Ovo su biljke koje su savršene za vaš stan

kuca biljka tv

Cveće je jedna od najlepših dekoracija u našoj kući jer je lepo, sveže i prirodno, pa prostoru daje poseban sjaj i živost.

Postoje biljke koje su veoma dobre za vas, ali i one koje su loše, i ne bi ih trebalo držati u kući. Pročitajte koje su to biljke koje će ulepšati vaš prostor, a pritom vam i dati pozitivnu energiju i osloboditi vas stresa.

Osim dekoracije kuće, biljke su odlične za dekoraciju stanova, o čemu nam ovog puta savete pružaju stručnjaci sa sajta http://klikapartmani.com/ koji se bave iznajmljivanjem stanova u Beogradu i širom Srbije i regiona. Biljke apartmanima daju posebnu lepotu, i unose toplotu u prostor koji iznajmljujete.

Neke biljke ne samo da osvetljavaju prostor u kom živite, već i prečišćavaju vazduh. Osim toga, stvaraju opuštajuću atmosferu, koja povećava osećaj odmora i harmoniju.

S obzirom na to da živimo veoma brz i moderan život, imamo jako malo dodira sa prirodom koja nam je neophodna kako bismo se opustili i vratili istrošenu energiju. Kućne biljke su upravo te koje služe kao prva pomoć kada ste zaglavljeni u gradu, a potrebno vam je da se odmorite i opustite.

Saznajte koje su to biljke koje su lake za odražavanje a doprinose čistijem vazduhu i čišćenju toksina iz organizma

#1 Aloe vera

Dokazano je da gel iz Aloe ima isceljujuća svojstva, pa se koristi u mnogim procesima lečenja. Najefektnija je pri opekotinama i upalama na koži, jer smanjuje crvenilo i upalne procese.

Osim toga, biljka je zelena, i veoma lepo izgleda, pa je i sjajna dekoracija u kući. Aloa vera je prirodni prečišćivač vazduha, pa je odlična kada su sezone gripa i virusa, jer ih izbacuje iz kućne okoline.

Ukoliko je u vazduhu pristuna velika količina toksina, vaša biljka će postati smeđe braon boje, kako bi vam pokazala da u kući ima previše nezdravog vazduha. Kako biste je najbolje sačuvali i uzgajali, potrebno je da ona bude veoma osunčana.

#2 Filodendron

Filodendron je srcekolikog obilka, i zato je jedan od omiljenih kada je u pitanju dekoracija stana. Osim toga, veoma je lak za održavanje, a na njemu rastu i cvetovi koji čine filodendron još lepšim.

Njihov vek je dugotrajan, čak i nekoliko godina, ukoliko u njemu brinete na pravilan način. Takođe spada u grupu prečišćivača vazduha, koji vaš dom čine zdravijim mestom za život.

Potrebne su mu srednje količine vode, važno je da ga ne zalivate previše, kao i da mu obezbedite sunčeve zrake, ali ne u prevlikoj meri. To su jedine dve stvari o kojima morate da vodite računa, i vaša biljka će biti vitalna i funkcionalna.

#3 Fikus

Fikus kod nas ima zanimljivu konotaciju, jer kažemo za nekoga da je kao fikus, što znači – ne pomera se. Fikus je idealan za prečišćavanje vazduha i nalazi se među najlakšima za održavanje.

Ova metafora sa fikusom je nastala upravo zbog njegova prirode, jer on može da raste u bilo kakvim uslovima, sa vrlo malo vode, što znači da se ne pomera sa mesta kakvi god da su uslovi.

#4 Ljiljan Mira

Ljiljan, takođe, ne zahteva skoro nikakvu brigu, a savršena je dekoracija koja će ulepšati vaš dom. Njemu ne treba mnogo svetlosti, a može da opstane i u hladnijim uslovima života.

On, takođe, spada u odlične prečišćivače vazduha, pa dobijate najbolji 2 u 1, i izgled i korisnost.

#5 Jasmin

Ovo cveće ima mnogo svojih varijanti, ali skoro sve varijante je moguće gajiti u kući. Ono što izdvaja ovaj cvet je njegov izgled – bele latice koje unose mir i pozitivnu atmosferu u stan.

Ukoliko ga držite na mestu gde mu je direktno dostupna sunčeva svetlost, Jasmin će se razvijati i rasti. Nije potrebo da ga tokom celog dana držite na direktnom suncu, već samo nekoliko sati.

Sajam cveća je odličan način da pronađete nove i fenomenalne biljke koje će ulepšati vaš dom, a pritom doprineti zdravlju i čistijem vazduhu. Na Sajmu se možete detaljnije raspitati o funkcijama ovih biljaka i njihovom učinkovitom dejstvu.