po kojom suzom u očima za vreme onih „sporijih i punih emocija“. Program je nakon dva časa završen supersoničnom diskusijom instrumentima (klavir, gitara i violina), a druženje je nastavljeno na večeri sa Kornelijem i ostalim izvođačima.

Kako je događaj organizovan u cilju podrške akcije „Bitka za bebe“, ukupan prihod je raspodeljen tako što će Fondu B92 biti uplaćeno 20.000 dinara, dok će organizatori JCI Niš i Rotary klub „Niš - centar“ donirati po 20.000 dinara Kliničkom Centru Niš preko donatorske večere udruženja „Roditelj“.